DECEMBER HÓNAP EMBERE(I)

 In A hónap embere, Uncategorized

Ebben a rovatban a jövőben ismert személyiségeket tervezek bemutatni „toszkán szemmel”. Ez azt akarná jelenteni, hogy ismert emberek lévén nem a legfontosabb biográfiai elemekkel kívánok foglalkozni, hanem arról írni, hogyan is kötődnek Toszkánához. E személyiségek nem feltétlenül lesznek olaszok, sőt kutatásaim során én magam is mindig meglepődök, milyen sok magyar ember kapcsolódik valamilyen téren e gyönyörű vidékhez.

A rovat első számában azonban kicsit formabontó módon lemondok a nagy hírességről, mert feltétlenül tartozom annyival fotóművészeimnek, hogy őket tegyem első helyre. A honlap fotói közül számos sajátom, míg másokat én is az Interneten kutatok fel. A legszebbek azonban alapvetően két embernek köszönhetőek, akik rögtön az első pillanattól kezdve – amikor elkezdtem dolgozni a honlapon – nagyvonalúan felajánlották segítségüket, és csodálatos fotókkal ajándékoztak meg.

Enzo Masci

Foglalkozása egészen „földhözragadt”, minden absztrakt gondolattól távoleső, konkrét szabályokon alapuló; Enzo az élelmiszer- és borhamisítás elleni szervezet (NAS) rangos tisztviselője. Hobbyja azonban igazi, széplelkű művészembert varázsol belőle, aki szenvedélyét szép lassan magas művészi fokra fejlesztette. Bár elsősorban a színház- és táncművészethez vonzódik, abból ragadja ki a halhatatlanságnak szánt pillanatokat, de előszeretettel készít portré- és tájképeket is. Toscana – szülőhazája – és azon belül is az Etruszk Riviéra művészi erejének és energiájának igazi forrása, csodálatos panorámafotóiból e vidéken gyakran  rendeznek itt-ott kiállítást. Előszeretettel „dolgozik” a riviéra turisztikai promóciójának elősegítésében is, melynek, kár is mondani, alapfeltételei a gyönyörű fotográfiák. A fotózáson kívül azonban számos civil megmozdulás komoly támogatója is, minden, a patrióta lelkéhez közel álló, az Etruszk Riviéra és Toscana érdekeit szolgáló mozgalom lelkes alakja.

www.photoenzomasci.it

AMI A HONLAPRÓL LEMARADT...

AMI A HONLAPRÓL LEMARADT...

AMI A HONLAPRÓL LEMARADT...

AMI A HONLAPRÓL LEMARADT...

AMI A HONLAPRÓL LEMARADT...

AMI A HONLAPRÓL LEMARADT...

AMI A HONLAPRÓL LEMARADT...

AMI A HONLAPRÓL LEMARADT...

Fabio Guidi

Nem sokat tudok róla, azon kívül, hogy Capraia sziget rajongója, és roppant nagyvonalúan csodálatos fotói aláírásaként csak annyit mondott: az én nevem nem fontos, csak a sziget a fontos, tehát a szigetet megismertető honlap címét kérem megjelölni. Én kérésének eleget tettem, minden egyes fotója aláírásaként a www.isoladicapraia.it címet jelöltem meg forrásként, de nem bírom ki, hogy ne ejtsek a személyről is – ismeretlenül is – néhány szót. Persze azt is megfogadtam, hogy amint lesz időm, Fabiót is szeretném megismerni személyesen, de erre egyenlőre  nem került sor. Szóval itt ragadom meg az alkalmat, hogy még egyszer megköszönjem minden olvasóm előtt nagyvonalú támogatását, csodálatos fényképei engem teljesen elragadtak, és albumát nézegetve mindig a szigeten érzem magam. Nagyon jó szívvel ajánlom tehát a fent újra jelzett honlapot, ahol rengeteg gyönyörű fotót nézegethet az is, aki olaszul nem nagyon ért( klikkelni a foto di Capraia címszóra!). Én pedig néhány csodálatos darabbal búcsúzom.

Aki szeretne hozzáfűzni valamit a témához, a fotózáshoz, Capraia-hoz, stb… szívesen várom.

Recommended Posts

Leave a Comment