Querceto

GINORI KASTÉLY – APARTMANOK QUERCETÓBAN

Querceto ma egy aprócska ‘borgo’ a volterrai dombvidék szélén. Lényegében egy középkori kastély – ebben az esetben a firenzei Ginori család birtoka az 1500-as évek óta – amely az évszázadok alatt egy apró településsé, falucskává nőtte ki magát. A sokszínű Toszkána egyik legédesebb arcát alkotják ezek az eldugott kis falvak a dombtetőkön, vagy éppen völgyekben, mindenfelé. Ódon falaival, antik utcakövével, virágzó erkélyeivel, romantikus sikátoraival és elbűvölő panorámájával mesébe illő hely, az időtlen toszkán hangulatot kutató túristák örömére. Volterra, a híres középkori város, alig 25 km, a tenger – Marina di Cecina – kb. ugyanennyi, míg a legközelebbi lakott település 6 km. Ezért aztán az igazi, elvonulós, de mégsem magányos nyaralás helyszíne. A falu szívében ma is a Ginori család által nyári rezidenciaként használt méltóságteljes kastély, körülötte pedig az igényes, elegáns – teljesen felújított – lakások a túristáknak. Néhány állandó lakos, egy vendéglő, egy templom és egy bár. Egyedülálló, lenyűgöző toszkán atmoszféra, komfortos, minden modern igényt kielégítő apartmanok, és a kastélytól 5 perc sétára, egy panorámás völgyben a kastély hűsítő  medencéje.

Az A12-es autópálya végén, Rosignano Marittimónál, az SS1 nevű, kétsávos, gyorsforgalmi autóúton haladunk tovább Róma irányában. A kijárat Cecina, ahol Volterrát kell követni, majd kb. 20 km után – Ponteginori településen – jobbra kell fordulni, itt már a kastély van kitáblázva. Az utolsó 6 km jó minőségű, aszfaltozott, erdei út.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

A Ginori család 11 egykori szolgalakást újított fel kimondottan turisztikai céllal a faluban. A restaurálás nagyon alaposan, az apró részletekig tiszteletben tartotta a középkori épület jellemzőit, – erre természetesen szigorú, műemlékvédelmi szabályok vannak! – benne pedig az egyszerű, de igényes, falusi lakás karakterét. A fagerendás mennyezetek, a színes falak, a cotto padlózat, a belső lépcsőfokok a szintkülönbségek áthidalására, a kandallók és a fatüzelésű kályhák mind az eredeti életmódot idézik. Az egyes lakások 2-, 3-, 4-, 6- és 8 személy fogadására képesek, mindegyik a neve alapján azonosítható be.

2 SZEMÉLYES LAKÁSOK

BARTOLI – A 60 m2-es, légkondícionált lakás egy antik épület második emeletén található, egy franciaágyas hálószobája, zuhanyzós fürdőszobája, cserépkályhás nappalija és konyhája van. Igazi különlegessége a hangulatos tetőterasz, ahol romantikus pillanatokat lehet eltölteni egy finom reggeli, vagy egy pohár bor kíséretében, a Valdicecina dombjait csodálva, egész a Tirrén-tengerig.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

2 SZEMÉLYES LAKÁSOK

ROSINA – A kastély legújabb, fűthető lakása 50 m2-es, két személy részére ideális. Kandallóval díszített fényes nappalijában főzőfülke és étkezőasztal, ablaka a falucska magányos templomára néz. Hálószobája franciaágyas, fürdőszobája zuhanyzós.

BALDACCHINO – A kastély tornya előtt található az 50 m2-es, igényes, légkondícionált, emelt földszinti lakás, amelynek legelegánsabb bútordarabja az egyedi tervezésű, baldachinos franciaágy a hálószobában, a nevét is erről kapta. Fürdőszobája zuhanyzós, nappalijában főzőfülke, kandalló és kényelmes ülőgarnitúra.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

2+1 SZEMÉLYES LAKÁSOK

PARADISA – Egy hálószobás lakás, amely utolsóként, 2019-ben lett restaurálva. Emeleti elhelyezkedésének köszönhetően gazdag, dombvidéki panorámájáért szeretik a vendégek. 50 m2-ében kényelmesen helyet kapott egy franciaágyas hálószoba, szalonjában pedig egy kanapéágy. Konyha, étkező és egy zuhanyzós fürdőszoba. Az apartman télen fával fűthető.

