Pomaia

PINO BIRTOK – APARTMANOK, VILLÁK POMAIÁBAN

Pomaia apró falva az Etruszk Riviérán a Dalai Lámának köszönheti hírét. Csodás dombvidékén találtak ugyanis ideális “búvóhelyet” a visszavonulást kereső olaszországi buddhista szerzetesek, akikhez – időről-időre – az egyházfő is ellátogat. Pomaia elbűvölően harmonikus dombvidéke valóban méltó a békés elvonulás helyszínére, tudják ezt nem csak a buddhisták, de a turisták is, akiket számos szép farm, rezidencia, birtok lát vendégül errefelé. Pomaia aprócska falva a legszükségesebb igényeket kielégíti, ugyanakkor alig negyedórás távolságra található Rosignano Marittimo, ahol már nagyobb bevásárlóközpontokat is találunk. Ez utóbbi, tengerparti település lévén a tengert is kényelmes távolságra “biztosítja” a Pomaia vidékén nyaralóknak. A tengerpart mentén húzódó SS1 Variante Aurélia gyorsforgalmi, kétsávos autóútjának köszönhetően pedig kiváló stratégiai kiindulópont is a csillagtúrákhoz a nagyobb toszkán városokba. A Pino birtok szép, panorámás, dombvidéki környezetben kínál olcsó apartmanokat, hangulatos villákat. Előbbiek a birtok főépületében, míg a két önálló villa egy melléképületben helyezkednek el. Mindegyik komfortos, ízléses berendezéssel, felszerelt konyhákkal és saját terasszal, vagy balkonnal.

Az A12-es autópálya vége Rosignano Marittimo, itt kell az SR206-os útra hajtani,   Pisa irányát követve! Pár km után találjuk a pomaiai leágazást jobbra. Át kell menni a településen, Santa Luce irányát követve az SP13-as úton, ahol balra található a Pino birtok bejárata.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

A birtok apartmanjai és villái két épületben kerültek kialakításra. Az apartmanok a nagyobbik, főépületben, ennek is az emeletén és a földszinten. Az emeletiek balkonnal, a földszinti terasszal rendelkezik. A két önálló villa egy különálló, melléképületben található, mindkettő saját terasszal.

KÉTLÉGTERŰ APARTMANOK – A 3 db kétlégterű apartmanból kettő 2+2 személyes, egy pedig 2+1 személyes, mert a nappalijában egy egyszemélyes kanapéágy van, míg a nagyobbakban ez kétszemélyes. A további részletekben hasonlóak, egy franciaágyas hálószobájuk van, zuhanyzós fürdőszoba és konyha. A főépület emeletén találhatók, egymás mellett, tágas, közös emeleti terasszal a bejáratok előtt, ahol minden apartmannak saját asztala is van székekkel. Mindegyik légkondícionáló berendezéssel felszerelt.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

HÁROMLÉGTERŰ APARTMANOK – Két db háromlégterű, 4+2 személyes apartman található a főépületben. Az egyik az emeleten, a kétlégterűek mellett, a maga porciójával a tágas, közös, emeleti teraszból. A másik a földszinten, a bejárata előtt terasszal. Mindkettőben két hálószoba (egy franciaágyas és egy kétágyas), egy zuhanyzós fürdőszoba, konyha, és a nappaliban egy kétszemélyes kanapéágy. Az apartmanokban légkondícionáló berendezés.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

KÉTLÉGTERŰ VILLÁK – Két intim, 2+2 személyes villa egy közös épületben, mindkettő saját terasszal. Szobájuk franciaágyas, fürdőszobájuk zuhanyzós, a nappaliban konyha és kétszemélyes kanapéágy. A villák légkondícionáló berendezéssel felszereltek, és alkalmasak mozgássérült vendégek fogadására is.

ÁRAK

A Pino birtok árait a szezonalitás befolyásolja, az apartmanok és a villák március eleje és november vége közöt foglalhatók.

2+1 SZEMÉLYES

APARTMAN

2+2 SZEMÉLYES

APARTMAN

2+2 SZEMÉLYES

VILLA

4+2 SZEMÉLYES

APARTMAN

03.07. – 05.16.

09.05. – 11.28.

 316  364  378 511
05.16. – 06.13.

08.29. – 09.05.

 357 406 420 581
06.13. – 07.04.

08.22. – 08.29.

