Firenze

ÖREG HÍD B&B – SZOBÁK FIRENZÉBEN

Szép, tiszta szobák, belvárosi hangulat, korrekt árak… ez a három elvárás Firenzében nagyon ritkán harmonizál. Az Öreg híd b&b azonban egy ilyen ajánlat. Az olasz reneszánsz fővárosában, hangulatos sétálóutcán, a csodaszép Pitti-palota és a világhíres Ponte Vecchio között található, ez utóbbitól sétálva a Pitti felé, a jobb oldalon. Az épület szépen belesimul a belváros általános képébe, az elektromos kapu világos, tiszta folyosóra, és lépcsőházra nyílik, amelynek több emeletén bérelhetők a két-, háromszemélyes szobák. 1, 2, 3, de akár több éjszaka is, Firenzében, korrekt (az olcsó nem létezik!) áron, igény esetén akár reggelivel, az Öreg hídban lehetséges. A történelmi belváros minden műemléke karnyújtásnyira, a központi – Santa Maria Novella – pályaudvar félórás sétára. A sétálóutcán és közelében számos lehetőség reggelire, és vacsorára is. A fiatal vándorok ideális szálláshelye, akik repülővel érkeznek Pisába, és autó nélkül kívánják felfedezni elsősorban Firenzét, ill. a vasúton elérhető nagyobb toszkán városokat. Az autóval érkezőknek mindenképp a városon kívül érdemes leparkolni az autót a firenzei tartózkodás idejére, hisz egyrészt a belvárosban csak gyalogosan lehet közlekedni, másrészt a belvárosi parkolóházak borzasztóan drágák.

Az Öreg híd szobái a Ponte Vecchio és a Pitti-palota közti sétálóutcán találhatók. A Santa Maria Novella pályaudvarról 1 km, 15 perc séta a történelmi belvároson keresztül.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

Az Öreg híd b&b bejárata a Ponte Vecchio (és a Santa Maria Novella pályaudvar) felől érkezve jobb oldalt található. Továbbhaladva a Pitti-palota még 2-3 perc séta. Az elektromos kapu kóddal nyílik, ezt a vendégek a szemközt található hotel recepcióján kapják meg becsekkoláskor. Ugyanitt lehetséges a szobafoglalás idejére reggelit is rendelni, amelyet minden nap a hotel éttermében lehet elfogyasztani, de a szobákat reggeli nélkül is lehet foglalni. Az Öreg híd lépcsőházában lift is található, amely az emeleteken található szobákhoz vezet.

ECONOMY SZOBÁK – A legkedvezőbb áron a kétszemélyes, franciaágyas Economy szobák foglalhatók. A magasabb kategóriákhoz képest kisebbek, de egyáltalán nem szűkösek. A szobák klasszikus stílusúak, a franciaágy 140 cm széles. A sétálóutcára, vagy a belső udvarra néznek az ablakok. A fürdőszobák zuhanyzósak. Minden szoba légkondícionált és fűthető, így egész évben foglalhatók. Tv, minihűtő, ingyenes Wi-fi, széf, hajszárító és pipere cikkek minden szobában.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

STANDARD KÉTSZEMÉLYES SZOBÁK – A Standard szobák felszereltsége teljesen megegyezik az Economy kategóriával, de valamivel tágasabbak. Stílusukban klasszikusak. A franciaágy szélesebb, mint az Economy kategóriában, de igény esetén kétágyas is foglalható. A Standard szobák a sétálóutcára, vagy a belső udvarra és kertre néznek.

STANDARD HÁROMSZEMÉLYES SZOBÁK – A Standard kétszemélyes szobák kiegészítve egy egyszemélyes kanapéággyal. Tehát a kombináció lehet egy franciaágy + egy egyszemélyes kanapéágy, vagy pedig 3 db szimpla ágy.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

SUPERIOR SZOBÁK – A superior szobák komfortban megegyeznek az előző két kategóriával, stílusuk klasszikus, méretük tágasabb. Lehetnek franciaágyasak, vagy kétágyasak. A fürdőszobákban fürdőkád hidromasszázzsal. A sétálóutcára és a belső udvarra és kertre néznek.

DELUXE SZOBÁK – A Deluxe szobák és fürdőszobák méretükben és komfortjukban is felülmúlják az előbbieket. Harmonikus berendezésükkel, és az elegáns, márvány kontúros kandallóval nászutasok fogadásában is megállják a helyüket. Berendezésükben lehet franciaágy, vagy – igény esetén – két szimpla ágy is. A fürdőszobában hidromasszázs fürdőkád. A Deluxe szobák különlegessége a privát balkon.

