Wi-fi FREE!!

KÖZEPES MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

arcobaleno Niccoló Machiavelli, igazi reneszánsz ember, kora irodalmának kiemelkedő alakja. A nemzeti határokon túl azonban valószínűleg jobban ismert, mint politikus, olyannyira, hogy a mai modern politikatudomány egyik megalapozójaként tartják számon. Firenze városához nem csak születése és halála köti, hanem egész – nyomon követhető – családi öröksége, elődei és érdekeltségei. A Pesa völgyében számos családi birtok köthető a Machiavelli névhez, ezek közül ma a legtöbb turisztikai célokra, mások kultúrális emlékhelyekként működnek. A Machiavelli forráshoz meredek lejtőn kell leereszkedni egy mély völgybe, a család egyik birtokára, ma takaros kis Bad and Breakfast vendégházba.
discesa
aerea bb A B&B szállásokat én konkrét okból kutatom: azoknak, akik csak néhány éjszakát kívánnak eltölteni egy-egy szálláshelyen. Nem keresnek tágas tereket, magas komfortot, egyszerűen csak takaros szobát, finom reggelit, esetleg egy romantikus teraszt, ahol megpihenni a fárasztó kirándulások után, és a panorámát élvezve, egy jó pohár bor mellett átbeszélni a nap élményeit. Ez persze nem zárja ki, hogy akár egy egész hetet – vagy többet – eltöltsön itt, akinek megtetszik a hely, és nem utolsó sorban: a visszafogott árat is vonzónak találja. A birtokon minden megvan ahhoz is, hogy egy-két napot csak a pihenéssel, lazítással töltsenek a vendégek. Firenze környékén űrt tölt be a kínálatomban ez a vendégház, most már ezt a vidéket is hozzácsatolhatom az “on road” itinerekhez.
giardino
fonte
rose Firenze alig 15 perc autóval. A legközelebbi település Impruneta, apró falucska, de San Casciano Val di Pesa kisváros is csak 5 perc autóval, ahol  bevásárolhatunk, találunk gyógyszertárat, és mindent, amire hirtelen szükségünk lehet az utazás alatt. A vidék telis-teli kiváló vendéglőkkel, éttermekkel, ha a vacsorát házon kívül kívánja tölteni a vendég, a legközelebbi pár száz méter a Machiavelli emlékház mellett. A helyszín kiváló főhadiszállása lehet az egész Chianti bebarangolásának, nem csak a firenzei városlátogatásoknak.
colazione al chiuso
colazione aperto A szobák mind kétszemélyesek, de kérésre egy pótágy – gyermeknek – mindegyikben elhelyezhető. A szobaárban benne van a reggeli két, ill. három főre. A reggelit szép időben a csodálatos panorámateraszon töltik szívesen a vendégek. De ugyanitt napközben kávézni, uzsonnázni is leülhet az ember, garantáltan relaxálós hangulatban. Mivel étterem a szálláson nincs, a szobákba nagyon figyelmes módon mini hűtőszekrényt is betervezett a házigazda. Tavasztól – őszig a birtok medencéjét is szabadon használhatják a vendégek, és Wi-fi is van a szobákban.
doppia
tripla Útvonal a Machiavelli forráshoz: a Bologna – Firenze autópálya szakasz után az A1-es autópályán továbbhaladni (ez a Firenze – Roma autópálya). Kijárat: Firenze Impruneta. Itt Siena felé elindulni, majd Tavarnuzze településnél lehajtani az útról. Jobbra jelzik a táblák Spedaletto-t es Sant Andrea in Percussina-t (az ut mentén, Tavarnuzze települést már elhagyva, jobb oldalon egy épület falán már olvasható hatalmas betűkkel a Machiavelli név). Itt tehát jobbra fordulunk, át kell menni egy kis hídon egy patak felett. Az út először emelkedik, majd néhány km után ér Sant Andrea in Percussina-ba. Ez gyakorlatilag teljes egészében az egykori Machiavelli érdekeltségű terület. Először egy étterem (ristorante, taverna) jobbra, majd egy kisebb hotel balra, és bal kézre jelzi a B&B-t is a tábla. A navigátorokba érdemes megpróbálni először a Sant Andrea in Percussina nevet írni, de az enyém pl. nem ismerte… A Spedaletto nevűt viszont igen, ez a következő falu, tehát ez is megfelel.


piscina nuova

A kétszemélyes szobák ára szezontól függően 80 – 105 Euro között változik éjszakánként. Az árban minden rezsiköltség benne van, ágyneműhuzat és törülközők, takarítás, légkondícionálás, Tv, Wi-fi, parkolás, medencehasználat, reggeli és az idegenforgalmi adó is. A helyszínen tehát semmilyen plusz költség nincs. Pótágy: 12 éves korig 20 Euro áron éjszakánként (reggelivel).

FOGLALÁSI INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

piscina2
piscina1