MAGAS MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

lontano2lontano Bár azt mondják, az új házasok mindenhol jól érzik magukat, mégis különleges úticélt keres mindenki a nászútja helyszínéül. És ha van a világon különleges helyszín, akkor Querceto kastélya bizonyosan az. Igazi jolly joker nekem, akkor ajánlom legszívesebben, amikor a minden apró részletre kényes nászutasok már mindent félresöpörtek… Többször kijátszottam ezt a lapot, és eddig mindig bejött. Na persze a nászút túlságosan leszűkítené a lehetőségeket: ajánlottam már házassági évfordulót ünneplőknek, első közös útjukra készülő szerelmeseknek, ajándék meglepetés útnak, és egyszerűen csak az igazi romantikus lelkeknek is.
vicinocampaniletetti A Medici név a legismertebb otthon – is – az olasz reneszánsz aranykorából. Azonban Firenzében ma is számos olyan nemesi család él, akik évszázadok óta ismertek Toszkána szerte. Ezek a családok ma is büszkén viselik nemesi címereiket, jelképeiket, tisztelik az évszázados családi hagyományokat, akár magánéletükről, akár közéleti szerepükről legyen szó. Persze ma már modern, üzleti mentalitással kell átértékelniük tárgyi, és természeti vagyonuk fenntartását, hasznosítását. Bizonyosan ezek közé tartozik a firenzei Ginori család is.
piazza interna Querceto középkori kastélya az 1500-as évek óta a Ginorik tulajdona. A kastélyépület köré az évszázadok során aprócska falu épült ki. És bár Quercetónak a mai napig néhány állandó lakosa is van, a házakból mára elsősorban kiadó lakások lettek, az időtlen toszkán hangulatot kutató túristák megelégedésére. A firenzei tulajdonosok amúgy a kastély központi részét a mai napig privát célokra tartják fenn, időnként lakják (így ez a rész természetesen nem látogatható).
camera1camera4camera3camera5 A külsőre teljesen eredeti, középkori falak között ma minden modern igényt kielégítő apartmanok rejtőznek. Hűen megőrizve nemcsak az eredeti méreteket és struktúrákat, de sokszor egy-egy – jól restaurált – korabeli bútordarabot is, két-, három-, négy-, de nagy, hat- és nyolcszemélyes apartmanok is kialakításra kerültek. Nincs két egyforma. Mindegyiknek más az elrendezése, a hangulata, a kapacitása, a különlegessége, és főleg a varázsa. Mindegyik nevet is kapott, leginkább egy-egy jellegzetességéről. A legtöbbnek jutott – vagy egy szobaablakból, vagy egy tetőteraszról, vagy egy hátsó udvarról, vagy egyenesen egy kerthelyiségből – csodálatos dombvidéki panoráma is, hisz a falucska szolíd magasságú dombtetőn fekszik.
entrata pozzoesterno Stradellatetto terrazza El kell ismerni: a nemesi család nagyon jó munkát végzett. Semmit nem csorbult ősi birtokuk eredetisége, a középkori helyszín romantikája, a nemesi atmoszféra varázsa. Querceto minden évszakban meseszép. Nyáron hűsítő medence és panorámaterasz is vendégül látja az apartmanok lakóit a szomszédos völgyben, de a tengerpart is mindössze félórás kiruccanás (25 km). Tavasszal csodálatos színekben pompáznak a vidék legelői, olajfa-, gabona- és szőlőültetvényei, ősszel pedig a környező erdők lombkoronái. Nemcsak Toszkána felfedezésére kiváló kiindulópont, de a környéken gyalogos túrákra is nagyon gazdag lehetőségeket kínál. Télen pedig a végtelen nyugalom helyszíne.
piscinalaghettopecorevitinuvole Ha a romantikát valamilyen mércével mérni lehet, nem is kérdés: Querceto nem csak az én kínálatomban, de Toszkána szerte az egyik legromantikusabb helyszín. A lakásokban pedig a romantika az igényességgel párosul. És mivel önellátásra vannak berendezve, minden komfort is megtalálható bennük. A fürdőszobák száma a legtöbbször megegyezik a hálószobák számával is, csak nagyon kevés lakásban nem volt erre lehetőség. Az ilyen apartmanokat tehát baráti párok, családok is igénybe vehetik, hisz mindenkinek megvan az intimitása, ugyanakkor a közös kényelmesen tágasak. A kisebb lakások konyháiban is – ahol elfért – mosogatógép, mikrohullámú sütő, tehát a lehető legmagasabb komfort és kényelem.
attesabaldacchinopostaA bérleti díjakban benne van minden rezsi költség: víz-, gáz- és áramfogyasztás, az ágyneműhuzatok és törülközők bérleti díja, és medencehasználat, de nem tartalmazzák az egyszeri takarítás díját. Ez utóbbi a max. 4 személyes apartmanoknál 40 Euro/hét, a hatszemélyeseknél 60 Euro/hét, míg az egyetlen nyolcszemélyes esetén 80 Euro/fő. Kerékpárt lehet a helyszínen bérelni, és a kastély minden vendége ingyenesen részt vehet a Ginori család helyi borpincéjének látogatásán, és megkóstolhatja a kiváló Montescudaio doc. borukat. Querceto  a nyári főszezonban olykor helyszínt ad zenés rendezvényeknek, amelyeknek a szabad ég alatt különleges varázsuk van. A faluban egy kiváló vendéglő – hétfő kivételével – minden nap nyitva tart, és van egy szendvicsbár is.
vinoteka cantinaristorantebarÁrak 2017-ben:
Április, május hónapokban és június 24-ig, valamint szeptember, október hónapokban:

– két- és háromszemélyes apartmanok 550 – 650 Euro/hét

– négyszemélyes apartmanok 850 – 900 Euro/hét

– hatszemélyes apartmanok 1000 – 1250 Euro/hét

– nyolcszemélyes villa 1600 Euro/hét.

Július, augusztus hónapokban:

– két- és háromszemélyes apartmanok 700 – 750 Euro/hét

– négyszemélyes apartmanok 950 – 1100 Euro/hét

– hatszemélyes apartmanok 1300 – 1550 Euro/hét

– nyolcszemélyes villa 1900 Euro/hét.
stradellapostastradella2baldacchinocardellini

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

QERCETÓBAN 2017-BEN SINCS IDEGENFORGALMI ADÓ!!!