Firenze

OLTRARNO HOTEL – HOTELSZOBÁK FIRENZÉBEN

Firenzében minden műemlék – ami nem múzeum, vagy galéria – ma valamilyen hotel, szálloda, b&b, rezidencia, stb…, így az Oltrarno hotel is. Nem kell ezen meglepődni egy olyan világhíres helyszín esetén, mint a toszkán főváros! Itt elfelejthetjük a sztereotípiákat, a szakmai stigmákat, hogy egy 3-, 4-, vagy 5 csillagos hotelnek hogy kell kinézni: tágas hall, konferenciaterem, spa, éttermek, bárok, stb… Itt évszázados műemléképületek vannak, történelmi- és archeológiai érték van, és a vendéglátásnak ehhez kell alkalmazkodnia! Punktum. Ha ezt megemésztettük, már csak el kell merülni ennek az egyedülállóan varázslatos városnak a hangulatában! Firenzének minden bokanyúzó macskakövét, homályos sikátorát, minden omladozó falát, sötét lépcsőházát imádni lehet… mert Firenze nemcsak az Uffizi, vagy a Pitti, Michelangelo, vagy Leonardo! Firenze a házfalakból, az utcakőből, a lépcsőházakból, a vízvezetékből, a sikátorokból kilehelt, bénítóan izgalmas, misztikus középkor. Firenzében lakni – akár csak pár napot is – áldozatokkal,  kompromisszumokkal jár! Még ha ezt a vendéglátók meg is próbálják minden erejükkel kompenzálni… Az Oltrarno hotel recepciója egy szép, reneszánsz épület harmadik emeletén – 97 lépcsőfok, vagy lift!!! – található, ha ide felértünk, a személyzet mosolya minden fáradozásért kárpótol!

Az Oltrarno hotel a Ponte Vecchio és a Pitti-palota közti sétálóutcán található. A Santa Maria Novella pályaudvarról 1 km, 15 perc séta a történelmi belvároson keresztül.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

Az Oltrarno hotel bejárata a Ponte Vecchio felől érkezve bal oldalt található, mindig nyitva áll. A folyosó bal oldalán található a – max. kétszemélyes – lift, amellyel fel kell menni a harmadik emeletre, itt találjuk a recepciót. A lift melletti telefonon érdemes előre az érkezést bejelenteni, a recepció így küld személyzetet a bőröndök felszállítására. Az épület további emeleteit a hotelszobák foglalják el, többféle kategóriában – és árszintben -, a lift azonban nem érhető el minden emeleten, néhány szoba csak gyalogosan, a lépcsőn keresztül közelíthető meg.

ECONOMY SZOBÁK – A legalacsonyabb áron a hotel Economy szobái foglalhatók. A magasabb kategóriákhoz képest kisebbek, de egyáltalán nem szűkösek. Modern és klasszikus stílusúak, a sétálóutcára, vagy a belső udvarra néznek az ablakaik. A fürdőszobák zuhanyzósak. Minden szoba légkondícionált és fűthető. Tv, telefon, minibár, ingyenes Wi-fi, széf, vízforraló, hajszárító és pipere cikkek minden szobában.

STANDARD SZOBÁK – A Standard szobák felszereltsége teljesen megegyezik az Economy kategóriával, de valamivel tágasabbak: kb. 14 m2-esek a kétszemélyesek, 16 m2-esek a háromszemélyesek és 18 m2-esek a négyszemélyesek. Stílusukban a klasszikus és a modern egyaránt képviselt. A kétszemélyesek lehetnek franciaágyasak, vagy kétágyasak. A háromszemélyesek mindkét ágytípust kiegészítik egy plusz, szimpla ággyal. A családi, négyszemélyes szobákban lehet egy franciaágy plusz két szimpla ággyal, vagy 4 szimpla ágy. A Standard szobák a sétálóutcára, vagy a belső udvarra és kertre néznek.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

SUPERIOR SZOBÁK – A superior szobák komfortban megegyeznek az előző két kategóriával, hangulatuk közelít a reneszánszhoz, méretük – a fürdőszobáké is… – tágasabb. A sétálóutcára és a belső udvarra és kertre néznek.

DELUXE SZOBÁK – A Deluxe szobák és fürdőszobák méretükben és komfortjukban is felülmúlják az előbbieket. Harmonikus berendezésük, elegáns stílusuk szalonná emeli a szobát, amelyben kellemes órákat lehet eltölteni.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

JUNIOR SUITES – LAKOSZTÁLY – A 40 m2-es lakosztály szalonjában elegáns ülőgarnitúra. A franciaágy és a hidromasszázs fürdőkád a hatalmas üvegablakoknak köszönhetően a csodás Boboli-kert látványát nyújtja. Lehet ennél kellemesebben kezdeni, vagy végezni a napot Firenzében? A lakosztály ideális választás nászutasoknak, vagy különleges évfordulók ünneplésére.

LUXURY SUITE – LAKOSZTÁLY – A hotel legelegánsabb szobái a tömény luxus hódolóinak. Akinek az Uffizi és az Akadémia képtára nem volt elég, a lakosztályában is körbeveheti magát az 1400-as évek reneszánszával. És ez csak a körítés… a részletek a helyszínen derülnek ki.

