Wi-fi FREE!!!

KÖZEPES MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

guardistallo3montescudaio Guardistallo – Montescudaio-val és Casale Marittimo-val – egyike a három középkori település szövetségének, amelyek Cecina tengerpartját ölelik át lenyűgöző dombvidékükkel. Hasonló adottságokkal rendelkeznek, szövetségük elsősorban a turisztikai kínálatukra, lehetőségeikre épít. A falvak dombtetőre épültek, csodás panorámát kínálva a környező lankákra, egészen a Tirrén-tengerpartig, amely alig 10 km. A turisztikát – és a helyi lakosok hétköznapjait – kiszolgáló egységek a faluközpontokba koncentrálódnak: kisboltok, gyógyszertár, orvosi rendelő, kiváló vendéglők, és főszezonban természetesen számos program, faluünnep: az ún. festák, és sagrák, ahol ismerkedni lehet a helyi szokásokkal, és ízekkel.
guardistallo2montescudaio2 A középkori falvak igazi varázsa azonban a számtalan kisebb-nagyobb, jellegzetes toszkán kőház, villa, amelyek a dombok között bújnak meg. Intimitást keresve, mégsem a világtól elzártan, hisz akár a faluközpont, akár a tengerparti városok alig pár perc autózással elérhetők. Hosszú évek óta élek ezen a vidéken, de a mai napig fedezek fel új, és új földutakat, amelyek mesés kis völgyekbe vezetnek, ahol a szőlő- és olajfaültetvények között bukkannak fel ezek a romantikus, terméskővel borított, privát farmházak.
villacasa verdescale esternevillafront A Szent Mária farm emblematikus név ezen a vidéken. A farm egykori alapítója, a dombvidék kiváló borásza úttörő munkát végzett a szakmájában. Gyakorlatilag neki köszönhető a Montescudaio borok eredetvédelme, a DOC rövidítés viselésének a joga. De nem csak eltökélt szakember, hű lokálpatrióta is, aki akkor is hitt a vidék gazdasági és turisztikai erejében, amikor mindenki a városokba menekült. Akkor fektette minden vagyonát ültetvényekbe, lepusztult farmházakba, amikor mindenki eladni akart, és az idő meghozta lelkesedése gyümölcsét. Mára takaros kis villákat sikerült az egykori romházakból varázsolni, az autentikus toszkán hangulatot kereső olasz, és külföldi túristák örömére.
montescudaio doc A borászat 10 km-es körgyűrűjében 4 önálló villa bérelhető egész évben, a csodaszép guardistallo-montescudaio-i dombvidéken. Fontos tudni: az igazi elvonulást, kikapcsolódást szolgálják ezek a villák, ahol nincsenek házigazdák, sem szomszédok, akik megzavarhatnák a pihenést. Ugyanezen okból azonban a televízió is mostohagyerek lett… Csak a természet a maga madárcsicsergős “zajával”, amelyet esetleg egy földet művelő traktor, vagy szüretidőben épp a jókedvű szüretelők bonthatnak meg.
kertpanorami 1panorami 2dettaglio entrata A villák elég nagy méretűek. Ugyan a legtöbb két külön lakrészre oszlik – épp ezért külön-külön is bérelhetők – mégis leginkább egyben érdemes őket lefoglalni. Sok gyermekkel, esetleg nagyszülőkkel együtt utazók, de két baráti család is megtalálja a számára legideálisabb elrendezésű villát. Az egyes lakrészek 2, 4, 6 és 8 személyesek, míg egyben a villák 10, 12, 14 személy kényelmes elhelyezésére alkalmasak. Vannak medencések, és medence nélküliek is, de mindegyiknek az igazi varázsa a hatalmas kert, és a lenyűgöző panoráma. A vidék geotermikus, így ahol medencék vannak, mind felszín felettiek, mivel ezen a dombvidéken nem lehet medencét ásni.
entratakertpanoramapanoramamedencemedence Lucia mama, a villák és a borászat háziasszonya – aki ma már csak a menye segítségére számíthat – lenyűgöző életerővel, eltökéltséggel és lelkesedéssel viszi tovább férje hagyatékát. Minden vendéget maga fogad a borászaton (ez az érkezési cím), személyesen kísér el a kiválasztott villához, büszkén vezeti végig a házban, aprólékosan kitér minden gyakorlatias tudnivalóra, megmutat, elmagyaráz, és mesél, mesél… Engem teljesen elvarázsolt, de persze én értek olaszul. Lucia mama viszont nagyon jól beszél németül is, és az angollal is elboldogul, bár ez utóbbi nyelven Alessia menye is segítségére van. Lucia mama a villáknak nem csak belső építésze, kertésze, de szenvedélyes hagyományőrző, antikvárius is. Minden egyes kovácsoltvas ágynak, batikolt ágytakarónak, falfestménynek, faragott asztalnak és széknek, pingált szekrénynek és kredencnek, kifeketült kandallónak, kulcsoknak és konyhai eszközöknek története van, amelyekről nincs idő mindig mesélni, ezért aztán mesekönyv formájában leírta őket, remélvén, hogy Tv helyett ezeket lapozgatják majd szívesen a vendégek a fák árnyékában.
