A firenzei privát idegenvezetés nagyon népszerű a magyar utazók körében. Nem csoda, hisz sokaknak csak egy hetük van Toszkána felfedezésére, és ebből bizony – főleg nyáron – nem jut több egy napnál a toszkán fővárosra. Ezért aztán egyre többen döntenek úgy, hogy egy profi idegenvezető segítségével járják be Firenze középkori utcáit, nevezetességeit. Hisz így sokkal alaposabban megismerkednek a város történetével, és tartalmas élményekkel gazdagodnak.
IMG_1085 Persze olyanok is vannak, akik önállóan már bebarangolták a belvárost, kaptak egy általános képet, és emiatt döntenek úgy, hogy a következő alkalommal – hisz Firenzébe mindenki visszavágyik – mélyebben szeretnének megismerkedni a nevezetességekkel. Nem ritka, hogy valaki csak egy-egy múzeum részletes látogatását kéri, és ezen nincs mit csodálkozni, mert pl. az Uffizi Galéria alapos megismeréséhez szükség van legalább 2-3 órára. De sorolhatnánk még hasonló példaként az Akadémia Galériát és a Pitti Palota múzeum komplexumát is, vagy a nagyobb bazilikákat: a Santa Maria del Fiore-t, a Santa Croce-t, akár a Santa Maria Novella-t is. Mindegyik hatalmas kultúrális örökséggel rendelkezik, és órákat el lehet tölteni a látogatásukkal.
IMG_4432 Kinga barátnőm évek óta lelkesen vezeti a magyar túristákat Firenzében. Szakmai felkészültségéhez nem fér kétség, de nem csak ezért kedvelik őt. Türelmes, és nagyon kedves hazánkfiaival, még a legnagyobb nyári melegben is… Ő maga is a családokat részesíti előnyben a nagyszámú csoportokkal szemben, hisz így sokkal jobban tud alkalmazkodni az egyes igényekhez. A hangnem is közvetlenebb, kérdésekre is tud válaszolni, tehát kellemes, beszélgető stílusban élvezhető a városnézés.
IMG_4621 Nagyon fontos a privát idegenvezetés időpontjának minél korábbi lefoglalása. Aki a szállását már megszervezte, és szándékában áll ezt a szolgáltatást igénybe venni, minél előbb jelezze nálam ezt az igényét! Miután Kingával lefixáltuk az időpontot, mindenki személyesen is felveheti vele a kapcsolatot, hogy megbeszélje a részleteket: a találkozás helyét és időpontját, a tervezett programot. Én a vendégeimnek kiállítok egy kedvezményre jogosító vouchert, amelyet a látogatás alkalmával Kingának kell átadni. Az idegenvezetés tarifáiból így 10% kedvezmény jár.
IMG_4400 A családok általában 3 órás idegenvezetést kérnek, ennek ára 130 Euro. Ez egy délelőttöt, vagy egy délutánt vesz igénybe, és meghosszabbítható egy órával, ebben az esetben 160 Euro az ár. Van azonban lehetőség az egész napos programra is, rövid ebédszünettel. Délelőtt 3 óra, majd délután is 3, ebben az esetben az idegenvezetés tarifája 250 Euro. Természetesen ezekből az árakból jár a Toscana Utazás kedvezménye.
IMG_3509 A privát idegenvezetésről bővebben is írok az A-tól Z-ig Firenze oldalakon, akit érdekel ez a lehetőség, ajánlom, olvasson bele ebbe is! Várom tehát az igényeket!
FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM