Riparbella

RIPARBELLA RESIDENCE, APARTMANOK RIPARBELLÁBAN

Riparbella Cecina közelében egy elbűvölő kis falu. Dombtetőn fekszik – ahogy ez errefelé “szokás” -, hisz a tengerparttól alig néhány kilóméterre már emelkednek az első dombok, amelyek Volterra irányában egyre “sűrűbbek”, magasabbak és lenyűgözőbbek lesznek. Riparbellának a neve is arra utal, hogy ezt az apró szépséget a környező dombok védelmezik. Azonban még mielőtt felkanyarodnánk a dombtetőre, a körforgalomból az első kijárat egy elegáns ciprus fasor, amely egyenest a Riparbella rezidenciára vezet. A tenger – Marina di Cecina – innen alig 9 km, de Vada hófehér partjai is 20 perc alatt elérhetők. Az egykori gazdaság szépen felújított épületeiben ma igényes, kettő-, négy-, hat- és nyolcszemélyes apartmanok, minimalista stílusú berendezéssel. A residence csodálatos, értő kezekkel gondozott parkját az év nagy részében rózsaillat itatja át, a tulajdonos szenvedélyének köszönhetően a virágok királynője iránt.

Az A12 autópálya Rosignano Marittimo után ér véget, innen gyorsforgalmi útként folytatódik Róma felé. Az autóútról Cecina kijáratnál kell lehajtani, és a körforgalmakból Riparbellát követni. Egy vasúti átjáró után található az utolsó, nagy körforgalom, amelynek az első kijáratán a rezidenciát tábla jelzi. A bejáratnál  ingyenes parkoló a vendégek részére, ahonnan az első állomás a recepció.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

A Riparbella rezidencián 8 épületben találhatók a különböző méretű és színvonalú apartmanok. Az apartmanok az épület neve – amelyben találhatók – kapacitásuk és színvonaluk alapján azonosíthatók be.

COLONICA ház – Az 1700-as években épült elegáns, több családnak otthont adó, parasztházat az eredeti stílusát hűen megőrizve restaurálták. 7 apartmanjából egy kétlégterű, négy háromlégterű, egy négylégterű és egy ötlégterű, mindegyik saját balkonnal, vagy terasszal.

2+2 SZEMÉLYES APARTMAN – A kétlégterű, 45 m2-es, földszinti apartmannak az épület hátsó felén van a bejárata, terasza ezért a környező ültetvények felé néz. Kétágyas szobája, zuhanyzós fürdőszobája van, amely mozgássérült személyek fogadására is alkalmas. A nappaliban konyha, és kétszemélyes kanapéágy.

4+2 SZEMÉLYES APARTMAN – A háromlégterű apartmanok 75 m2-esek, két hálószobájukon kívül egy kétszemélyes kanapéágy is van a nappaliban. Földszinti bejáratuk és ablakaik a medencék és a park felé néznek. Kettőnek emeleti balkonja van a ház hátsó felén (panorámával a környező ültetvényekre), kettőnek pedig földszinti terasza. Mindegyik földszintjén a nappali és a konyha található. Az emeletre lépcső vezet, ahol a két kétágyas hálószoba és a zuhanyzós fürdőszoba található.

6+2 SZEMÉLYES APARTMAN – A kétszintes, 80 m2-es, háromlégterű apartmannak földszinti bejárata van, amely – és az ablakok is – a medence és a park felé néznek. A földszinten található a nappali a konyhával, a kétszemélyes kanapéággyal és egy szép kandallóval. Az emeletre lépcsőn jutunk, ahol egy háromágyas-, egy kétágyas- és egy egyágyas szoba van, valamint a zuhanyzós fürdőszoba.

