Wi-fi FREE!!

KÖZEPESEN MAGAS MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

siena
Sienára nagyon nagy az igény, a kereslet. Nem szunyókálhattam tehát, újra útra keltem. Hosszú keresgélés előzte meg a találkozót a Szent György birtokon a tulajdonos családdal. Az évek alatt rájöttem: amikor egy család keretein belül marad egy szálláshely üzemeltetése, az már fél siker. Úgy érzem, megint bejött…
reception ruote piscina bella

Az otthonos birtok külleme: a gondozott kert és a virágillat, no és persze a szobák és apartmanok patinás tisztasága és ízléses berendezése a ház asszonyának érdemei. A fiatal, és mosolygós Paolo, édesanyja jobbkeze, a modern világ kihívásainak teszi megfelelővé az örökséget: neki köszönhető az ingyenes Wi-fi, az angol nyelvű kiszolgálás, és a naprakész booking. A lányok pedig a konyhában segítenek be a reggelik és a toszkán vacsorák alkalmával.
prato con fiori panchine piscina in fiore

A Szent Gyögy birtok végre egy olyan hely, ahol minden igényt ki fogok tudni elégíteni. 2,4,6, akár 8 személyes apartmanok, önálló, 3-4 szobás lakrészek, és a néhány éjszakás vendégeknek fürdőszobás szobák reggelivel. Néhány éjszaka, vagy egész hetek, kettesben, romantikusan, vagy kisgyerekekkel, baráti társaságban, vagy 2-3 család közösen, bármilyen kompozícióra tudok itt ajánlatot adni.
gerani vista sull agri gazebo naturale camino

A bad & breakfast ellátásban a szobák minden esetben fürdőszobásak, legtöbbjük franciaágyas. Kisgyermekeseknek kiegészíthetők gyermekággyal, vagy kisebb fotelággyal. Nagyobb gyerekek esetén négyágyas ajánlatot is tudok tenni, két külön légtérben, ami a szobákat illeti, de közös fürdőszobával. Minden szoba berendezése egyedi, igazi, falusi elemekkel, jómódú komforttal, impozáns bútorokkal.
camera farfalle camera nozze

Az apartmanok között van klasszikus 2+2 személyes, amelyet azonban akár három kisebb gyermekkel is igénybe lehet venni. A franciaágyas szobán kívül ugyanis van egy kétszemélyes kanapéágy a galérián (a nappaliból nyílik), és magában a nappaliban is elhelyezhető egy fotelágy. Mindegyiknek jól felszerelt konyhája, fürdőszobája van, és szép, kovácsoltvas kerti bútorai a bejárat előtti kertben. Az apartmanok igazi különlegessége, hogy a franciaágyas szobákban is van egy udvarra nyitható, hátsó ajtó.
matrimoniale soggiorno
tavolo esterno

A nagyobb apartmanok két hálószobásak, két fürdőszobával, hatalmas nappalival, és kényelmesen nagy konyha/étkezővel, ez utóbbiak a földszinten, míg a fürdőszobás szobák az emeleten. Gyakorlatilag nem csak a külön szobát igénylő, nagyobb gyerekes családoknak, de baráti pároknak is ideálisak ezek méreteik, és elrendezésük tekintetében is. Két baráti pár akár kisgyerekekkel is kényelmesen elfér itt. Természetesen ezek az apartmanok is felszereltek elegáns, kovácsoltvas kerti bútorokkal a csodás kertben.
soggiorno soggiorno:cucina camera2 matrimoniale 2

Végül a baráti társaságok kielégítésére két variáció is van. Két önálló, saját házrész, az egykori Gazdalak 1, és Gazdalak 2, mert két család élt és gazdálkodott valaha a birtokon. A nagyobbik emeleti. Külső lépcső vezet hozzá, de a bejárat előtt még egy szép, panorámás terasz található.
terrazzo app vista terrazzo

A házba lépve először egy hatalmas nappali fogadja a lakót, különlegessége a máig is használható, időtálló kemence. A nappaliból nyílik a konyha, és lépcső vezet az emeleti folyosóról nyíló szobákhoz. Minden szobát ajtó zár el, mindegyik saját fürdőszobás. 4 ilyen szoba van, ebből három franciágyas, míg a negyedik egy galériás, négyszemélyes. A galéria nem nyitott, tehát okosan fallal és ajtóval van elzárva a felső szoba, teljes intimitást adva így a lent- és a fent alvóknak egyaránt. Fürdőszoba viszont egy van, és a földszinten található. Ez a házrész tehát min. 10 fő elhelyezését biztosítja kényelmesen, de több szobába is bekészíthető gyerekágy.
soggiorno:cucina nascosta piano camera quadrupla

A kisebbik gazdalakban három szoba van. Ez földszinti bejáratú, itt található a nappali, és a konyha. Szintén lépcső vezet az emeleti szobákhoz, ahol szintén egy folyosóról nyílik, ajtóval zárhatóan minden hálószoba. Az egyik szoba háromágyas (franciaágy és szimpla ágy). A másik négyágyas, ahol két-két ágy külön légtérben található, de közös használatú fürdőszobával rendelkeznek.
cucina bb6 tripla doppia della quadrupla

A b&b ellátású szobák reggelije a Fecske szalonban kerül terítékre. Elsősorban finom, házi sütemények, lekvárok és méz, de a kontinentális igényűek is megtalálják a felvágottat, sajtot, és tojást. Az apartmant bérlőknek ugyan nincs reggeli a bérleti díjban, de aki kedvet kap a helyszínen, alkalmanként rendelhet reggelit külön költségen, elég előző nap jelezni az igényt.
sala colazioni tavolo app

A birtok szépen gondozott gyepén itt-ott elhelyezett, egykori falusi szerszámok, munkagépek kellemes összhangot alkotnak az elegáns kerti bútorokkal, szaletlikkel, agyag virágedényekkel. Az ember itt valóban otthon érzi magát, vagy legalábbis valahogy így képzeli el egy falusi otthon környezetét.
giardino con panca prato con oggetti piscina

A medence szépen karbantartott, bármikor használható. A solariumáról nyíló panoráma a mesés sienai dombokra lélegzetelállító. Azt hiszem, ezt leírni nem igazán lehet, a fotók sokkal beszédesebbek. De senki ne áltassa magát azzal, hogy a kedvenc színváltozatát fogja éppen találni. A sienai dombok színe minden évszakban, sőt minden hónapban más és más…
colline balle con case crete

A gyerekek szórakozására nem csak a medence van, de a tágas birtokon egy-két hinta, gyermekjáték, és egy kisebb méretű sportpálya is. Az apróságok igazi kedvencei azonban a birtok végében elhelyezett háziállatok, amelyeket Paolo segítségével rendszeresen etethetnek is.
altalena carro con pecore oche pavone