Wi-fi FREE!!

KÖZEPESEN MAGAS MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM
laterale
Egy újabb gyöngyszem a 2016-os új kínálatomból. Semmi kétségem afelől, hogy sikere lesz a vendégeim körében. Nem csak azért, mert lenyűgöző hely, hanem mert a tulajdonosok, egyben üzemeltetők is egyértelműen meggyőztek. Fiatal pár, kicsi leánygyermekkel, akit csak irigyelni lehet, hogy ilyen földi Paradicsomban cseperedhet. Alessandra, a csinos háziasszony nagyon agilis, határozott, korát meghazudtolóan profi a vendéglátásban. Az embernek azonnal az a benyomása róla, hogy nincs olyan kérdés, melyre ne lenne válasza, olyan kérés, melyet ne tudna kielégíteni, és olyan probléma, melyet ne oldana meg pillanatok alatt. Engem levett a lábamról. Rá merem bízni a vendégeimet.
dal parco
Persze a puding próbája mindig az evés. Ezért aztán a tavalyi év vendégeitől külön kértem a visszaigazolásokat, értékeljék a helyszínt, a komfortot, a tisztaságot, a kiszolgálás színvonalát, és a háziak kedvességét. Hiszen én akármilyen alaposan veszem is szemügyre az új helyszíneket, akármilyen magasra állítom is a mércét, mégis csak az én mércém marad (és nem tölthetek el sajnos egy hetet sehol sem vendégként!!!). A Tenger völgye apartmanházban azonban nagyon bíztam, és bevált, megerősítettek az első vendégek.
dai gazebi
A szép, stílusos, toszkán terméskővel borított “casolare”, azaz vendégház Riparbella falucska alatt, a Cecina felé vezető út menti dombok között bújik meg. A tenger alig negyedóra autóút, és szerencsére kerékpárral sem megerőltető, mert az út még nem emelkedős egyik irányban sem. Innen amatőrök is bevállalhatják a biciklis tengerre járást, (ezt sokan szokták kérdezni tőlem), Marina di Cecina 10, a Le Gorette és a Mazzanta 10,5, Vada 11,5 km távolságra van, viszonylag sík terepen. De nem csak országúti kerékpárt érdemes hozni, hisz Alessandra a mounten bike szerelmeseinek is tud jó kis túraútvonalakat javasolni a környéken (valamint közeli lovaglás és tengeri hajózás, vagy motorcsónakázás megszervezésében is segít).
dall'acqua
Privát, körbekerített, biztonságos birtok. Parkja szépen gondozott, színeit és illatát a környezet természetes növényzete, és az ültetett virágok együttesen biztosítják. A szomszédos erdő nappali madárcsicsergése, éjszakai bagyolyhuhogása folyamatos, édes lüktetésben tartja az amúgy csendes völgyet. Az egy hektáros kertben bőven van hely a – még főszezonban sem nagy létszámú -, nyugalomra vágyó vendégek kikapcsolódására.
ambiente
fiori
dall'alto
A birtok medencéje nem túl nagy méretű, inkább lazító, frissítő “pancsolásra”, mint komoly úszóleckékre alkalmas. Májustól október második hetéig van beüzemelve, bár ettől – különleges meleg esetén – el is térhetnek. Van külön, elkerített része az apróságok biztonságos szórakoztatására. A napozóteraszon kényelmes nyugágyak, a legnagyobb melegben is kellemes árnyékot biztosító napernyők. A nagyobbak alatt akár egy egész család is elfér egy-egy kártyapartira, vagy csak egy kis közös csevegésre.
piena
letto pendile
massaggio
A kisgyermekek kerti játékokat találnak, a nagyobbaknak ping-pong asztal, csocsó, és az elengedhetetlen Wi-fi, bár ez utóbbi csak behatárolt területein a birtoknak. A kerti sütögetőt mindenki szabadon használhatja, ha egy ínycsiklandó, nyári grillezéshez támad kedve.
giochi
dalle poltrone
Az épületben kettő-, négy- és hatszemélyes apartmanok lettek kialakítva. Néhányuk emeleti, de mindegyik külső bejárattal, és egytől-egyig saját, teraszként kialakított külső területtel, kerti bútorokkal.
esterni appti
A kétszemélyes apartmanok egylégterűek. Franciaágy, étkezőasztal, konyha, és zuhanyzós fürdőszoba. Az apartmanok konyhái mind tökéletesen felszereltek főzésre és étkezésre. Az önellátást a közeli Cecina nagyobb élelmiszeráruházaiban lehet a legkényelmesebben, és legekonomikusabban megoldani.
