Castiglioncello

TENGERPARTI VILLA – LUXUS PARTI VILLA CASTIGLIONCELLÓBAN

Ki ne szeretne egy darabka saját tengerpartot? Ez bizony nagyon keveseknek adatik meg Toszkánában (is), néhányan azonban megosztják a turistákkal ezt a lehetőséget… Az Etruszk Riviérán, a Livorno és Castiglioncello közti mesés sziklaparton varázslatos kis öblök bújnak meg. Ez a híres Romito vidéke. A part menti úton a magas kerítések csak halványan sejtetik mögöttük az elegáns, parti villákat. A tenger felől, pl. egy kis vitorlás fedélzetéről, már egyértelműen kirajzolódnak, még ha magas fáikkal, sövényeikkel meg is próbálnak a kíváncsi szemek elől rejtve maradni. Exclusiv, luxus kategóriájú villák ezek, amelyeknek egy része külföldiek tulajdonába került az utóbbi években. Másokat ma is az eredeti tulajdonosaik birtokolnak, és néhányan a bérbeadással is foglalkoznak. A villák bérlése a hozzá tartozó partszakasz kizárólagos használatával is jár, így – a szerencsés, – aki ilyen helyen nyaral, valóban exclusivan élvezheti a maga tengerpartját. Tagadhatatlan: elég magas áron…

Az autópályáról Livornónál kell letérni, és az SS1 Aurélia úton továbbhaladni Róma felé. Quercianella település után nem a kétsávos, gyorsforgalmi autóutat kell választani, hanem jobbra, a tengerparti útra lehajtani Castiglioncello felé. Ezen az úton – SP39 Aurelia – jobb oldalon, a tenger mentén, végig privát villák és strandok találhatók. Érdemes lassan vezetni az úton, hogy túl ne haladjunk, és az 1079-es házszám kapubeállójához óvatosan bekanyarodni, még Castiglioncello előtt.

VILLA

A 450 m2-es, háromszintes, tengerparti villa 12 főnek nyújt kényelmes elhelyezést. A földszinten található a 6 db hálószobából kettő és egy fördőszoba. Itt kapott helyet a méretes, amerikai jellegű konyha is, természetesen tökéletesen felszerelve a főzésre. A tágas étkezőben csodálatos panoráma kíséretében lehet eltölteni a közös reggeliket és vacsorákat. Ezen a szinten található még egy mosókonyha.

Kecses csigalépcső vezet az első emeletre, amelyet elsősorban a hatalmas és zónákra osztott nappali foglal el, a villa legkedveltebb része. A kényelmes ülőgarnitúrán a nap bármely órájában, mesés panoráma kíséretében beszélgethet a társaság, míg a nappali más -más szegleteiben Tv- és olvasósarok. A nappali üvegezett fala ajtót is nyit egy emeleti teraszra, amelyen az embernek olyan érzése van, mint egy kirándulóhajó fedélzetén, a tenger felett lebegve.

VILLA

A villa második emeletén további 4 hálószoba található és két fürdőszoba, amelyekből az egyik zuhanyzós, a másik fürdőkádas. 2 szobának saját, tengerre néző terasza is van, de a fennmaradó két szoba ablakaiból is pazar panoráma nyílik a Tirrén-tengerre, és tiszta, szép időben Gorgona szigetére. A villában minden szoba légkondícionált.

A villa különleges, sziklaszirtre épített, lépcsőzetes technikájának köszönhetően valami egészen egyedülálló, mágikus atmoszférája van a helynek. A vendégek kedvenc tartózkodási helye – az üvegezett nappali mellett – természetesen a külső, medencés terasz, ahol tökéletes intimitásban lehet a tengervizes medencében hűsölni, és a kényelmes nyugágyakon napozni. A közeli település, vagy az országút zaja még csak távolról sem rémlik, egyedül a sziklákhoz csapódó hullámok susogása töri meg a tökéletes csendet.

ÁRAK

A tengerparti villát egész évben, heti – szombati – turnusban lehet bérelni. A nyári hetek sokszor már jó előre, egy évvel le vannak foglalva, tehát érdemes korán kezdeni a szervezést! A foglalást előlegfizetéssel kell megerősíteni, és (figyelem!) lemondás esetén a fizetett előleget visszatartják!

01.03. – 04.03. 2700
04.24. – 05.01. 2800
05.01. – 05.22. 3300
05.22. – 06.19. 5800
06.19. – 06.26. 6500
06.26. – 08.14. 7260
08.14. – 08.21. 7150
08.21. – 08.28. 6950
08.28. – 09.11. 5500
09.11. – 09.25. 3800
09.25. – 10.02. 3000
10.02. – 12.18. 2800

Az árak heti bérleti árak, Euróban.  Tartalmazzák a villa bérleti díját, gáz- és vízfogyasztást, az egyszeri takarítást, az ágyneműhuzatok-, törülközők- és konyhai textíliák bérleti díját, a parkolást, a medencehasználatot, Wi-fit, 24 órás asszisztenciát.  A lakók tökéletesen felszerelt házat kapnak, melynek kertjét és medencéjét heti 2-3 alkalommal kertész gondozza. A bérleti díjakban egyedül a villamosáram fogyasztás NINCS benne, ezt óraállás alapján, elutazás előtt kell megfizetni ( 0,45 Euro/KWh ). Kis méretű háziállatokat szívesen látnak, 100 Euro felárért. A villában max. 2 pótágy elhelyezhető, feláruk 250 Euro/hét.

