Wi-fi FREE!!

KÖZEPES MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

ambiente
A guardistallói rezidencia igazából már nem új a kínálatomban. Évek óta kiajánlom , leginkább bizalmi alapon, mert az oldala nem tudott elkészülni… (időhiány miatt). A tapasztalatok jók, kapacitás pedig bőven van, így most már tényleg ideje volt, hogy elkészüljön ez a bemutatkozás, és minden olvasónak bővüljön a választási lehetősége ebben a kategóriában. Turisztikai rezidencia, vagy üdülőfalu, kinek hogy tetszik az elnevezés. Vagyis az apartmannal “együtt jár” – a bérleti díjakat tehát így kell értékelni – a komfort, a gazdag szórakozási lehetőségek, a turisztikai asszisztencia, a vendéglátó egységek nyújtotta kényelem helyben, és sok minden egyéb, ami a tökéletes nyaraláshoz kell.
piscina con ristorante
Guardistallo egy kedves, középkori település Cecina közelében, a tengerparttól negyedórára ( 8 km ). A hangulatos utcákban kézműves műhelyek, ínycsiklandó vendéglők, pizzériák, vagy éppen fagyizók és őstermelői boltok. De természetesen van állandó orvosi ügyelet és gyógyszertár is, hisz a családok biztonságos nyaralásának ezek is szempontjai. Az emberek nagyon kedvesek, vendégszeretőek, szívesen avatják be a külföldi túristákat gyakori faluünnepeik – sagrák és festák – szokásaiba, kézműves vásáraikon kedvesen kínálják portékáikat.
borgo