ÁRAK

Az Oltrarno hotel árai napi árpolitikával alakulnak, így ezeket nem csak a szezonalitás, de az aktuális foglaltság is befolyásolja. Az igazat megvallva, leginkább ez utóbbi, lévén, hogy Firenzében gyakorlatilag az egész év főszezon. Érdemes tehát korán foglalni! A napi árpolitika miatt nincs fix árlista, így pontos árajánlatokat csak a foglalás – vagy érdeklődés – pillanatában tudok adni e-mailen.

Az Oltrarno hotel szobaárai tartalmazzák a napi takarítást, a rezsit – fűtést és légkondícionálást is – a Wi-fi használatot, a csomagmegőrzést az érkezés- és elutazás napján. A szobaárak NEM tartalmazzák a reggelit, ez külön költségen rendelhető. A szobaárak NEM tartalmazzák az idegenforgalmi adót, ez Firenzében 3 Euro/fő/nap. Kisméretű háziállatok szívesen látott vendégek a szállodában, azonban semmilyen körülmények között sem hagyhatók egyedül a szobákban!

SZOLGÁLTATÁSOK

Az Oltrarno hotel személyzete kiválóan beszél angolul, németül, franciául és spanyolul is, bármelyik nyelven szívesen nyújtanak turisztikai-, kultúrális- és bármilyen praktikus információkat a vendégeiknek. A recepció szolgálat 24 órás.

A hotel Firenze belvárosában, sétálóövezetben helyezkedik el, ahová autóval nem – vagy csak különleges engedéllyel – lehet behajtani. Ezért elsősorban azoknak ideális, akik a toszkán fővárosba repülővel, vagy vonattal érkeznek. Aki mégis autóval utazik, az garázsszolgáltatást előre rendelhet a foglaláskor. A belváros teljesen be van kamerázva, tehát fontos a behajtás engedélyezését előre megszervezni. A garázsszolgáltatás ára 30 Euro/nap. A rendszám előzetes bejelentésével a recepció előre megküld a vendégnek egy engedélyt, amellyel korlátolt időre a szálloda közelébe hajthat. Itt a garázs személyzete átveszi az autót, és leparkolja egy külvárosi garázsban, majd megbeszélt időpontra – az elutazás napján – visszahozza.

GASZTRONÓMIA

A hotel szolgáltatásai között megtalálható a reggeli is, de az alap szobaárak ezt nem tartalmazzák, külön kell megrendelni. A magas külföldi vendégszámnak köszönhetően a reggeli kontinentális típusú, de természetesen az olasz tradíciónak megfelelően, nagy a választék az édes sütemények, gyümölcsök között is.

A hotel étterme májustól szeptember végéig kínál az asztalt foglaló vendégeknek elsősorban kiváló toszkán specialitásokat. Vétek lenne Firenzében kihagyni a híres ‘fiorentina-t’, a toszkánok T-bone steakjét. A különleges ízélményt a Boboli-kert és a belvárosi kupolák, középkori tornyok látványa koronázza annak, aki a szállodai vacsorát a legfelső emelet tetőteraszán kívánja eltölteni. Garantáltan szép emlék marad!

Ugyanitt, a tetőteraszon napközben egy kávé, egy édesség is elfogyasztható, vagy a reggeli. Aki pedig csak egy aperitívre vágyik, az a Lounge Bar koktéljai közt válogathat.

MIÉRT AZ OLTRARNO HOTEL?

Firenzébe nem érdemes autóval utazni! Budapestről hetente háromszor kényelmesen és gyorsan, repülővel elérhető a toszkán főváros. Ugyan a Ryanair gépe Pisában száll le, de innen egy praktikus Shuttle buszjárattal pillanatok alatt elérhető Firenze, és kényelmes a vasúti közlekedés is a két város között. Firenze teljes történelmi belvárosa sétaövezet, és még ezen kívül is csak a helyi lakosok, engedéllyel közlekedhetnek autóval a városban. A turistáknak marad tehát a séta, de ezt egyáltalán nem kell bánni, Firenze csak így élvezhető, és fedezhető fel igazán! A belváros egyik legszebb részén, a Ponte Vecchio és a Pitti-palota között található az Oltrarno hotel, ideális szállás a gyalogos turistáknak.

Az Oltrarno hotel széles szobakínálatával – amelyek több árszintet is lefednek – sokféle igényt – és pénztárcát… – ki tud elégíteni. Az ekonomikusabb, egyszerűbb kategóriától egész a luxusig – különleges alkalmakra – minden megtalálható a palettáján. A hotel egyéb szolgáltatásai pedig általánosan egy közepesen magas, igényes szintbe sorolhatók, amelyhez – a firenzei állapotok ismeretében elmondható, – korrekt árak párosulnak.

FIRENZE – 0 KM (településen belül!)

PISTOIA – 43 KM

SAN GIMIGNANO – 55 KM

SIENA – 73 KM

VOLTERRA – 76 KM

AREZZO – 76 KM

LUCCA – 82 KM

PISA – 84 KM

LIVORNO (TENGERPART) – 91 KM

VIAREGGEIO (TENGERPART) – 102 KM

MONTEPULCIANO – 109 KM

MASSA MARITTIMA – 113 KM

CECINA (TENGERPART) – 115 KM

PIENZA – 116 KM

CORTONA – 117 KM

GROSSETO – 142 KM

PIOMBINO (ELBA) – 162 KM

TUFAVÁROSOK – 176 KM