8+2 SZEMÉLYES APARTMAN – A rezidencia 115 m2-es, legnagyobb apartmanja kétszintes,  négy hálószobával és két fürdőszobával. A szobákból kettő, a fürdőszobákból egy a földszinten található, ahogy a konyha, és a tágas nappali is kandallóval. A lépcsők az emeletre vezetnek, itt található a másik két kétágyas szoba, és a második fürdőszoba. Az apartmannak emeleti balkonja és földszinti terasza is van.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

CANTINA ház – A paraszti gazdaságban az istálló épülete, később borospince. Ma 8 db háromlégterű apartmannak ad helyet, amelyből a négy emeleti balkonos, a négy földszinti pedig teraszos.

4+1 SZEMÉLYES APARTMANOK – A háromlégterű, 50 m2-es apartmanoknak két hálószobája van, az egyik három-, a másik kétágyas. Nappali, konyha és egy zuhanyzós fürdőszoba mindegyikben. A földszintiek terasza a dombvidék felé fordul, az emeletiek balkonja részben a medencére és a parkra néz.

CORBEZZOLO ház – Egykor szintén parasztház, ma 7 apartman épülete az egyik medence közelében. Ebből 5 kétlégterű, kettő pedig háromlégterű, az emeletiek balkonnal, a földszintiek terasszal.

2+2 SZEMÉLYES APARTMANOK – Az 5 kétlégterű, 36 m2-es apartmanból 3 földszinti, kettő pedig emeleti. Ez utóbbiak tágas, 30 m2-es balkonnal rendelkeznek, amelyek részben a medencére, a dombvidékre és a parkra néznek. A 3 földszintiből 2 terasza részben a medencére és a parkra néz, egyé pedig részben a parkra és a környező szőlőültetvényekre. Mindegyikben kétágyas szoba, zuhanyzós fürdőszoba, a nappaliban pedig konyha és egy kétszemélyes kanapéágy.

4+1 SZEMÉLYES APARTMANOK – A két háromlégterű apartman 5 személy részére ideális, 50 m2-es, kétszintes. Az egyikben a földszinten a konyha és egy egyszemélyes kanapéágy, az emeleten pedig két kétágyas szoba és egy zuhanyzós fürdőszoba. A másik háromlégterű apartman 60 m2-es, földszinti és a két hálószobához két zuhanyzós fürdőszoba tartozik. A nappaliban itt is konyha, és egy egyszemélyes kanapéágy. Mindkét apartman földszinti terasza részben a medence és a park felé néz.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

GINEPRO ház – Az egykori parasztház eredeti toszkán stílusát megőrizve 5 apartmannak ad ma helyet ez az épület, mindegyik saját balkonnal, vagy terasszal.

2+2 SZEMÉLYES APARTMANOK – Mind az öt apartman 36 m2-es, kétlégterű, egy hálószobával és egy zuhanyzós fürdőszobával. A 3 földszinti apartman terasza részben a medencére és a parkra néz, az emeletiek 25 m2-es balkonja szintén. A nappaliban konyha és kétszemélyes kanapéágy.

OLIVO ház – A tipikus toszkán épületet szőlő- és olajfaültetvények ölelik át. 4 superior apartmanjából 2 földszinti, verandával és kettő emeleti, balkonnal. Mindegyikben mosogatógép és légkondícionáló berendezés.

2+2 SZEMÉLYES APARTMANOK – Egy hálószobája és egy zuhanyzós fürdőszobája van a kétlégterű, 45 m2-es apartmanoknak. Nappalijukban azonban egy kétszemélyes kanapéágy is található, valamint a konyha. A földszintiek tágas, 40 m2-es, fedett verandával rendelkeznek.

4+2 SZEMÉLYES APARTMANOK – Szintén kétlégterűek, de zárható, emeleti galériával rendelkeznek az 55 m2-es emeleti apartmanok. Két hálószobájukon kívül a nappaliban egy kétszemélyes kanapéágy is található. Konyha, és két zuhanyzós fürdőszoba, valamint egy panorámás balkon egészíti ki az apartmant (a környező ültetvényekre néz).

SZÁLLÁSTÍPUSOK

LECCIO ház – Szőlő- és olajfaültetvények veszik körbe a 4 superior apartmannak helyet adó elegáns épületet, amelyből kettő az emeleten balkonos, kettő pedig a földszinten teraszos. Mindegyikben mosogatógép és légkondícionáló berendezés.