mono 1
mono 2
A kétlégterű apartmanok egy- és kétgyermekes családoknak ideálisak. A franciaágyas hálószoba mellett a nappali kétszemélyes kanapéágya nyújtja a megfelelő számú fekvőhelyet. Itt is felszerelt konyha, étkezőasztal, és zuhanyzós fürdőszoba. Ezeket az apartmanokat négy felnőtt nem bérelheti, csak gyermekes családok.
matrimoniale 3
matrimoniale 4
Hatszemélyes apartman csak kettő van, tehát a három-, négygyermekes családok – esetleg két baráti pár – korábban kell foglaljanak, ha ezekre “pályáznak”. A két db hálószoba egyike franciaágyas, a másik kétágyas, de ez utóbbiak kérésre összetolhatók. A nappaliban itt is egy kétszemélyes kanapéágy a többi gyermeknek. Természetesen jól felszerelt konyha, étkezőasztal, és zuhanyzós fürdőszoba.
bilocale 1
bilocale 2
Két db kétlégterű apartman elvileg egybenyitható is egy plusz szoba közvetítésével, lehetőséget adva pl. két baráti család közös elhelyezésére. Ez egy nagyon kelendő szisztéma, jó korán, akár már egy évre előre érdemes az igényeket jelezni, és foglalni. A házban minden apartman fürdőszobája zuhanyzós, és hajszárítóval is felszerelt. Törülközőket érdemesebb otthonról hozni, ha mégsem férne már a bőröndbe, a helyben bérlés ára 4 Euro/hét/fő.
due divani
A hálószobák mind ágyneművel ellátottak, ezek bérleti díja a lenti árakban már benne van, de akik több hetet foglalnak, és időközben ágyneműt cserélnének, a mosoda költségeit vállalniuk kell. A konyhai textília biztosított, plusz asztalterítőt azonban – véleményem szerint – feltétlenül érdemes hozni, vagy az egyszer használatos megoldásokat választani (legalább a nyaralás alatt ennyi “luxus” mindenkinek jár!!!) A konyhákban kenyérpirító és vízforraló is található.
cucina
Májustól szeptemberig az apartmanok heti – szombati – turnusban foglalhatók, minimum egy hétre. A bérleti díjak tartalmazzák a rezsiköltséget (víz, gáz, áram), parkolást, medencehasználatot, Wi-fit (csak a kijelölt, elsősorban külső területeken), és az ágyneműhuzat bérleti díját. Külön költség az egyszeri takarítás: 38 Euro, valamint – szükség esetén – a fűtés. Kisebb háziállatok hozhatók, 40 Euro/hét felárat kell fizetni értük. Bármelyik apartmanban elhelyezhető plusz kiságy, ennek felára 35 Euro/hét. A fürdőszobákba a törülközők hozhatók, vagy a helyszíni bérlés ára 4 Euro/fő/hét. A mosógépek használata szintén külön díjas, ezek nem az apartmanokban, hanem egy külön mosókonyhában kaptak helyet.
dal prato
Március 25 – május 13 és szeptember 16 – december 21 között: 235 Euro a kétszemélyes-, 298 Euro a négyszemélyes- és 429 Euro a hatszemélyes apartmanok ára egy hétre.
Május 13 – június 03
 és szeptember 9-16 között: 354 Euro a kétszemélyes-, 478 Euro a négyszemélyes- és 655 Euro a hatszemélyes apartmanok ára egy hétre.
Június 03 – július 01 és augusztus 26 – szeptember 9 között: 428 Euro a kétszemélyes-, 588 Euro a négyszemélyes- és 779 Euro a hatszemélyes apartmanok ára egy hétre.
Július 01 – 29 és augusztus 19 – 26 között: 528 Euro a kétszemélyes-, 798 Euro a négyszemélyes- és 1058 Euro a hatszemélyes apartmanok ára egy hétre.
Július 29 – augusztus 19 között: 628 Euro a kétszemélyes-, 890 Euro a négyszemélyes- és 1158 Euro a hatszemélyes apartmanok ára egy hétre.
con poltrone
A főszezonon kívüli időszakokban – kisebb szünet kivételével gyakorlatilag egész évben – napi foglalás is lehetséges. Ilyenkor nagyon kedvező áron – két személy akár már 50 Euroért éjszakánként – foglalhatók az apartmanok. Minden időszakban 150 Euro garanciát kell letenni érkezéskor az apartmanok biztonsága érdekében, melyet – ha nem történt rongálás – elutazás előtt a vendégek természetesen visszakapnak.

FOGLALÁSI INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Riparbellában 2017-ben SINCS idegenforgalmi adó!!!