San Casciano in Val di Pesa

MACHIAVELLI FORRÁS – B&B SAN CASCIANO IN VAL DI PESÁBAN

Niccoló Machiavelli az olasz reneszánsz kiemelkedő személyisége, író, történész, filozófus, politikus. Az olasz határokon kívül leginkább mint utóbbi ismert, olyannyira, hogy a modern politikatudomány egyik megalapozójaként tisztelik. Firenzéhez köti születése, halála, élete munkássága. Vagyoni hagyatékának nagy része pedig a közeli, csodaszép fekvésű Pesa völgyéhez, ahol több családi birtok is köthető a nevéhez. A Machiavelli Forrás nevű, takaros bed and breakfast vendégházhoz meredek lejtőn ereszkedik az út egy mély völgybe. Pontosan az elhelyezkedésének köszönhető a meseszép panoráma, amelyet a vendégeinek nyújt a reggeliző terasz, vagy a hűsítő medence mellől. A birtokon a mai napig folydogál a forrás, amelyről a vendégház a nevét kapta, a környezet dús, mediterrán flórától színes. A 2 és 3 ágyas, fürdőszobás szobák két csinos kőépületben kaptak helyet, a házigazda, Paolo kényesen ügyel a tisztaságra, rendre, nyugalomra. Nomen est omen…

A Machiavelli Forrás San Casciano in Val di Pesában, rövid autóútra fekszik Firenzétől. Pozíciója nagyon kedvező nem csak a toszkán főváros látogatásához, de a közeli autóútnak köszönhetően az egész tartomány felfedezéséhez. Az A1-es autópályáról Firenze Certosa kijáratnál kell letérni, és a kétsávos, (nem fizetős) autóúton Siena irányát követni. Innen a kijárat San Casciano in Val di Pesa, Sant’Andrea in Percussina irányában. Ez utóbbi övezetet elhagyva, pár száz méter után balra található a Machiavelli Forrás bejárata.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

A farm két elegáns kőépületében mindössze 6 db franciaágyas szoba, mind egy-egy reneszánsz géniusz nevét viseli. Michelangelo, Leonardo, Del Sarto, Cellini, Bronzino és Botticelli igazán méltó  nevek a toszkán hagyományokat hűen őrző stílushoz, berendezéshez. A kovácsolt vaskeretes ágyak, az elegáns fabútorok , a cottó padlózat, az eredeti fagerendás mennyezet kárpótolnak a nem túl tágas méretekért. Ennek ellenére néhány szoba pótággyal akár háromágyassá is alakítható. Minden szoba légkondícionált és televízióval felszerelt. A farm egész évben nyitva tart (rövid téliszünettel), így a fűtés is megoldott, költsége a szobárba bele lett foglalva. A Machiavelli Forrás Bed & Breakfast ellátást nyújt, így természetesen minden szoba ára  tartalmazza a reggelit, két-, vagy éppen három személy részére.

ÁRAK

A Machiavelli Forrás árait a szezonalitás befolyásolja. Nincs heti turnus, napi foglalású, akár egy-két éjszaka is foglalható.

KÉTÁGYAS PANORÁMÁS(2) HÁROMÁGYAS NÉGYÁGYAS
03.01.-04.07.

04.10. – 05.31.

09.01. – 12.30.

 

105

 

115

 

130

 

155

04.07. – 04.10.

12.30. – 01.01.

06.01. – 08.31.

 

115

 

125

 

140

 

165

Az árak a szállás hivatalos napi árai (közvetítői díjat nem kell fizetni!). Tartalmazzák a szoba bérleti díját, rezsiköltségét (gáz, áram, víz), a parkolást, a Wi-fit,  a medencehasználatot, a napi takarítást, az ágyneműhuzatok- és törülközők bérleti díját és a reggelit.