2+2 SZEMÉLYES APARTMANOK – A kétágyas hálószobán kívül a nappaliban található egy kétszemélyes kanapéágy. Mindkét földszinti apartman 45 m2-es, két fürdőszobával, konyhával és közel 40 m2-es, fedett verandával, amelyek az ültetvények felé néznek.

4+2 SZEMÉLYES APARTMANOK – Szintén kétlégterűek, de zárható, emeleti galériával rendelkeznek az 55 m2-es emeleti apartmanok. Két hálószobájukon kívül a nappaliban egy kétszemélyes kanapéágy is található. Konyha, és két zuhanyzós fürdőszoba, valamint egy panorámás balkon egészíti ki az apartmant (a környező ültetvényekre néz).

ZIZZOLO villa – Az elegáns, önálló villa a rezidencia legújabb épülete az olajfaültetvények között, fedett verandájáról csodás panoráma nyílik a környező dombvidékre. 70 m2-es, 4+2 személyes, mozgássérült vendégek fogadására is alkalmas. Tágas nappalijában kétszemélyes kanapéágy, két hálószoba, egy fürdőszoba és konyha alkotja, a kertben barbecue.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

LIGUSTRO villa – A rezidencia legszebb, új építésű, önálló villája saját medencével és kerttel rendelkezik. Két apartmanra oszlik, amelyek külön-külön is bérelhetők, vagy egyben az egész villa egy nagyobb baráti társaságnak.

4+2 SZEMÉLYES APARTMAN – Két tágas hálószoba, két fürdőszoba és a nappaliban egy kétszemélyes kanapéágy az összesen 90 m2-es apartmanban, amely mozgássérült vendégeknek is ideális. Konyhája a fedett verandára nyílik és az ültetvényekre néz.

8+2 SZEMÉLYES APARTMAN – 170 m2-es, kétszintes, földszinti bejáratú apartman az ültetvényekre néző verandával. A földszinten konyha, egy fürdőszoba, és a tágas nappali kétszemélyes kanapéággyal, ahonnan lépcső vezet az emeletre. Itt 4 hálószoba és további két fürdőszoba található.

A VILLA LIGUSTRO egyben kibérelve összesen 12+4 személy elhelyezésére alkalmas.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

SZOBÁK – A rezidencia napi foglalású szobái a főépületben található, az étterem felett. Összesen 4, franciágyas, fürdőszobás szoba, hotel ellátással: napi takarítással, ágyneműhuzatokkal és törülközőkkel, mini hűtőszekrénnyel, széffel, hajszárítóval, televízióval, Wi-fi elérhetőséggel. A medencére, vagy a parkra néznek.

A szobák ára 72,50 és 120,50 Euro között mozog éjszakánként reggelivel, és 120 és 170 Euro között félpanzióval két személyre, a szezonalitástól függően.

ÁRAK

A Riparbella residence apartmanjai előlegfizetéssel foglalhatók. Főszezonban heti – szombati – turnus van, elő- és utószezonban ettől el lehet térni, a minimum foglalási idő ilyenkor 3 éjszaka (a napi ár arányosan magasabb a heti árnál!!!). A rezidencia szobái egész szezonban heti turnus nélkül foglalhatók.

A rezidencia dinamikus árpolitikájának következtében – amely a szezonalitást és az aktuális foglaltságot egyaránt figyelembe veszi – nincs egy közzétehető fix árlista. Minden egyes igényre konkrét árajánlatot küldök a pontos periódus, vendégszám és egyéb részletek ismeretében. Mindazonáltal az általam küldött árak természetesen a rezidencia hivatalos árai, közvetítői díjat nem kell fizetni. Az árak tartalmazzák az apartman bérleti díját, rezsiköltséget (gáz, áram, víz), parkolást, medencehasználatot, az egyszeri takarítási díjat, az ágyneműhuzatok- és törülközők bérleti díját. Háziállatok nem hozhatók.