SZOLGÁLTATÁSOK

A villa tulajdonosai a nap 24 órájában a vendégeik rendelkezésére állnak problémás ügyekben, vagy információnyújtás   céljából. A szomszédos villában laknak, ahonnan gyorsan és hatékonyan tudnak beavatkozni, ha erre szükség van.

Az alap szolgáltatásokon kívül, amelyeket a bérleti díj tartalmaz, térítés fejében számos luxus szolgáltatás is rendelhető. Privát séf, aki házhoz jön egy autentikus, toszkán vacsorát főzni a társáságnak, ha egy kis kényeztetésre vágynak. Minden reggel házhoz jön a friss pékáru, ha erre vágyik a vendég, de akár a reggelit is elkészíti egy bejárónő, és megteríti a reggeliző asztalt, ha ez az igény (és utána el is takarít). Ugyanígy megszervezhető egy hangulatos, délutáni pik-nik, brunch, vagy aperitív a villa hangulatos teraszán, de akár születésnapi-, vagy évfordulós ünneplés is.

Baby sitter, jógaoktató, manikűrös és pedikűrös is házhoz jön, ha ezt a vendég igényli, és a háziaktól előre megrendeli. Privát idegenvezetés a műemlék városokba, enogasztronómiai programok tolmáccsal, borkóstoló, egytől-egyig olyan programok, amelyeket érdemes előre megszervezni. Taxi szolgáltatás, autó- vagy vitorláshajó bérlés, kapitánnyal, vagy anélkül, szintén előzetes szervezést igényel. A vendégnek csak kérnie kell, és minden igény kielégíthető.

MIÉRT A TENGERPARTI VILLA?

Castiglioncello az egyik legkedveltebb tengerparti település az Etruszk Riviérán. Kicsi, hangulatos, romantikus sziklapart fölé épült. Minden van, ami a tökéletes tengerparti nyaraláshoz kell: éttermek, szállodák, teniszpályák, sziklás- és homokos öblök, parti sétány, vasútállomás, bevásárlóközpont, butikok, fagyizók… mégsem a tömegturizmus kategóriája.

Tengerparti villa ezekkel a kritériumokkal az Etruszk Riviérán már nagyon ritka. Eredetileg is nagyon kevesen kaptak engedélyt a sziklaparton építkezni – még a múlt században – de ezek közül is alig egy-kettő bérelhető. Ezért aztán igazán különleges élményben lehet része annak, aki lefoglal egy hetet ebben a villában. Csak lesétál a kerti ösvényen, és máris megcsobbanhat a hűsítő, csillogó tengervízben. De a hozzám hasonlók, – akik inkább csak a tengeri panorámába szerelmesek, nem is annyira a fürdőzésbe – ugyanilyen szívesen időznének itt tavasszal, vagy ősszel, amikor a víz ugyan hideg, de a színek lenyűgözőek, és a párától mentes, tiszta levegőben a panoráma csodálatos (ezért is bérelhető egész évben a villa). Berendezésben, komfortban, kiegészítőkben egyértelműen vannak ennél magasabb színvonalú, értékesebb villák – Toszkánában is -, azonban megkérdőjelezhetetlen a villa exclusivitása, ami a pozícióját, hangulatát, atmoszféráját illeti. A magas bérleti díjak elsősorban ezt tükrözik.

A tágas belső tereket is felülmúlják a villa teraszai, ahonnan teljes gyönyörűségében csodálható meg a Tirrén-tenger kanyargós, sziklás partszakasza, és a Toszkán Szigetvilág gyöngyszemei: Gorgona, Elba, Capraia, jó időben akár Korzika szigete is. A földszinten egy tökéletesen felszerelt amerikai tipusú konyha és az étkező, hatalmas étkezőasztallal, a lakók kedvenc helyszínei. Képzeljünk el az asztal közepén egy hatalmas tál spaghetti al pomodoro-t, illatos bazsalikomlevéllel és reszelt parmiggiano-val a maga “nemes” egyszerűségében. Csodás hely, finom vacsora, jó társaság… mi egyéb kell a tökéletes nyaraláshoz?

CASTIGLIONCELLO – 1 KM

CECINA – 15 KM

LIVORNO – 19 KM

PISA – 41 KM

VOLTERRA – 54 KM

LUCCA – 66 KM

PIOMBINO (ELBA) – 68 KM

SAN GIMIGNANO – 74 KM

MASSA MARITTIMA – 88 KM

PISTOIA – 104 KM

FIRENZE – 107 KM

SIENA – 109 KM

GROSSETO – 116 KM

MONTEPULCIANO – 169 KM

PIENZA – 175 KM

CORTONA – 179 KM

AREZZO – 181 KM

TUFAVÁROSOK – 196 KM