SZOLGÁLTATÁSOK

A Machiavelli Forrás medencéje nem igazi úszómedence, 10 x 5 méteres méreteivel elsősorban pihenésre, felfrissülésre szolgál, erre azonban teljesen kielégítő, főleg a vendégszám tekintetében. Mélysége 1,20 és 1,60 méter között. Partján napernyők és nyugágyak garantálják a kényelmet, a környező dombvidéki panoráma pedig a csodálkozás gyönyörét. A tartalmas, de fárasztó kirándulások, városnézések között igazi felüdülés pár órát itt eltölteni.

A farmon kényelmesen lett kialakítva a vendégek számára a parkolási lehetőség, a szobaárak természetesen ezt is tartalmazzák. Wi-fi elérhetőség szintén a bérleti díjakban.

GASZTRONÓMIA

A Machiavelli Forrás szobaáraiban benne van a reggeli két, ill. három főre. A reggelit a meleg évszakokban a kellemes panorámateraszon töltik szívesen a vendégek, hideg időben pedig a főépületben. A reggeli elsősorban a Toszkánában jellemző mediterrán típusú reggeli: meleg italokkal, édes süteményekkel, briósokkal, mézzel és lekvárokkal. Aki azonban kontinentális reggelit igényel, az sonka-, sajtféléket és frissen készült rántottát is kérhet. Mivel étterem a szálláson nincs, a szobákba nagyon figyelmes módon mini hűtőszekrényt is betervezett a házigazda. A vacsorák helyszínéül pedig számos kiváló vendéglőt tud ajánlani a farm közelében.

MIÉRT A MACHIAVELLI?

Firenze, Toszkána fővárosa, a világhíres műemlékváros alig 15 perc autóval, így nap, mint nap könnyen elérhető. Köztudott, hogy a városi szállások elég drágák, nem beszélve az autó parkolásáról. Márpedig aki több napos firenzei városnézést tervez – ahogy ezt a város bőven megérdemli… – az a gépkocsiját elfelejtheti ezekre a napokra. Egyértelmű tehát, hogy egy városon kívüli, de közeli szállással sokat spórolhatunk.

Egy B&B szállás kiváló megoldás azoknak is, akik csak néhány éjszakát kívánnak eltölteni egy-egy szálláshelyen. Nem keresnek tágas tereket, luxust, egyszerűen csak takaros szobát, finom reggelit, esetleg egy romantikus teraszt, ahol meg lehet pihenni a fárasztó kirándulások után, és a panorámát élvezve, egy jó pohár bor mellett átbeszélni a nap élményeit. Ez persze nem zárja ki, hogy akár egy egész hetet eltöltsön itt, akinek megtetszik a hely, és nem utolsó sorban, a visszafogott árakat is vonzónak találja.

A legközelebbi település Impruneta, apró falucska, de San Casciano Val di Pesa kisváros is csak 5 perc autóval, ahol  bevásárolhatunk, találunk gyógyszertárat, és mindent, amire hirtelen szükségünk lehet az utazás alatt. A vidék telis-teli kiváló vendéglőkkel, éttermekkel, ha a vacsorát házon kívül kívánja tölteni a vendég, a legközelebbi pár száz méter, a Machiavelli emlékház mellett. A helyszín kiváló főhadiszállása lehet az egész Chianti bebarangolásának, nem csak a firenzei városlátogatásoknak.

SAN CASCIANO IN VAL DI PESA – 3,5 KM (legközelebbi lakott település!)

FIRENZE – 18 KM

SAN GIMIGNANO – 43 KM

PISTOIA – 49 KM

SIENA – 61 KM

VOLTERRA – 64 KM

AREZZO – 80 KM

PISA – 80 KM

LUCCA – 81 KM

LIVORNO (TENGERPART) – 87 KM

MASSA MARITTIMA – 101 KM

CECINA – 105 KM

MONTEPULCIANO – 113 KM

PIENZA – 120 KM

CORTONA – 120 KM

GROSSETO – 131 KM

PIOMBINO (ELBA) – 145 KM

TUFAVÁROSOK – 164 KM