Wi-fi FREE!!

LUXUS MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

villa dal mare

Ki ne szeretne egy darabka saját tengerpartot? Persze csak átvitt értelemben, hiszen a tengert Toszkánában sem parcellázták ki. Az Etruszk Riviéra északi részén, Livorno és Castiglioncello között mesés sziklapart nyúlik el, a mediterrán növényzettől dús sziklák között pedig varázslatos kis öblök bújnak meg. Ez a híres Romito vidéke. A part mentén fut az országút, melyen Vada, Cecina és Bibbona felé utazunk tovább, s amelyen a magas kerítések csak halványan sejtetik az elegáns villákat. Szerencsésebb esetben, a tenger felől, mondjuk egy kényelmes vitorláshajó fedélzetéről már egyértelműen kirajzolódnak a privát birtokok, még ha csodálatos mediterrán kertjeikkel meg is próbálnak a kíváncsi szemek elől rejtve maradni.

Egy ilyen villa az Etruszk Riviérán már nagyon ritka. Eredetileg is nagyon kevesen kaptak engedélyt a sziklaparton építkezni – még a múlt században – de ezek közül is alig egy-kettő bérelhető. A legtöbbet módos külföldiek vásárolták fel, természetesen privát célokra. Ezért aztán igazán különleges élményben, nyaralásban lehet része annak, aki lefoglal egy hetet ebben a villában (persze nem titkolom: ha anyagi lehetőségei ezt megengedik). Csak lesétál a kerti ösvényen, és máris megcsobbanhat a hűsítő, csillogó tengervízben. De a hozzám hasonlók – akik inkább csak a tengeri panorámába szerelmesek, nem is annyira a fürdőzésbe – majdhogynem szívesebben időznének ezen a helyen tavasszal, vagy ősszel, amikor a víz ugyan hideg, de a színek lenyűgözőek, és a párától mentes, tiszta levegőben a panoráma csodálatos. Nem véletlenül, Húsvéttól egész október végéig bérelhető a villa.

giardino con mare copiamare antistantesolarium

A villa 5 hálószobája összesen 10-12 főnek nyújt kényelmes elhelyezést. Elsősorban mégis családi kötelékben javaslom a bérlést – és nem baráti társaságoknak -, hisz a házon belül mindössze két fürdőszoba van. A szobák a három épületszintből kettőt foglalnak el, és a két fürdőszoba is így van elosztva.

camera1camera3camera4

A ház középső szintjén találjuk a tágas nappalit is, hatalmas, a tengerre néző üvegfallal. Az ülőgarnitúrákon szívesen gyűlik össze a társaság beszélgetni, tévézni, és akár késő éjszakáig is gyönyörködhet a mesés panorámában.

como finestradivano soggiornovetrata

A földszinten egy tökéletesen felszerelt amerikai tipusú konyha, és az étkező, hatalmas étkezőasztallal, a lakók kedvenc helyszíne. Képzeljünk el az asztal közepén egy hatalmas tál spaghetti al pomodoro-t, illatos bazsalikom levéllel és reszelt parmiggianóval a maga “nemes” egyszerűségében. Csodás hely, finom vacsora, jó társaság… mi egyéb kell a tökéletes nyaraláshoz?

cucinasala pranzotavolo pranzopiano

A tágas belső tereket is felülmúlják a villa teraszai. Minden emeletről közvetlen kijárat van a lépcsőzetes park egy-egy szintjére, ahol napozóágyak, hűs lugasok, kerti bútorok napernyővel, és egy nagyszerű tengervizes medence kényezteti a ház lakóit. S ha mindez még mindig nem lenne elég, a ház belső csigalépcsője egy hatalmas tetőteraszra vezet, ahonnan teljes gyönyörűségében csodálható meg a Tirrén-tenger kanyargós, sziklás partszakasza, és a Toszkán Szigetvilág gyöngyszemei: Gorgona, Elba, Capraia, jó időben akár Korzika szigete is.

solarium con vascatavolo esternoterrazza con vascatramonto

A villa igazi varázsa természetesen saját, privát strandja, melyhez kényelmes lépcsők vezetnek le. A méretes sziklákról biztonsággal megmártózhatunk a csillogó vízben, esténként, vagy korareggel nyugalomban horgászhatunk, a vízi világ szerelmesei pedig izgalmas felfedezéseket tehetnek merüléseik alkalmával. A közeli Castiglioncello kiváló éttermeiben megízlelhetők a toszkán konyha halremekei, Livorno városában elegáns üzletek hívogatnak shoppingolni, de a villa pozíciója kényelmes kirándulásokra is lehetőséget ad a híres toszkán városok  felfedezésére (Pisa, Firenze, Lucca, Viareggio, Volterra, San Gimignano, Siena, Elba és a Maremma vidéke).

Schermata 2014-05-14 alle 12.29.46

A villa szombattól-szombatig bérelhető,  minimum egy hétre. A heti árak:
március 18 – április 15 és október 7 – november 5: 2300 Euro
április 15 – május 27, szeptember 23 – október 7 és december 24 – január 2: 2875 Euro
május 27 – június 10: 3450 Euro
június 10 – 24: 4600 Euro
június 24 – július 1: 5750 Euro
július 1 – augusztus 19: 6900 Euro
augusztus 19 – 26: 6325 Euro
augusztus 26 – szeptember 9: 5175 Euro
szeptember 9 – 23: 4025 Euro
november 5 – december 24: 1725 Euro

Az ár természetesen teljes komfortot takar benne van a gáz- és a vízfogyasztás. A lakók tökéletesen felszerelt házat kapnak, melynek kertjét és medencéjét heti 2-3 alkalommal kertész gondozza. A bérleti díj tartalmazza az ágyneműt, a fürdőszobai- és a konyhai textíliákat. Az árban egyedül a villamosáram fogyasztás nincs benne, ezt óraállás alapján, elutazás előtt kell megfizetni. Kis méretű háziállatokat szívesen látnak.

gorgona in tramonto copia

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM