Querceto

GINORI KASTÉLY – APARTMANOK QUERCETÓBAN

Querceto ma egy aprócska ‘borgo’ a volterrai dombvidék szélén. Lényegében egy középkori kastély – ebben az esetben a firenzei Ginori család birtoka az 1500-as évek óta – amely az évszázadok alatt egy apró településsé, falucskává nőtte ki magát. A sokszínű Toszkána egyik legédesebb arcát alkotják ezek az eldugott kis falvak a dombtetőkön, vagy éppen völgyekben, mindenfelé. Ódon falaival, antik utcakövével, virágzó erkélyeivel, romantikus sikátoraival, és elbűvölő panorámájával mesébe illő hely, az időtlen toszkán hangulatot kutató túristák örömére. Volterra, a híres középkori város, alig 25 km, a tenger – Marina di Cecina – kb. ugyanennyi, míg a legközelebbi lakott település 6 km. Ezért aztán az igazi, elvonulós, de mégsem magányos nyaralás helyszíne. A falu szívében ma is a Ginori család által nyári rezidenciaként használt méltóságteljes kastély, körülötte pedig az igényes, elegáns – teljesen felújított – lakások a túristáknak. Néhány állandó lakos, egy vendéglő, egy templom és egy bár. Egyedülálló, lenyűgöző toszkán atmoszféra, komfortos, minden modern igényt kielégítő apartmanok, és a kastélytól 5 perc sétára, egy panorámás völgyben a kastély hűsítő  medencéje.

Az A12-es autópálya végén, Rosignano Marittimónál, az SS1 nevű, kétsávos, gyorsforgalmi autóúton haladunk tovább Róma irányában. A kijárat Cecina, ahol Volterrát kell követni, majd kb. 20 km után – Ponteginori településen – jobbra kell fordulni, itt már a kastély van kitáblázva. Az utolsó 6 km jó minőségű, aszfaltozott, erdei út.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

A Ginori család 11 egykori szolgalakást újított fel kimondottan turisztikai céllal a faluban. A restaurálás nagyon alaposan, az apró részletekig tiszteletben tartotta a középkori épület jellemzőit, – erre természetesen szigorú, műemlékvédelmi szabályok vannak! – benne pedig az egyszerű, de igényes, falusi lakás karakterét. A fagerendás mennyezetek, a színes falak, a cotto padlózat, a belső lépcsőfokok a szintkülönbségek áthidalására, a kandallók és a fatüzelésű kályhák mind az eredeti életmódot idézik. Az egyes lakások 2-, 3-, 4-, 6- és 8 személy fogadására képesek, mindegyik a neve alapján azonosítható be.

2 SZEMÉLYES LAKÁSOK

BARTOLI – A 60 m2-es lakás egy antik épület második emeletén található, egy franciaágyas hálószobája, zuhanyzós fürdőszobája, nappalija és konyhája van. Igazi különlegessége a hangulatos tetőterasz, ahol romantikus pillanatokat lehet eltölteni egy finom reggeli, vagy egy pohár bor kíséretében, a Valdicecina dombjait csodálva, egész a Tirrén-tengerig.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

2 SZEMÉLYES LAKÁSOK

ROSINA – A kastély legújabb lakása 50 m2-es, két személy részére ideális. Kandallóval díszített nappalijában főzőfülke, étkezőasztal, ablaka a falucska magányos templomára néz. Hálószobája franciaágyas, fürdőszobája zuhanyzós.

BALDACCHINO – 50 m2-es az igényes, légkondícionált, földszinti lakás, amelynek legelegánsabb bútordarabja a baldachinos franciaágy a hálószobában, amelyről a nevét is kapta. Fürdőszobája zuhanyzós, nappalijában főzőfülke, kandalló és kényelmes ülőgarnitúra.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

2+1 SZEMÉLYES LAKÁSOK

SAVINA – A franciaágyas hálószobán kívül, egy külön légtérben található az egyszemélyes kanapéágy, amely igény esetén egy harmadik személyt is vendégül láthat. Az 50 m2-es, földszinti lakásban zuhanyzós fürdőszoba, tágas konyha és nappali található, panorámás ablaka a dombvidékre néz.

STRADELLA – Pazar, tágas helyiségeivel, 100 m2-ével a legeredetibb lakása a kastélynak, ahol hűen megőrizték az antik atmoszférát. Boltíves nappalija (egyszemélyes kanapéággyal), hangulatos konyhája, és franciaágyas hálószobája van, a zuhanyzós fürdőszoba mozgássérült vendégek fogadására is alkalmas. Földszinti bejárata előtt kerti asztal székekkel, a falu egyik legnyugodtabb szegletében, ahonnan csodás panoráma nyílik a falakon át a dombvidékre.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

2+1 SZEMÉLYES LAKÁSOK

PARADISA – Egy hálószobás, panorámás lakás, amely utolsóként, 2019-ben lett kialakítva. 50 m2-ében kényelmesen helyet kapott egy franciaágyas hálószoba, szalonjában pedig egy kanapéágy. Konyha, étkező és egy zuhanyzós fürdőszoba. Az apartman télen fával fűthető.