ÁRAK

Az Öreg híd árai napi árpolitikával alakulnak, így ezeket nem csak a szezonalitás, de az aktuális foglaltság is befolyásolja. Az igazat megvallva, leginkább ez utóbbi, lévén, hogy Firenzében gyakorlatilag az egész év főszezon. Érdemes tehát korán foglalni! A napi árpolitika miatt nincs fix árlista, így pontos árajánlatokat csak a foglalás – vagy érdeklődés – pillanatában tudok adni e-mailen. 3 éves korig kisgyermeknek kiságy ingyenesen bérelhető (szobánként max. 1!). 6 éves korig kisgyermek ingyenesen aludhat a szülőkkel egy ágyban.

Az Öreg híd szobaárai tartalmazzák a napi takarítást, a rezsit – fűtést és légkondícionálást is –, a Wi-fi használatot, a csomagmegőrzést az érkezés- és elutazás napján. A szobaárak NEM tartalmazzák a reggelit, ez külön költségen rendelhető, és egy szomszédos hotelben fogyasztható el. A szobaárak NEM tartalmazzák az idegenforgalmi adót, ez Firenzében 3 Euro/fő/nap. Kisméretű háziállatok szívesen látott vendégek a szállodában (előzetes bejelentés esetén), azonban semmilyen körülmények között sem hagyhatók egyedül a szobákban!

SZOLGÁLTATÁSOK

Az Öreg híd b&b személyzete kiválóan beszél angolul, németül, franciául és spanyolul is, bármelyik nyelven szívesen nyújtanak turisztikai-, kultúrális- és bármilyen praktikus információkat a vendégeiknek. A recepció szolgálat 24 órás.

Az Öreg híd b&b Firenze belvárosában, sétálóövezetben helyezkedik el, ahová autóval nem – vagy csak különleges engedéllyel – lehet behajtani. Ezért elsősorban azoknak ideális, akik a toszkán fővárosba repülővel, vagy vonattal érkeznek. Aki mégis autóval utazik, az garázsszolgáltatást előre rendelhet a foglaláskor. A belváros teljesen be van kamerázva, tehát fontos a behajtás engedélyezését előre megszervezni. A garázsszolgáltatás ára 30 Euro/nap. A rendszám előzetes bejelentésével a recepció előre megküld a vendégnek egy engedélyt, amellyel korlátolt időre a szálloda közelébe hajthat. Itt a garázs személyzete átveszi az autót, és leparkolja egy külvárosi garázsban, majd megbeszélt időpontra – az elutazás napján – visszahozza.

GASZTRONÓMIA

Az Öreg híd reggelit is kínál a vendégeinek, de az alap szobaárak ezt nem tartalmazzák, külön kell megrendelni. A magas külföldi vendégszámnak köszönhetően a reggeli kontinentális típusú, de természetesen az olasz tradíciónak megfelelően, nagy a választék az édes sütemények, gyümölcsök között is. A reggeli az Öreg híd épületével szemközti hotelben fogyasztható el.

MIÉRT AZ ÖREG HÍD?

Firenzébe nem érdemes autóval utazni! Budapestről hetente háromszor kényelmesen és gyorsan, repülővel elérhető a toszkán főváros. Ugyan a Ryanair gépe Pisában száll le, de innen egy praktikus Shuttle buszjárattal pillanatok alatt elérhető Firenze, és kényelmes a vasúti közlekedés is a két város között. Firenze teljes történelmi belvárosa sétaövezet, és még ezen kívül is csak a helyi lakosok, engedéllyel közlekedhetnek autóval a városban. A turistáknak marad tehát a séta, de ezt egyáltalán nem kell bánni, Firenze csak így élvezhető, és fedezhető fel igazán! A belváros egyik legszebb részén, a Ponte Vecchio és a Pitti-palota között található az Öreg híd b&b, ideális szállás a gyalogos turistáknak.

Az Öreg híd árai kiválóak a firenzei, belvárosi szállások kategóriájában. Ilyen jó áron, ilyen jó pozíciójú szobák nem egykönnyen találhatók a reneszánsz fővárosban. Szakmai kifejezéssel élve kiváló ár-érték arányt képvisel.

FIRENZE – 0 KM (településen belül!)

PISTOIA – 43 KM

SAN GIMIGNANO – 55 KM

SIENA – 73 KM

VOLTERRA – 76 KM

AREZZO – 76 KM

LUCCA – 82 KM

PISA – 84 KM

LIVORNO (TENGERPART) – 91 KM

VIAREGGEIO (TENGERPART) – 102 KM

MONTEPULCIANO – 109 KM

MASSA MARITTIMA – 113 KM

CECINA (TENGERPART) – 115 KM

PIENZA – 116 KM

CORTONA – 117 KM

GROSSETO – 142 KM

PIOMBINO (ELBA) – 162 KM

TUFAVÁROSOK – 176 KM