Casale Marittimo

POGGIO FARM – AGRITURISMO, APARTMANOK, VILLÁK CASALE MARITTIMÓBAN

Casale Marittimo az “igazi” toszkán falu – ezt meggyőződéssel állítom, márpedig láttam már egy-kettőt… Ideális hely azoknak, akik eredetiséget, hamisítatlan toszkán hangulatot, kedves embereket, csodás panorámát, autentikus ízeket keresnek. Ódon falaival, antik utcakövével, virágzó erkélyeivel és romantikus sikátoraival, spirálos kéményeivel és elbűvölő tengeri panorámájával a megálmodott toszkán nyaralás valódi helyszíne. Sok más toszkán faluval szemben az is előnye, hogy – bár már dombvidék – mégis alig 10 perc a tengertől. Kiváló stratégiai kiindulópont a csillagtúrákhoz a nagyobb toszkán városokba. A faluban remek éttermek, vendéglők, pizzériák, borászatok… A casalei kínálatomban vannak privát lakások és egy fogadó a dombtetőn. Ez a farm a falu alatt, panorámás, dombvidéki környezetben kínál olcsó apartmanokat, hangulatos villákat. Előbbiek az agriturismo főépületében, míg az önálló villák szerte a farmon, szétszórtan helyezkednek el. Mindegyik egyszerű berendezésű, patinásan tiszta, különlegességük a csodaszép környezet és a tengerpart közelsége.

Casale Marittimóba Cecinából kell elkanyarodni Volterra felé. A tengerparti várostól alig 7 km-re tündököl az első magas dombtetőn. A benzinkút után rögtön jobbra fordulva végig kell menni a domb lábánál, amíg az út élesen lekanyarodik jobbra a völgybe. Az Y kereszteződésnél újra jobbra, Bibbona irányában, majd kb. 500 m után, ismét jobbra kell kanyarodni a jól kitáblázott farmra.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

APARTMANOK

A farm főépületének emeletén találhatók az egyszerű berendezésű apartmanok. Leginkább kétlégterűek (3 db), amelyben egy franciaágyas hálószoba, egy zuhanyzós fürdőszoba és a nappali találaható. Ez utóbbiban konyha, étkezőasztal és egy kétszemélyes kanapéágy, kizárólag gyermekeknek! Ezért aztán 2+2 személyes családoknak ideális, akik főszezonban is szeretnék elkerülni a tengerparti magas szállásárakat, de az igazi, toszkán környezetről nem akarnak lemondani. Az apartmanok berendezése egyszerű, puritán, de komfortos, és patinásan tiszta, erre Franca asszony, a farm háziasszonya ügyel.

A ház földszintjén 2 db egylégterű, két személy elhelyezésére alkalmas apartman kapott helyet, amelyekben azonban – igény szerint – egy harmadik ágy is elhelyezhető gyermeknek. Az árak kiválóak, de fontos tudni, hogy ezek alapvetően egy nagyon minimalista, egyszerű, falusi berendezést takarnak, patinás tisztaságban.

VILLÁK

Az agriturismo részét képezik az önálló – a főépülettől elszakadó – mesés kis villák is, melyek között szintén van két-, három- és négyszemélyes. Néhányuk a medencéhez, vagy éppen a főépülethez közelebb, míg mások távolabb, néhány perces sétára a háztól, a gyümölcsösök-, szőlőtőkék-, olajfaültetvények tökéletes magányában bújnak meg.

A villák berendezése valamivel rafináltabb, mint az apartmanoké (így az áraik is magasabbak…), de itt is nélkülözve maradt a luxus, csak az egyszerű, falusi komfortot tükrözik, szerény berendezéssel. A kétszemélyesek egylégterűek, a háromszemélyesek kétlégterűek, ebben az esetben egy szimpla ágy a nappaliban kap helyet. A négy db négyszemélyes villa mindegyike két külön hálószobával rendelkezik, ezekből egy franciágyas- és egy kétágyas szobával. Két db négyszemélyes gyakorlatilag egy, kétszintes villát képez, ezek külön-külön, de egyben is bérelhetők pl. két baráti család számára. Minden villának saját terasza, kertrésze van, kerti bútorokkal felszerelve, ahol kellemes reggelik, vacsorák tölthetők el mesés panoráma kíséretében.

ÁRAK

A Poggio farm árait a szezonalitás befolyásolja, az apartmanok és a villák gyakorlatilag egész évben foglalhatók.

06.15. – 07.01. 07.02. – 08.31. MÁS IDŐSZAKOK
2 személyes

APARTMAN

 700  750  650
2+2 személyes

APARTMAN

 750 850 650
2 személyes

SZOBA

 600  700  550
2, 3 személyes

VILLA

 850  1050  800
4 személyes

VILLA

 1050  1150  950

Az árak a farm hivatalos heti árai (közvetítői díjat nem kell fizetni!). Tartalmazzák az apartman és a villa bérleti díját, rezsiköltségét (gáz, áram, víz), parkolást, Wi-fit és medencehasználatot. Az egyszeri takarítási díj az apartmanok esetén 50, a villák esetén 60 Euro. Ágyneműhuzatok és törülközők hozhatók, vagy a helyszínen is bérelhetők, ez esetben a bérleti díj 15 Euro/fő. A kétszemélyes apartmanokban gyermek részére elhelyezhető pótágy 100 Euro/hét feláron. Háziállatok hozhatók, ezt előre kell jelezni, és felárat fizetni (10 Euro/nap). A légkondícionálás és a fűtés költsége – ahol ez lehetséges – külön fizetendő! Az idegenforgalmi adó Casale Marittimóban 2 Euro éjszakénként.