4 SZEMÉLYES LAKÁSOK

RICCARDO – 70 m2-es a két hálószobás lakás, ideális 4 személy részére. Fürdőszobájában fürdőkád. Nappalijában főzőfülke és kandalló, de ezen kívül egy kellemes szalon is gazdagítja. Emeleti elhelyezkedésének köszönhetően a kastély magas, méltóságteljes tornyára néz. Két hálószobájából az egyik kétágyas, a másik franciaágyas, ez utóbbiban egy meseszép, antik szekrény.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

6 SZEMÉLYES LAKÁSOK

POZZO – 3 hálószoba és két fürdőszoba, három szinten, összesen 150 m2-en. Ideális akár három baráti párnak is. A földszinten egy tágas, komfortos – mosogatógéppel is felszerelt – konyha, étkező, és a kandallós nappali. Az első emeleten egy tágas szalon a közös együttlétekre, és itt található az egyik hálószoba is – franciaágyas -, valamint egy zuhanyzós fürdőszoba. A második emeleten további két – kétágyas – szoba és egy fürdőkádas fürdőszoba. A lakás – főszezonon kívül – két személy részére is bérelhető, természetesen árkedvezménnyel. Ebben az esetben a felső emelet szobái zárva maradnak.

CARDELLINI – 2 emeletet foglal el a 150 m2-es, 3 hálószobás apartman, amely légkondícionáló berendezéssel is felszerelt. Az első emeleten egy kényelmes nappali és a komfortos – mosogatógéppel is ellátott – konyha, valamint itt található egy franciaágyas hálószoba és egy zuhanyzós fürdőszoba. A második emelet szobái – egy franciaágyas és egy kétágyas – a kastélyra néznek, mindkettő saját fürdőszobás.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

6 SZEMÉLYES APARTMANOK

L’ATTESA – Ideális megoldás három baráti párnak a 3 hálószobás, 3 fürdőszobás lakás. A szobák a környező dombvidékre, vagy a kastélyra panorámásak, fürdőszobáik zuhanyzósak. Kettő belőlük franciaágyas, egy pedig kétágyas. Tágas nappali, konyha és étkező a közös együttlétekre.

8 SZEMÉLYES VILLA

LA FONTACCIA –  A méretes, önálló villa, saját kerttel, szaletlivel a kastély központjától kb. 3 perc sétára bújik meg a fák közt. 225 m-es, kétszintes, 4 hálószobás, 8 személyt tud vendégül látni. Földszintjén komfortos – mosogatógéppel is felszerelt – konyha, és tágas nappali, étkező, valamint egy franciaágyas hálószoba, fürdőkádas fürdőszobával. Az emeleten a további három hálószoba – egy franciaágyas és kettő kétágyas -, valamint 3 fürdőszoba, mindegyik zuhanyzós. Elő- és utószezonban akár már 4 személy számára is bérelhető, árkedvezménnyel.

ÁRAK

A Ginori kastély apartmanjai főszezonban (július-augusztus) heti (szombati) turnusban bérelhetők. Ettől elő- és utószezonban (április 1 – július 2 és augusztus 27 – november 1 között) el lehet térni, ilyenkor a minimális foglalási idő 3 éjszaka.

 JÚLIUS 2 – AUGUSZTUS 27

ÁPRILIS 1 – JÚLIUS 2

AUGUSZTUS 27 – NOVEMBER 1

SAVINA (2+1)  660 530
BALDACCHINO (2) 800 600
ROSINA (2)  800 600
STRADELLA (2+1)  880 650
BARTOLI (2)  920 680
PARADISA (2+1) 880 650
RICCARDO (4)  1050 880
L’ATTESA (6)  1450 1100
POZZO (6)  1700 1350
CARDELLINI (6)  1700 1250
FONTACCIA (4)  – 1400
FONTACCIA (8) 2000 1700

Az árak a kastély hivatalos heti árai Euróban (közvetítői díjat nem kell fizetni!). Tartalmazzák a bérleti díjat, a rezsiköltséget (gáz, áram, víz), az ágyneműhuzatok- és törülközők bérleti díját, medencehasználatot (június 1 – szeptember 29). A 2-, 3-, 4 személyes apartmanoknál az egyszeri takarítási díj 50 Euro, a 6 személyeseknél 70-80 Euro, a 8 személyes villa esetén 120 Euro. A fűtési költség – szükség esetén – külön fizetendő, a fűtés a lakásokban – tradicionálisan – fatüzelésű kályhákkal megoldott. Néhány lakás – Baldacchino, Bartoli, Cardellini – légkondícionált, ennek a költségét a bérleti díjak tartalmazzák. A lakások önellátásra (főzésre és étkezésre) felszereltek. Kisméretű háziállatok hozhatók (35 Euro felárért)!

