Költségszámláló autópályadíjakra

 In Fontos tudni, Uncategorized

Az olasz autópályák költségeit lehetőség van előre is kiszámolni. Főleg azoknak ajánlom ezt, akik nem sok készpénzt terveznek hozni magukkal. Ugyan én mindig azt javaslom, hogy készpénz nélkül, kizárólag kártyával, senki el ne induljon…

De legalábbis az utazás költségeit, és egy kisebb, úgymond “biztosítékot” mindenki tartson magánál készpénzben. Ehhez lehet segítség az autópálya felügyeletnek a honlapja. Nagyon egyszerű használni, angol változata is van. Gyakorlatilag csak a kiindulási (partenza)- és érkezési (arrivo) helyszín, város nevét kell beírni az ablakokba.

Előbbi Trieste azoknak, akik Szlovénián keresztül jönnek, Tarvisio azoknak, akik Ausztrián át utaznak. A lenyíló ablak egyszerűen lehetőséget ad választani, mert úgy Triesteben, mint Tarvisióban is, több helyen is rá lehet hajtani az autópályára. Mindegy, melyiket választjuk, mert ezek között már minimális a különbség. A városok nevét beírva, az alattuk lévő ablakba már autómatikusan be van írva az autó/motor, így már mehet is az OK.

A program kiszámolja a két város közötti távolság alapján az autópályadíjat.

Link: http://www.autostrade.it/autostrade/percorso.do

Recent Posts

Leave a Comment