Cecina

MILLA BIRTOK – APARTMANOK CECINÁBAN

Cecina a legnagyobb város az Etruszk Riviéra szívében. Olaszországban kisméretűnek számít közel 30 ezres lakosságával, nyáron azonban átalakul igazi tengerparti várossá, ahol a turistákkal együtt a lélekszám akár meg is duplázódhat. Mégis, még ilyenkor is megőrzi vidékies, kisvárosi arcát, egyáltalán nem nyújtja egy tömeges, turistaparadicsom képét. Ugyanakkor minden van, ami egy izgalmas, kényelmes, komfortos nyaraláshoz szükséges: bevásárlóközpontok, néhány szálloda, de inkább apartmanházak, kempingek, rezidenciák a kertvárosában, éttermek és vendéglők, kiépített- és szabadstrandok, nyüzsgő parti promenád, csúszdapark és butikokkal teli belváros. A Milla birtok pedig egy csöpp nyugalom Cecina város szélén… Innen autóval néhány perc alatt beugrunk Cecina belvárosába egy délutáni shopping kedvéért, elintézhetjük a nagybevásárlást, korzózhatunk esténként a parti promenádon, de le is kerékpározhatunk a strandokra. A birtok kiszorul a város zajából, hangulatos olajfaligetek és ültetvények ölelésében, gondosan megművelt földek szomszédságában, a régi pisai út (la Pisana) mentén. Az apartmanok berendezése a hagyományos toszkán falusi stílusnak megfelelően egyszerű és komfortos, a konyhák felszereltsége megfelelő.

Az A12-es autópálya vége Rosignano Marittimo, itt kell az SR206-os útra hajtani,   Cecina irányában! A birtok az út bal oldalán található, egy buszmegálló közelében.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

A toszkán építkezésre és hagyományokra jellemzően itt is az egykori gazdaság épületei lettek átalakítva  szálláshellyé, ízlésesen megtartva a hangulatos részleteket, ugyanakkor modern módon megújulva ott, ahol a kényelem és biztonság nem csorbulhat. A főépületben 5 apartman került kialakításra, 4 ezekből kétlégterű, egy pedig háromlégterű. A birtok végében, a medence túloldalán két önálló kis villa is épült.

KÉTLÉGTERŰ APARTMANOK – A 4 db kétlégterű apartman 2+2 személyes, egy franciaágyas hálószobával, zuhanyzós fürdőszobával és nappalival, amelyben a konyha és egy kétszemélyes kanapéágy is található. A főépület emeletén kettő található belőlük, mindkettő 50 m2-es, és a birtok kertjében kaptak egy-egy saját szaletlit. A másik kettő földszinti, 45 m2-esek, teraszuk a medencére néz.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

HÁROMLÉGTERŰ APARTMAN – Egy db háromlégterű, 4+2 személyes apartman található a főépület földszintjén, ez 70 m2-es. Két franciaágyas hálószobája van, egy zuhanyzós fürdőszobája, konyhája, és a nappaliban egy kétszemélyes kanapéágy. Terasza a medencére néz.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

KÉTLÉGTERŰ VILLÁK – Két intim, 2+2 személyes villa is található a birtokon, a medence túloldalán, saját teraszokkal. Szobájuk franciaágyas, fürdőszobájuk zuhanyzós, a nappaliban főzősarok és egy kétszemélyes kanapéágy.

ÁRAK

A Milla birtok árait a szezonalitás befolyásolja, az apartmanok és a villák április közepe és október közepe között foglalhatók, heti – szombati – turnusban.

2+2 SZEMÉLYES

APARTMANOK

4+2 SZEMÉLYES

APARTMAN ÉS

2+2 SZEMÉLYES VILLÁK

04.13. – 05.04.

09.07. – 10.12.

 340  400
05.04. – 06.08.  420 490
06.08. – 07.06.

08.24. – 09.07.

 590  700
07.06. – 07.20.

08.17. – 08.24.