SZOLGÁLTATÁSOK

A farmon természetesen nem hiányozhat a medence, csodaszép, 360 fokos panorámával a környező dombvidékre. Partján napernyők és nyugágyak garantálják a kényelmet.

Igazi agriturismo ez, olyan, amilyet csak kevesen tudnak nyújtani (hisz Toszkánában is sokan visszaélnek ezzel a jelzéssel). A Testi család hatalmas területen műveli a toszkán földet: gabona, olajbogyó, szőlő, gyümölcsök… Lovat, nyulat, galambot és kacsákat tartanak, saját termésű olívaolajukat, borukat, gyümölcseiket, zöldségeiket, ecetjüket, különböző mártásokat, tojást, mézet és baromfit kínálnak vendégeiknek.

A farmon kényelmesen lett kialakítva a vendégek számára a parkolási lehetőség, a szobaárak természetesen ezt is tartalmazzák. Wi-fi elérhetőség szintén a bérleti díjakban. Az apartmanok vendégei természetesen szabadon használhatják a közös területeket, a barbecue-t, a kerti asztalokat, lugasokat, van bőven hely mindenkinek pl. a szabadban való étkezésre. A főépület hatalmas szalonja a vendégek kívánságára különleges ebédeknek, vacsoráknak ad helyszínt, a játszóteret, focipályát, medencét szintén mindenki igénybe veheti. A legfontosabb azonban mégis az autentikus, toszkán vidéki hangulat, amelyet a farm minden szegletében, rejtett ösvényén, apró részleteiben, ültetett virágaiban meg lehet ragadni…

GASZTRONÓMIA

Az apartmanok és villák önellátásra vannak ugyan berendezve, de a háziak – plusz költségen – szívesen kínálnak vendégeiknek gasztronómiai élményeket, így pl. reggelit is. Ez elsősorban a Toszkánában jellemző mediterrán típusú reggeli: meleg italokkal, házi édes süteményekkel, briósokkal, valamint saját készítésű mézzel és lekvárokkal. A háziak azonban – kérésre – szívesen készítenek kontinentális reggelit is vendégeiknek, amelyet elég előző nap megrendelni.

Az igazi ízélmény azonban egy komplett toszkán vacsora! A ház asszonya, kiváló szakácsnő, minden héten szervez toszkán vacsorát, melyeken természetesen helyi finomságok: finom sonkák, sajtok, hús-és vadételek, kézzel gyúrt tészták kerülnek felszolgálásra. Raguja messze földön híres, a lasagnét ötösével teszi a sütőbe… Franca asszony vacsoráit egyszerűen kötelező kipróbálni!

MIÉRT A POGGIO?

Casale Marittimo elhelyezkedése ideális a nyaraláshoz. A tenger nagyon közel van, ugyanakkor nem kell lemondani a hangulatos dombvidéki környezetről, hisz a legtöbben ezért jönnek Toszkánába. Egy aprócska faluban kóstolhat bele az ember a leginkább az autentikus atmoszférába, itt pillanthat bele a helyiek életébe, szokásaiba. Ez a “kirakat-mentes”, eredeti módja a nyaralásnak sokakat vonz, főleg Toszkána esetében. Nem véletlenül kínálok többféle szállás kategóriát ebben a lenyűgöző falucskában. Van a kínálatomban itt fogadó, rezidencia, privát lakások és ez a farm is. A hosszú évek alatt szinte mindenki, aki ide foglalt velem szállást, egyben be is állt mögém a “Casale Marittimo Fan Club’”-ba…, hisz képtelenség nem beleszeretni ebbe a helybe!

A farm ideális “játszótér” a gyerekeknek, a környék pedig kiválóan felfedezhető kerékpáros túrák keretében is. Az agriturismo mindössze 9 km távolságra van Cecina és Bibbona homokos partjaitól, ám a hűsölésre a farm medencéje is kiválóan alkalmas. A birtok kiváló stratégiai pozíciójának köszönhetően kedvelt kiindulási pont a Toszkánát felfedezni vágyóknak is, Volterra – San Gimignano – Siena felé ugyanúgy, mint az Aurélia úton Északnak – Pisa, Firenze, Lucca, Viareggio – és Délnek – Populonia, Grosseto, és a Maremma irányában.

Franca asszony (a ház igazi ura), Franco a családfő, a kedves Simonetta lányuk, és most már egy kisunoka is fogadja a vendégeket e csodálatos helyen. Egyszerű emberek, nyelveket nem beszélnek, mosolyuk azonban hamisítatlan, és vérükben van a vendéglátás. Nem is nagyon van szükségük a nyelvtudásra, hisz itt minden olyan egyszerű… A házigazdák tiszteletben tartják, hogy a vendégek ide valóban pihenni, testileg-szellemileg kikapcsolódni jönnek, a szájukat pedig maximum a kiváló házi fogások kóstolására használják. Mindez már akkor is levenne bárkit a lábáról, ha nem a varázslatos toszkán dombok között (a tengertől mégis alig negyedórára), és a lenyűgöző szépségű középkori falucska, Casale Marittimo lábánál játszódna.

CASALE MARITTIMO – 0,5 KM (legközelebbi lakott település)

MARINA DI CECINA ÉS MARINA DI BIBBONA (TENGERPART) – 12 KM

CECINA – 7 KM

VOLTERRA – 31 KM

LIVORNO – 46 KM

PIOMBINO (ELBA) – 51 KM

MASSA MARITTIMA – 62 KM

SAN GIMIGNANO – 62 KM

PISA – 62 KM

LUCCA – 83 KM

SIENA – 85 KM

GROSSETO – 104 KM

FIRENZE – 121 KM

PISTOIA – 129 KM

PIENZA – 140 KM

MONTEPULCIANO – 145 KM

CORTONA – 156 KM

AREZZO – 172 KM

TUFAVÁROSOK – 184 KM