STRADELLA – Pazar, tágas helyiségeivel, 100 m2-ével a legeredetibb lakása a kastélynak, ahol hűen megőrizték az antik atmoszférát. Boltíves, kandallós nappalija (egyszemélyes kanapéággyal), hangulatos konyhája és franciaágyas hálószobája van, a zuhanyzós fürdőszoba mozgássérült vendégek fogadására is alkalmas. Földszinti bejárata előtt kerti asztal székekkel, a falu egyik legnyugodtabb szegletében, ahonnan csodás panoráma nyílik a falakon át a dombvidékre.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

4 SZEMÉLYES LAKÁSOK

TERRAZZA – A tavalyi szezon újdonsága ez a különleges, teraszos lakás, amelyről a nevét is kapta. A kastély vendéglőjének az épületében, a magasföldszinten került kialakításra 100 m2-en, 4 (+2) személy részére. Egy franciaágyas- és egy kétágyas hálószoba már az emeleten találhatók, csodás panorámát nyújtva az erdők felé, mindkettő saját zuhanyzós fürdőszobával. Egyedi vonása azonban a már említett, tágas, ülőgarnitúrával felszerelt terasz, a toszkán relax igazi helyszíne. Kijárás a teraszra a tökéletes komforttal – mosogatógéppel is – rendelkező konyha / étkezőből, amely a nappali szalonnal van még összeköttetésben (itt található a gyermekek számára ággyá alakítható kanapé).

SZÁLLÁSTÍPUSOK

6 SZEMÉLYES LAKÁSOK

ATTESA – A kastély főterét dominálja ez a nevében a XIX. századot idéző lakás: a Várakozás, amikor itt várakoztak, pihentek meg a szénbányászok, amíg a kocsikat húzó lovaik ettek, és erőt gyűjtöttek az újabb körhöz az erdők és a kastély között. A 3 hálószoba és 3 fürdőszoba ideális megoldást nyújt baráti társaságoknak is. A szobák mind a közös nappali / étkezőből nyílnak, és körkörös elrendezésüknek köszönhetően a környező dombvidékre, vagy a kastélyra néznek. Mindegyik saját – zuhanyzós – fürdőszobával rendelkezik, kettő franciaágyas, egy pedig kétágyas. A lakás télen fával fűthető.

CARDELLINI – 2 emeletet foglal el a 150 m2-es, 3 hálószobás apartman, amely légkondícionáló berendezéssel is felszerelt minden helyiségében. Az első emeleten egy kényelmes nappali és a komfortos – mosogatógéppel is ellátott – konyha, de itt található egy franciaágyas hálószoba is, zuhanyzós fürdőszobával. A második emelet szobáiból – egy franciaágyas és egy kétágyas – a nyugati fekvésű a kastélyra, míg a keleti a dombvidékre néz, és természetesen mindkettő saját fürdőszobás.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

8 SZEMÉLYES VILLA

FONTACCIA –  Aki a dús, mediterrán vidéken keresi a toszkán atmoszférát, az megtalálta az ideális helyszínt: saját kerttel, szaletlivel a kastélytól kb. 3 perc sétára a 225 m2-es Fontaccia villában, amely elnevezését a hajdani forrásról kapta. A kétszintes épület 4 hálószobájában 8 személyt képes vendégül látni. Ezekből egy franciaágyas – kádas fürdőszobával – a földszinten található, ahogy a komfortos – mosogatógéppel is felszerelt – konyha / étkező is és a tágas nappali. A fűthetőségének köszönhetően téli időszakban is bérelhető ház emeletén további három hálószoba – egy franciaágyas és kettő kétágyas -, valamint 3 fürdőszoba, amelyekből egy fürdőkádas, kettő pedig zuhanyzós.

ÁRAK

A Ginori kastély apartmanjai főszezonban (július-augusztus) minimum 7 éjszakára bérelhetők, de nincs szombati turnus. Elő- és utószezonban (április 24 – július 5 és szeptember 7 – október 13 között) a minimális foglalási idő 3 éjszaka.

 JÚLIUS 06 – SZEPTEMBER 06

ÁPRILIS 24 – JÚLIUS 05

SZEPTEMBER 07 – OKTÓBER 13

BALDACCHINO (2) 150 119
ROSINA (2)  150 119
STRADELLA (2+1)  160 129
BARTOLI (2)  175 139
PARADISA (2+1) 160 129
TERRAZZA (4+2) 235 179
L’ATTESA (6)  265 209
CARDELLINI (6)  305 234
FONTACCIA (8) 370 334

Az árak a kastély hivatalos heti árai Euróban (közvetítői díjat nem kell fizetni!). Tartalmazzák a bérleti díjat, a rezsiköltséget (gáz, áram, víz), az egyszeri takarítás költségét, az ágyneműhuzatok- és törülközők bérleti díját, medencehasználatot (május 25 – szeptember 29). A fűtési költség – szükség esetén – külön fizetendő. Néhány lakás – Baldacchino, Bartoli, Cardellini, Paradisa – légkondícionált, ennek a költségét a bérleti díjak tartalmazzák. A lakások önellátásra (főzésre és étkezésre) felszereltek. Kisméretű háziállatok hozhatók (35 Euro felárért)!