 700  760
07.20. – 08.17.  780  940

Az árak a birtok hivatalos heti árai (közvetítői díjat nem kell fizetni!). Tartalmazzák az apartman és a villa bérleti díját, rezsiköltségét (gáz, áram, víz), az egyszeri takarítási díjat, a parkolást, Wi-fit és a medencehasználatot. Ágyneműhuzatok és törülközők hozhatók, vagy a helyszíni bérlés ára 12 Euro/fő. Ahol az megengedett, egy pótágy – 15 Euro/éjszaka felárért – elhelyezhető. A bérleti díjak NEM tartalmazzák a fűtés költségét (ha erre szükség van…). Háziállatokat nem lehet hozni!

SZOLGÁLTATÁSOK

A birtok hűsítő medencéje kedvelt helyszíne kicsiknek és nagyoknak a nyári nagy melegben. Partján kényelmes nyugágyakon pihenhetnek és napozhatnak a “lustább” napokon a ház vendégei.

A házigazda, Luciano (egykor bankigazgató), egyszerre jó ízlésű kertész, hozzáértő gazda, és gondos vendéglátó. Hobby zöldségkertje kizárólag azt a célt szolgálja, hogy vendégei szabadon “szüretelgessék” maguknak reggelire, vagy vacsorára az éppen aktuális idényzöldséget és gyümölcsöt. És mindez persze ingyen, mert amúgy mitől is lenne olyan érdekes. Érkezéskor mindenkit egy-egy üveg házibor köszönt – szintén ajándékba.

MIÉRT A MILLA?

Cecina nagyon kedvelt üdülőhely az Etruszk Riviéra közepén. Belvárosa hangulatos, sétálóutcáján butikok, éttermek és szórakozóhelyek, mindig nyüzsgő, élettel teli. Csodaszép, feketefenyő fasor vezet a tengerparti övezetébe, Marina di Cecinába, amely pontosan 2 km hosszú. Mindkét oldalán kerékpárút és gyalogos járda, a legtöbb nyaraló és helyi lakos is ezeket használja, amikor a tengerpartra jár. Félúton egy hatalmas csúszdapark, a fiatalok kedvenc szórakozóhelye. Igazi, mediterrán atmoszféra, ahol a parti promenádon kiváló éttermek, fagylaltozók és bárok színesítik a nyári estéket, napközben pedig a strandolók töltik meg a kiépített strandokat. Ugyanakkor a birtokról hosszú szabadstrandokra is könnyű és gyors lejutni: legyen az Vadában, Marina di Cecinában, vagy a kettő közötti Le Gorette partszakaszon.

Kiváló az elhelyezkedése a Milla apartmanháznak, hisz akkor épült, amikor voltak még tágas, szép földbirtokok szabadon ezen a ma nagyon “felkapott” vidéken. A gazda gondos kezeinek köszönhetően a kor azonban egyáltalán nem látszik a szépen karbantartott birtokon, mely évről évre meg tud újulni, és lelkesedését nem veszítve, új és új meglepetésekkel várja vendégeit. A birtokról csak pár perc a tengerpart autóval és kerékpárral is, akár átvágva a szemközti ültetvényeken, elkerülve a főutak forgalmát. A belvárosba busz is jár, de az autót is mindig le lehet parkolni valamelyik bevásárlóközpont parkolójában (ingyenesen, elkerülve a belvárosi, fizetős parkolóhelyeket…). A birtok a belváros zajától teljesen mentes, nyugodt, kertvárosi övezetben fekszik.

A régi pisai út pillanatok alatt becsatlakozik, a birtok közelében akár a kétsávos, gyorsforgalmi autóútba, akár az A12-es autópályába. Előbbi a déli célpontok irányában kényelmes, míg autópályán a tartomány északi részén található műemlékvárosokat érjük el gyorsan. Így aztán a birtok fekvése ideális a nyaralás idejére tervezett csillagtúrákhoz is.

CECINA – 0,5 KM (legközelebbi lakott település)

MARINA DI CECINA, VADA (TENGERPART) – 6 KM

LIVORNO – 33 KM

VOLTERRA – 40 KM

PISA – 54 KM

PIOMBINO (ELBA) – 54 KM

SAN GIMIGNANO – 70 KM

LUCCA – 70 KM

MASSA MARITTIMA – 75 KM

SIENA – 95 KM

PISTOIA – 99 KM

GROSSETO – 102 KM

FIRENZE – 109 KM

MONTEPULCIANO – 155 KM

PIENZA – 161 KM

CORTONA – 166 KM

AREZZO – 180 KM

TUFAVÁROSOK – 182 KM