Riparbella

TENGER VÖLGYE BIRTOK – APARTMANOK RIPARBELLÁBAN

A Tenger völgye birtok Cecina tengerparti városa és Riparbella középkori falva között bújik meg, még viszonylag sík részen, Riparbella dombjának a lábánál. A fekvése ideális, hisz a színesebb, nyüzsgős estékhez ideális a tengerparti város, míg a nyugodtabb, romantikus sétákhoz a falu. A birtok tulajdonosa egy fiatal pár, kicsi leánygyermekkel, akit csak irigyelni lehet, hogy ilyen földi Paradicsomban cseperedhet. Alessandra, a csinos háziasszony, nagyon agilis, határozott, profi vendéglátó, nincs olyan kérdés, melyre ne lenne válasza, olyan kérés, melyet ne tudna kielégíteni, és olyan probléma, melyet ne oldana meg pillanatok alatt. A privát, körbekerített, biztonságos birtok parkja szépen gondozott, színeit és illatát a környezet természetes növényzete, és az ültetett virágok biztosítják. A szomszédos erdő nappali madárcsicsergése, éjszakai bagolyhuhogása folyamatos, édes lüktetésben tartja az amúgy csendes völgyet. Az egy hektáros kertben bőven van hely a – még főszezonban sem nagy létszámú -, nyugalomra vágyó vendégek kikapcsolódására, akiket a “casolare” – főépület 7 apartmanjában szállásolnak el.

Az A12-es autópálya vége Rosignano Marittimo, ahonnan Dél felé, Róma irányába, egy gyorsforgalmi, kétsávos, nem fizetős autóút, az SS1 Variante Aurelia halad tovább. Cecina kijáratánál kell lehajtani, és Riparbella felé folytatni az utat, majd a vasúti kereszteződés utáni körforgalomban a második kijáratot választani. Pár kilóméter után jobb kézre található a birtok jól kitáblázott bejárata.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

Az épületben kettő-, négy- és hatszemélyes apartmanok lettek kialakítva. Néhányuk emeleti, mások földszintiek, de mindegyik külső bejárattal, és egytől-egyig saját terasszal és kerti bútorokkal. Berendezésük teljesen megegyező stílusú, csak apró részletekben, díszítésben térnek el egymástól. Mindegyikben konyha és zuhanyzós fürdőszoba.

EGYLÉGTERŰ APARTMAN – Egylégterű, kétszemélyes apartmanból mindössze egy van a birtokon. Ennek a légterében franciaágy, főzősarok és egy zuhanyzós fürdőszoba. Pároknak ideális.

KÉTLÉGTERŰ APARTMANOK – Az épület legtöbb apartmanja kétlégterű, 2+2 személyes, franciaágyas hálószobával, és a nappaliban egy kétszemélyes kanapéággyal gyermekeknek. Fürdőszobája mindegyiknek zuhanyzós, konyhája jól felszerelt önellátásra.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

HÁROMLÉGTERŰ APARTMANOK – Két db háromlégterű, 4+2 személyes apartman van az épületben, ezekben két hálószoba, a nappaliban egy kétszemélyes kanapéágy gyermekeknek. Egy db zuhanyzós fürdőszoba és konyha található még bennük.

ÖTLÉGTERŰ APARTMAN – A ház két db kétlégterű apartmanja egybenyitható egy plusz helyiséggel, így ötlégterűvé válik, amely ideális egy nagyszámú családnak, vagy még inkább két baráti családnak (hisz két konyhája is van így…), akik szívesen töltik idejük egy részét egy közös térben.

ÁRAK

A Tenger völgye birtok árait a szezonalitás befolyásolja, az apartmanok május eleje és szeptember vége között foglalhatók, heti – szombati – turnusban.

2(+1) SZEMÉLYES

APARTMAN

2(+2) SZEMÉLYES

APARTMANOK

4(+2) SZEMÉLYES

APARTMANOK

05.01. – 06.10.

09.16. – 09.25.

476  616  805
06.10. – 07.01.

09.09. – 09.16.

525 (75)  686 (98) 966 (138)
07.01. – 07.22.

08.26. – 09.09.

616 (88)  875 (125)  1120 (160)
07.22. – 08.05.

08.19. – 08.26.