SZOLGÁLTATÁSOK

A rezidencia személyzete turisztikai-, kultúrális-, gasztronómiai-, és egyéb praktikus információkkal áll a vendégek rendelkezésére. Ingyenes Wi-fi zóna. A parkolás a rezidencia egész területén ingyenes. Medencék többféle méretben. Kerékpárbérlési lehetőség és szervezet kerékpártourok (térítés fejében). Jóga- és windsurf oktatás (térítés fejében). Teniszpálya és gyermek játszótér.

A rezidencia területén, a szépen gondozott parkban, itt-ott elegáns szaletlik, kényelmes ülőgarnitúrák, kerti sütögetők, amelyeket minden vendég szabadon használhat. A külső körítést pedig mindehhez a tipikus toszkán ültetvények, olajfaligetek adják az épületek körül.

GASZTRONÓMIA

A Riparbella rezidencia étterme egész szezonban, minden nap nyitva tart. Reggel itt lehet – plusz költségen – reggelit rendelni, majd egész nap a bár funkcióját is ellátja. Hűsítő italokat, fagylaltot, koktélokat, hideg ételeket egész nap kínál a rezidencia vendégeinek.

Az étterem melegkonyhája ebéd- és vacsoraidőben üzemel minden nap. Alapvetően a toszkán konyha jellegzetességei találhatók széles választékban a menüben, míg a borlapon a vidék – az Etruszk Riviéra – minden fontosabb borászata képviselteti magát.

MIÉRT A RIPARBELLA RESIDENCE?

Riparbella egy az Etruszk Riviéra sok szép középkori falva közül. Kedvező, tenger közeli pozíciója, ugyanakkor igazi, dombvidéki atmoszférája nagyon kedvelt üdülőhellyé tették az utóbbi években. Az aprócska falucskában, amely télen alig pár ezer lakost számlál, nyárestéken a világ mindenféle nyelveinek kavalkádjától “hangos”. Kiváló éttermei, vendéglői minden estére bőséges választékot nyújtanak. Ugyanakkor nagyon közel van a tengerhez, Marina di Cecina nyüzsgő parti sétányához, ahol egész nyáron esti programok, koncertek, színházi előadások szórakoztatják a túristákat, nem beszélve kiváló pizzáriáiról, haléttermeiről, fagylaltozóiról…

A Riparbella Residence vendégei tehát alig negyedórás távolságra megtalálják úgy a nyugodt, falusi atmoszférát, mint a zsibongó, élettel teli, tengerparti hangulatot. A rezidencia elhelyezkedése ideális a tengerparti nyaralásra, de egyben az egész toszkán tartomány bebarangolására is, váltogatva a kirándulós-, és a pihenő napokat. Az aktívabbak, akik minden napra beterveznek egy városlátogatást, akár este, a fárasztó nap után is leugorhatnak egyet csobbanni a tengerpartra.

A Riparbella Residence házigazdái különösen kényesek az igényes, magas színvonalú vendéglátásra. Az apartmanok ugyan minimalista stílusúak, de hibátlan komfortot nyújtanak egy pár hetes vidéki nyaralához. A közös terek, parkok, medencék, napozóágyak rendje és tisztasága példamutató.

RIPARBELLA – 7 KM (legközelebbi lakott település!)

TENGERPART: MARINA DI CECINA – 9 KM

VOLTERRA – 32 KM

LIVORNO – 41 KM

PIOMBINO (ELBA) – 56 KM

SAN GIMIGNANO – 63 KM

PISA – 65 KM

MASSA MARITTIMA – 76 KM

LUCCA – 83 KM

SIENA – 86 KM

GROSSETO – 104 KM

FIRENZE – 116 KM

PISTOIA – 124 KM

MONTEPULCIANO – 147 KM

PIENZA – 153 KM

CORTONA – 157 KM

TUFAVÁROSOK – 184 KM

AREZZO – 190 KM