SZOLGÁLTATÁSOK

A kastély szép, panorámás medencéje kb. 500 m sétára található a lakásoktól. 18×6 méteres, kényelmes nyugágyakkal, körítve, öltözővel és toilette-el felszerelve, június elsejétől szeptember végéig van beüzemelve, és kizárólag a kastély vendégei használhatják. Kerékpárt lehet a helyszínen bérelni a környező kirándulásokhoz. A lakások bérlői vendégei a Ginori családnak a borospince látogatására, előre egyeztetett időpontban.

A tulajdonosok roppant büszkék arra, hogy Querceto – sok más apró településsel ellentétben – ma is egy “élő” falu. A néhány helyi lakos, megrögzött lokálpatrióta, jószívvel támogatja az alkalmanként rendezett kultúrális eseményeket, zenés rendezvényeket, színházi előadásokat, amelyeknek a szabad ég alatt különleges varázsuk van.

GASZTRONÓMIA

Querceto vendéglője 2019 áprilisában teljesen megújult formában nyitotta meg a kapuit a kastély (és nem csak!…) vendégei előtt. Klasszikus falusi ízekkel, házias fogásokkal, elsősorban hús- és vadételekkel várja minden este a toszkán konyha hódolóit. A Ginori borospincében lehetőség van egyéni- és csoportos borkóstolók szervezésére is.

MIÉRT A GINORI KASTÉLY?

A Ginori család tagadhatatlanul nagyon jó munkát végzett. Semmit sem csorbult ősi birtokuk eredetisége, a középkori helyszín romantikája, a nemesi atmoszféra varázsa. Querceto minden évszakban meseszép. Nyáron hűsítő medence és panorámaterasz kényezteti az apartmanok lakóit a szomszédos völgyben, de a tengerpart is mindössze félórás kiruccanás. Tavasszal csodálatos színekben pompáznak a vidék legelői, olajfa-, gabona- és szőlőültetvényei, ősszel pedig a környező erdők lombkoronái. Nemcsak Toszkána felfedezésére kiváló kiindulópont, de a környéken gyalogos túrákra is nagyon gazdag lehetőségeket kínál. Télen pedig a végtelen nyugalom helyszíne. Ha a romantikát valamilyen mércével mérni lehet, nem is kérdés: Querceto nem csak az én kínálatomban, de Toszkána szerte az egyik legromantikusabb helyszín.

A lakásokban pedig a romantika az igényességgel párosul, és mivel önellátásra vannak berendezve, minden komfort is megtalálható bennük. A fürdőszobák száma a legtöbbször megegyezik a hálószobák számával is, csak nagyon kevés lakásban nem volt erre lehetőség. Az ilyen apartmanokat tehát baráti párok, családok is igénybe vehetik, hisz mindenkinek megvan az intimitása, ugyanakkor a közös helyiségek kényelmesen tágasak. A kisebb lakások konyháiban is – ahol elfért – mosogatógép, mikrohullámú sütő, tehát a lehető legmagasabb komfort és kényelem.

Egy aprócska faluban persze sokminden hiányozhat… de sebaj! Cecina, az Etruszk Riviéra egyik legszínesebb, legszórakoztatóbb városa alig 25 km: bevásárlóközpontokkal, belvárosi butikokkal, heti piaccal, tengerparti korzóval, szórakozóhelyekkel. A visszavonuló pihenést tehát egyszer-kétszer meg lehet szakítani mozgalmasabb pillanatokkal.

PONTEGINORI – 7 KM (legközelebbi lakott település!)

VOLTERRA – 23 KM

CECINA (TENGERPART) – 25 KM

SAN GIMIGNANO – 55 KM

MASSA MARITTIMA – 55 KM

LIVORNO – 58 KM

PIOMBINO (ELBA) – 68 KM

SIENA – 78 KM

PISA – 79 KM

LUCCA – 86 KM

GROSSETO – 92 KM

FIRENZE – 103 KM

PISTOIA – 105 KM

PIENZA – 129 KM

MONTEPULCIANO – 138 KM

CORTONA – 149 KM

TUFAVÁROSOK- 161 KM

AREZZO – 163 KM