SZOLGÁLTATÁSOK

A kastély szép, panorámás medencéje kb. 500 m sétára található a lakásoktól. 18×6 méteres, kényelmes nyugágyakkal körítve, öltözővel és toilette-el felszerelve, május  végétől szeptember végéig van beüzemelve, és kizárólag a kastély vendégei használhatják. Kerékpárt lehet a helyszínen bérelni a környező kirándulásokhoz. A lakások bérlői vendégei a Ginori családnak a borospince látogatására, előre egyeztetett időpontban.

A tulajdonosok roppant büszkék arra, hogy Querceto – sok más apró településsel ellentétben – ma is egy “élő” falu. A néhány helyi lakos, megrögzött lokálpatrióta, jószívvel támogatja az alkalmanként rendezett kultúrális eseményeket, zenés rendezvényeket, színházi előadásokat, amelyeknek a szabad ég alatt különleges varázsuk van.

GASZTRONÓMIA

Querceto vendéglője 2019 áprilisában teljesen megújult formában nyitotta meg a kapuit a kastély (és nem csak!…) vendégei előtt. Klasszikus falusi ízekkel, házias fogásokkal, elsősorban hús- és vadételekkel várja minden este a toszkán konyha hódolóit. A Ginori borospincében lehetőség van egyéni- és csoportos borkóstolók szervezésére is.

MIÉRT A GINORI KASTÉLY?

A Ginori család tagadhatatlanul nagyon jó munkát végzett. Semmit sem csorbult ősi birtokuk eredetisége, a középkori helyszín romantikája, a nemesi atmoszféra varázsa. Querceto minden évszakban meseszép. Nyáron hűsítő medence és panorámaterasz kényezteti az apartmanok lakóit a szomszédos völgyben, de a tengerpart is mindössze félórás kiruccanás. Tavasszal csodálatos színekben pompáznak a vidék legelői, olajfa-, gabona- és szőlőültetvényei, ősszel pedig a környező erdők lombkoronái. Nemcsak Toszkána felfedezésére kiváló kiindulópont, de a környéken gyalogos túrákra is nagyon gazdag lehetőségeket kínál. Télen pedig a végtelen nyugalom helyszíne. Ha a romantikát valamilyen mércével mérni lehet, nem is kérdés: Querceto nem csak az én kínálatomban, de Toszkána szerte az egyik legromantikusabb helyszín.

A lakásokban pedig a romantika az igényességgel párosul, és mivel önellátásra vannak berendezve, minden komfort megtalálható bennük. A fürdőszobák száma a legtöbbször megegyezik a hálószobák számával is, csak nagyon kevés lakásban nem volt erre lehetőség. Az ilyen apartmanokat tehát baráti párok, családok is igénybe vehetik, hisz mindenkinek megvan az intimitása, ugyanakkor a közös helyiségek kényelmesen tágasak. A kisebb lakások konyháiban is – ahol elfért – mosogatógép, mikrohullámú sütő, tehát a lehető legmagasabb komfort és kényelem.

Egy aprócska faluban persze sokminden hiányozhat… de sebaj! Cecina, az Etruszk Riviéra egyik legszínesebb, legszórakoztatóbb városa alig 25 km: bevásárlóközpontokkal, belvárosi butikokkal, heti piaccal, tengerparti korzóval, szórakozóhelyekkel. A visszavonuló pihenést tehát egyszer-kétszer meg lehet szakítani mozgalmasabb pillanatokkal.

PONTEGINORI – 7 KM (legközelebbi lakott település!)

VOLTERRA – 23 KM

CECINA (TENGERPART) – 25 KM

SAN GIMIGNANO – 55 KM

MASSA MARITTIMA – 55 KM

LIVORNO – 58 KM

PIOMBINO (ELBA) – 68 KM

SIENA – 78 KM

PISA – 79 KM

LUCCA – 86 KM

GROSSETO – 92 KM

FIRENZE – 103 KM

PISTOIA – 105 KM

PIENZA – 129 KM

MONTEPULCIANO – 138 KM

CORTONA – 149 KM

TUFAVÁROSOK- 161 KM

AREZZO – 163 KM