700 (100)  1120 (160)  1295 (185)
08.05. – 08.19. 798 (114)  1190 (170)  1470 (210)

Az árak a birtok hivatalos heti árai (közvetítői díjat nem kell fizetni!). Tartalmazzák az apartman bérleti díját, rezsiköltségét (gáz, áram, víz), az ágyneműhuzatok bérleti díját, a parkolást, Wi-fit (kijelölt területen) és a medencehasználatot. Törülközők hozhatók, vagy a helyszíni bérlés ára 5 Euro/fő. Az egyszeri takarítási díj 35/45/60 Euro. Az esetleges fűtési költséget – igény esetén – külön kell fizetni! Max. közepes méretű háziállatokat felárért (50 Euro) lehet hozni!

SZOLGÁLTATÁSOK

A birtok medencéje nem túl nagy méretű, inkább lazító, frissítő fürdőzésre, mint komoly úszóleckékre alkalmas. Van külön, elkerített része az apróságok biztonságos pancsolására. A napozóteraszon kényelmes nyugágyak, a nagy melegben is kellemes árnyékot biztosító napernyők. A nagyobbak alatt akár egy egész család is elfér egy-egy kártyapartira, vagy csak egy kis közös csevegésre.

A kisgyermekek kerti játékokat találnak, a nagyobbaknak ping-pong asztal, csocsó, és az elengedhetetlen Wi-fi, bár ez utóbbi csak behatárolt területein a birtoknak. A kerti sütögetőt mindenki szabadon használhatja, ha egy ínycsiklandó, nyári grillezéshez támad kedve.

MIÉRT A TENGER VÖLGYE?

Riparbella egy az Etruszk Riviéra sok szép középkori falva közül. Az aprócska falucskában, amely télen alig pár ezer lakost számlál, nyárestéken a világ mindenféle nyelveinek kavalkádjától “hangos”. Kiváló éttermei, vendéglői minden estére bőséges választékot nyújtanak. Ugyanakkor nagyon közel van a tengerhez, Marina di Cecina nyüzsgő parti sétányához, ahol egész nyáron esti programok, koncertek, színházi előadások szórakoztatják a túristákat, nem beszélve kiváló pizzériáiról, haléttermeiről, fagylaltozóiról…Cecina belvárosa hangulatos, sétálóutcáján butikok, éttermek és szórakozóhelyek, mindig nyüzsgő, élettel teli. Külvárosi bevásárlóközpontjai ideálisak a nagybevásárlásokhoz.

A szép, stílusos, toszkán terméskővel borított “casolare”, azaz vendégház Riparbella falucska alatt, a Cecina felé vezető út menti dombok között bújik meg. A tenger alig negyedóra autóút, és szerencsére kerékpárral sem megerőltető, mert az út még nem emelkedős egyik irányban sem. Innen a hobby-kerékpározók is bevállalhatják a biciklis tengerre járást: Marina di Cecina 10, a Le Gorette és a Mazzanta 10,5, Vada 11,5 km távolságra van, viszonylag sík terepen. De nem csak országúti kerékpárt érdemes hozni, hisz Alessandra a mounten bike szerelmeseinek is tud jó kis túraútvonalakat javasolni a környéken (valamint közeli lovaglás és tengeri hajózás, vagy motorcsónakázás megszervezésében is segít).

A birtok nagyon közel van a kétsávos, gyorsforgalmi autóúthoz, az SS1 Variante Aurelia nevűhöz, amely pár perc után becsatlakozik az A12-es autópályába. Előbbi a déli célpontok irányában kényelmes, míg autópályán a tartomány északi részén található műemlékvárosokat érjük el gyorsan. Így aztán a birtok fekvése ideális a nyaralás idejére tervezett csillagtúrákhoz is.

CECINA – 5 KM (legközelebbi lakott település)

MARINA DI CECINA, VADA (TENGERPART) – 11 KM

VOLTERRA – 33 KM

LIVORNO – 39 KM

PISA – 55 KM

PIOMBINO (ELBA) – 56 KM

SAN GIMIGNANO – 65 KM

MASSA MARITTIMA – 76 KM

LUCCA – 81 KM

SIENA – 88 KM

PISTOIA – 100 KM

GROSSETO – 104 KM

FIRENZE – 112 KM

PIENZA – 143 KM

MONTEPULCIANO – 148 KM

CORTONA – 159 KM

AREZZO – 173 KM

TUFAVÁROSOK – 184 KM