 427  567  595 714
07.04. – 07.25.  518  714  742 959
07.25. – 08.22.  581  756  777 1071

Az árak a birtok hivatalos heti árai (közvetítői díjat nem kell fizetni!). Tartalmazzák az apartman és a villa bérleti díját, rezsiköltségét (gáz, áram, víz), ágyneműhuzatok- és törülközők bérleti díját, a parkolást, Wi-fit és a medencehasználatot. Az egyszeri takarítási díj két légtér esetén 25, három légtér esetén 40 Euro. Kistestű háziállatok hozhatók, ezt előre kell jelezni! A légkondícionálás és a fűtés költsége – használat esetén – külön fizetendő! Pótágy, – kizárólag gyermekeknek –   ahol ez lehetséges felárért bérelhető (8 Euro/éjszaka).

SZOLGÁLTATÁSOK

A birtok szép medencéje be is fedhető egy üvegházzal, amelynek köszönhetően  a hűvösebb, vagy esős tavaszi- és őszi napokon is élvezhető a fürdőzés. Természetesen szinte a nyár teljes egészében nyitott, partján napernyők és nyugágyak garantálják a kényelmet.  A legkisebbek kedvéért néhány kerti játék, hinták, csúszdák is helyet találtak a birtokon, így nem csak a medence a szórakozási lehetőségük.

A házigazdák kertészeti szenvedélye igazi földi Paradicsommá varázsolta ezt a kedves, családias méretű birtokot. Amerre csak fordul az ember, a szivárvány színeiben tündöklő bokrok, fák, sövények és virágosládák. A rengeteg virág nem csak a szemnek gyönyör, de isteni illatfelhőbe is burkolja a házat, az udvart, a medencét. A kert több szegletében padok, kerti bútorok, ahonnan a mesés panorámákon lehet álmélkodni, amelyek a kert minden oldalában más és más képet mutatnak.

GASZTRONÓMIA

Az apartmanok és villák önellátásra vannak berendezve, jól felszerelt konyháikban minden megtalálható a főzéshez, étkezéshez. A vendégek a teraszokon és balkonokon a külső étkezésre lehetőséget adó kerti bútorokat is találnak. Rocco, a házigazda minden héten szervez egy közös pizzázást, amelyen maga süti a pizzát a kerti kemencében, és alkalmat ad az ismerkedésre, barátkozásra. A birtok kerti sütögetőjét a vendégek önállóan is használhatják. A szomszédos borászat jószívvel és baráti árakkal várja a Pino vendégeit egy borkóstolóra is.

MIÉRT A PINO?

Pomaia dombvidéke híres a harmóniájáról, nyugalmáról. Egy aprócska település, amely az olasz buddhistáknak köszönhetően a béke szimbóluma ezen a vidéken. No nem, mintha lépten-nyomon találkozhatnánk velük, sőt! Visszavonulva élnek a maguk birtokán, átadva magukat az elmélkedésnek. Életformájuk viszont szimbólum lett a turisztikában is, a vidék szállásai szintén a nyugalmat, békét árasztják. Ami igazán vonzó azonban, hogy mindez egészen közel a tengerparthoz, Rosignano Solvay, Vada és Castiglioncello partjaihoz, amelyek a sziklástól- a fehér homokos strandokig kínálnak választási lehetőséget a fürdőzéshez.

Rocco és Marianna sem véletlenül választották a pomaiai dombokat életük helyszínéül. Semmi közük a buddhistákhoz, de hozzájuk hasonlóan, békés, nyugodt helyszínt kerestek, ahová – meggyőződésük szerint – sok városi ember húzódik vissza szívesen a nyaralása idejére. Házuk táját az évek alatt csodaszép földi Paradicsommá változtatták a számtalan virág, növény elültetésével. Egész évben szeretettel gondozzák aprócska birtokukat, amelyért minden vendégük hálás, és szívesen tér vissza hozzájuk.

A Pino birtok ideális helyszín Toszkána távolabbi városainak felfedezésére is, hisz az SS1 Variante Aurelia gyorsforgalmi, kétsávos autóútja nagyon közel van, és pillanatok alatt összeköti az autópályával is. Így a távolabbi látnivalók is viszonylag gyorsan elérhetők.

POMAIA – 1 KM (legközelebbi lakott település)

ROSIGNANO SOLVAY (TENGERPART) – 14 KM

CECINA – 20 KM

LIVORNO – 38 KM

VOLTERRA – 47 KM

PISA – 49 KM

SAN GIMIGNANO – 60 KM

PIOMBINO (ELBA) – 70 KM

LUCCA – 70 KM

PISTOIA – 82 KM

MASSA MARITTIMA – 90 KM

FIRENZE – 94 KM

SIENA – 100 KM

GROSSETO – 118 KM

MONTEPULCIANO – 160 KM

PIENZA – 166 KM

CORTONA – 170 KM

AREZZO – 170 KM

TUFAVÁROSOK – 198 KM