A rezidencia a falu határain kívül helyezkedik el, Cecina irányában. Errefelé már dombvidéken járunk, a tengert övező első lankák nem csak csodás panorámát, ültetvényektől illatos környezetet, de kellemes klímát is biztosítanak a köztük megbúvó villáknak, farmoknak, rezidenciáknak. A növényzet – a vidéken jellegzetes – fekete fenyőktől, olajfáktól, oleanderektől dús, de a rezidenciát tovább színesítik az ültetett virágok is.
aerea
bosco
A tulajdonosok az öko-turizmus eltökélt hívei. Sokaknak nem kell ma már magyarázni, mit is jelent ez: a vállalkozás – ez esetben turisztikai struktúra – a lehető legkisebb mértékben sújtsa az azt eltartó – és elviselő – természetes környezetet. A hithű beruházásoknak köszönhetően 100%-ban önállóan állítják elő a rezidencia által felhasznált energia mennyiségét. Saját vízforrással rendelkeznek, melyet önállóan tisztítanak, és a napenergia segítségével melegítenek.
piscina cascata
A rezidencián külön hangsúlyt kapott a természetes, egészséges életmód más oldala is: a birtok határain belül, tehát őrzött területen 3 km-es séta- és futóösvény áll a jogging szerelmeseinek rendelkezésére. A tökéletesen tiszta, friss levegőn a mozgást 14 “pit stoppal” lehet még gazdagabbá tenni, ahol atlétikai gyakorlatok végezhetők. De a tulajdonosok saját maguk termelik meg az olivaolajat is, és bort is készítenek. Ezeket elsősorban a rezidencia éttermén használják fel, de a vendégek – ízlés szerint – vásárolhatnak is a termékekből.
piatti 1
piatti 3
piatti 2
Az étterem nem csak a rezidencia vendégeinek elismerését élvezi, de a környékbeliek is szívesen látogatják. Konyhájából autentikus helyi fogások kerülnek ki, hal- és húsételek egyaránt. Toszkána híres borvidékeinek megismertetésére külön sommeliert alkalmaznak, a házi desszertek szigorúan a nagymama receptes könyvéből kerülnek ki. Az egyszerűbb vacsorák igényének kielégítése végett a pizzasütő kemece sem hiányozhat, a kisboltban pedig nap, mint nap megvásárolhatók a reggelihez szükséges péksütemények, és egyéb friss áru.
ristorante
ristorante notte
A dús növényzetű, 15 hektáros parkban 70 apartman kapott helyet. Az ökoturizmus szabad elveinek megfelelően nem szabályos sorházak, egyformára mázolt falak, és csempézett burkolatok jellemzik ezeket. Minden ház más jellegű, más méretű, színű, formájú és berendezésű a rusztikustól a legmodernebb variációkig. Ami nagyon fontos: mindegyiknek saját külső kertje, terasza, vagy tágas balkonja van. A vendégeknek jellegzetesen ez utóbbiak a kedvenc színterei a nyaralás alatt, általában itt töltik el a legtöbb időt. Mivel az egyes épületek arányosan lettek elosztva a tágas birtokon, mindegyikhez romantikus, kikövezett ösvény vezet.
case 1
case 2
Az egylégterű apartmanok között van két, és háromszemélyes, előbbi 25, utóbbi 35 m2-es. Mindkettőnek a nappali légterében van a főzősarok, étkezőasztal, és kettő-, vagy három ágy. A fürdőszoba zuhanyzós. A legnagyszerűbb, hogy gyakorlatilag ugyanakkora terasz is áll a vendégek rendelkezésére, mint maga az apartman, nem kell tehát a szűkösségtől tartani!!
mono moderno
terrazza 2
A kétlégterű apartmanok egy része 3, vagy 5, nagyobb részük 4 főre berendezett. A fürdőszoba zuhanyzós, a hálószoba franciaágyas. Konyha, étkezőasztal, és a nappaliban egy, vagy két ágy, esetleg emeleteságy, vagy kétszemélyes kanapéágy, néhányuk galériás, vagy kétszintes, ezeken kaptak helyet a plusz ágyak, így lehet akár 5 személyes is az apartman. A teraszok itt is kényelmesen tágasak, külső étkezésre felszereltek.
matrimoniale moderna
bilo rustico
bilo rustico con galleria
A háromlégterű apartmanok hatszemélyesek, 60 m2-esek. Egyik szobájuk franciaágyas, a második kétágyas. A nappaliban szintén plusz két ágy, vagy franciaágy. Konyha, étkezőasztal, zuhanyzós fürdőszoba, és kényelmes terasz, vagy balkon kerti bútorokkal.
cameretta moderna
cameretta rustica
Schermata 2016-01-28 alle 21.33.28
A rezidencián van néhány hatalmas, nyolcszemélyes apartman is, nagyobb család (esetleg nagyszülőkkel), vagy két baráti család is megszállhat itt. Bár a foglalásukkal nagyon kell sietni, mert ezek kelnek el a legkorábban. 3 szobájukból kettő háromágyas, egy franciaágyas. A nappali természetesen tágas, levegős, nem is beszélve a méretes teraszról!
terrazza 1
A nagyobb családok, baráti párok rendelkezésére tágas, önálló villák is állnak, általában hatszemélyesek. Árban és minőségben is a legmagasabb kategóriát képviselik, elsősorban modern berendezésűek.
bagno moderno
casa pluri cucina
trilo moderno soggiorno
casa pluri soggiorno
terrazza 3
A rezidencián két medence park van. Az egyik május 14 – október 1, a másik június 18 – október 1 között tart nyitva, de ettől az időjárás függvényében eltérhetnek. Az étterem egész szezonban nyitva tart.
Az apartmanok főszezonban heti – szombati turnusban – bérelhetők. Június 18-ig, és szeptember 10 után napi foglalás is lehetséges, minimum 3 éjszakára. A bérleti díjak tartalmazzák a rezsi költségét – víz, gáz, áram -, egyszeri takarítás díját, Wi-fit, parkolást, medencehasználatatot. Az árakban nincs benne – szükség esetén – a fűtési díj, és az ágyneműhuzat és törülközők bérleti díja. Ezek hozhatók, vagy a helyszíni bérlés díja: 6 Euro/fő/váltás az ágyneműhuzat, és 6 Euro/fő/váltás a törülközők. Az apartmanok – kérésre – pótágyazhatók, ennek költsége 80 Euro/hét/pótágy, 20 Euro/hét/kiságy. Kisméretű háziállatok hozhatók, 5 Euro/nap felárat kell értük fizetni.
Schermata 2016-01-31 alle 17.16.30
Jelmagyarázat:
M2 – kétszemélyes, egylégterű apartman
M3 – háromszemélyes, egylégterű apartman
B3 – háromszemélyes, kétlégterű apartman
B4 – négyszemélyes, kétlégterű apartman
B5 – ötszemélyes, kétlégterű apartman
T6 – hatszemélyes, háromlégterű apartman
TV1 – hatszemélyes, emeleti villa
TV2 – hatszemélyes, földszinti villa (két fürdőszobás)
Q8 – nyolcszemélyes, négylégterű apartman