giardino A villák nagyon egyediek, mindegyik nevet is kapott. Luca Mama – 4 személyes – és Nagyrét – 6 személyes – egy villát alkotnak. Külsőre az egyik legszebb, belsőre az egyik legmagasabb komfortú villa, de medencéje nincs. A fürdőszobák száma megegyezik a hálószobákéval (összesen 5 a két lakrészben), így baráti pároknak is ideális, akik nem szívesen osztozkodnak a fürdőszobán. A villa különlegessége, hogy a kisebbik lakrész mozgássérülteknek is ideális, az egyik fürdőszoba a normáknak megfelelően lett kialakítva. A négyszemélyes apartman ára július – augusztusban 805, a többi hónapban 750 Euró/hét, míg a hatszemélyesé július – augusztusban 1050, az év további részében 885 Euró/hét.
kerti ajtomatrimoniale rosadoppia a righematrimoniale biancaetkezo Hol volt, hol nem volt – 6 személyes – és Kandalló – 8 személyes – szintén egy villát alkotnak. Hatalmas kert (medencével), ahol biztonságban szórakozhat a gyereksereg, mégis marad a nyugalomra vágyó felnőtteknek is elég terület. A méretes villának ráadásul tágas tetőterasza is van, mindkét apartmant kiszolgálva. Elsősorban nagyobb családoknak ideális, mert a 4 hálószobásnak kettő, míg a 3 hálószobás apartmannak egy fürdőszobája van. A hatszemélyes apartman ára július – augusztusban 900, a többi hónapban 795 Euró/hét, míg a nyolcszemélyesé július – augusztusban 1060, az év további részében 910 Euró/hét.
terrazzo con gazeboteraszmatrimoniale bludoppia verde Édes Álom – 8 személyes – és Szunyóka – 2 személyes – egy nagyon romantikus, elsősorban szőlőültetvényekkel körülvett villa két lakrésze. Egyben ideális, de nyugodt szívvel ajánlom pároknak csak a kétszemélyes lakrészt is kibérelni, mert garantált a nyugalom. A két lakrész bejárata ugyanis a villa két ellentétes oldalán van, tehát nem zavarják egymást a vendégek. Egyedül a villa medencéjén kell osztozni. A nagyobb apartmanban a 4 hálószobát 2 fürdőszoba szolgálja ki. A kétszemélyes apartman ára július – augusztusban 610, a többi hónapban 550 Euró/hét, míg a nyolcszemélyesé július – augusztusban 1060, az év további részében 910 Euró/hét.
stradapanorama da cameracamera matrimonialecamera doppia2cucina Végül a Magányos villa. Ez egyetlen, közös lakterű ház, 7 személyes. Ennek van a legnagyobb intimitása, meredek völgyben fekszik, mindentől “távol”, csodálatos panorámával egy közeli folyóra is. Hatalmas, dús fáktól árnyékolt kertjében medence. A villa ideális fiatal baráti társaságnak is, itt nem kell attól tartani, hogy a jókedvű kacagás, zenélés, táncolás bárkit is zavarna. 3 hálószobájához 1,5 fürdőszoba tartozik. A villa ára július – augusztusban 900, a többi hónapban 795 Euró/hét.
giardinocamera triplacamera rossanatura Minden villa, apartman konyhája felszerelt önellátásra és étkezésre. A reggelik, vacsorák legkedveltebb helyszíne mégis mindenhol a kert, amelynek elmaradhatatlan alkotórésze a barbecue, és szinte hihetetlen, de igaz: a KERTI KENYÉR- ÉS PIZZASÜTŐ KEMENCE!!!, még a dédik idejéből. Akik azonban hűvösebb évszakokban jönnének, azok se keseregjenek, mert minden villa legfontosabb “gyülekező” pontja az étkező-konyha méretes kandallója. Ezekre Lucia mama külön figyelmet fordít, mert ahogy ő mondja, ezek mellett nem csak eszik a család, de mesét olvas, beszélget, együtt játszik. Minden kandalló működik (fekete torkuk ezt hűen igazolja…), főzhetünk bennük bográcsban, süthetünk grillen, és némelyikbe még be is kuporodhatunk melegedni a pankákra. Ilyet már tényleg csak nagyon ritkán láthatunk!
fuocosoggiornocamino Felsorolni sem tudnám a számtalan ritkaságot, antikvitást, már-már furcsaságot, amelyeket Lucia mama összegyűjtött a környék öregeitől, felújított, és helyet keresett neki valamelyik villában. Itt egy vaskulcs gyűjtemény, amott korabeli fotók a háború utáni faluünnepekről, darálók, konyhai edények, kelengye (csak díszítés céljából!!), hordók, ládák és egyebek. Senki se gondolja azonban, hogy ettől egy ódon szagú, idejétmúlt közegbe csöppenne! A villákban a tisztaság patinás, a fürdőszobák modernek, a konyhák gépekkel felszereltek, a szobai fehérnemű friss, a vendégek komfort érzete ezeknek köszönhetően semmit sem csorbul.
arredamento cameraspecchiomatrimoniale blu con lettinobográcsSchermata 2017-02-14 alle 16.32.33Schermata 2017-02-14 alle 16.33.14 A villák főszezonban (júniustól – szeptember közepéig) min. egy hétre, szombati turnusban bérelhetők. A bérleti díjak tartalmazzák a rezsit – víz-, gáz- és áramfogyasztást -, az egyszeri takarítás költségét, medencehasználatot és Wi-fit (ahol van), parkolást, tűzifát a sütés-főzéshez, valamint az ágyneműhuzatokat és törülközőket.
A környezet megengedi a háziállatok fogadását is, előzetes egyeztetéssel, 25 Euro felár ellenében. A fűtési szezonban a fűtés plusz költség.

INFORMÁCIÓ FOGLALÁSRÓL: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Guardistallóban 2017-ben SINCS idegenforgalmi adó!