Casale Marittimo

FALUSI LAKÁSOK – APARTMANOK CASALE MARITTIMÓBAN

Casale Marittimo az “igazi” toszkán falu – ezt meggyőződéssel állítom, márpedig láttam már egy-kettőt… Ideális hely azoknak, akik eredetiséget, hamisítatlan toszkán hangulatot, kedves embereket, csodás panorámát, autentikus ízeket keresnek. Ódon falaival, antik utcakövével, virágzó erkélyeivel és romantikus sikátoraival, spirálos kéményeivel és elbűvölő tengeri panorámájával a megálmodott toszkán nyaralás ideális helyszíne. Sok más toszkán faluval szemben az is előnye, hogy – bár már dombvidék – mégis alig 10 perc a tengertől. Kiváló stratégiai kiindulópont a csillagtúrákhoz a nagyobb toszkán városokba. A faluban és a környező dombok között remek éttermek, vendéglők, pizzériák, borászatok… Casale Marittimóban többféle kategóriában kínálok szálláslehetőséget, ez az oldal a privát lakásoké. Kettő-, négy- és hatszemélyes, önellátásra berendezett apartmanok a falu szívében, az egykori “Castello”-ban. Egyedülálló, lenyűgöző toszkán atmoszféra, komfortos, minden modern igényt kielégítő berendezéssel. A lakások némelyike kis balkonnal, terasszal, vagy egyenesen kerttel is rendelkezik. A falusi pékség, hentes, pizzériák, vendéglők és bárok csak pár lépésre.

Casale Marittimóba Cecinából kell elkanyarodni a dombok, Volterra felé. A tengerparti várostól alig 7 km-re tündököl az első nagyobb dombtetőn. A benzinkút után a második lehetőségnél kell jobbra kanyarodni, és a dombtetőre felmenni. Itt bal kézre található a falu egyetlen, ingyenes parkolója, ahol a helyi lakosok is parkolnak. Itt van a találkozó a lakások tulajdonosával.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

A falusi lakásokat néhány éve kimondottan turisztikai célból vásárolta, és újította fel a leleményes tulajdonos. A restaurálás nagyon alaposan, az apró részletekig tiszteletben tartotta a középkori épület jellemzőit, – erre természetesen szigorú, műemlékvédelmi szabályok vannak! – benne pedig az egyszerű, de igényes, falusi lakás karakterét. A 8 bérelhető lakás összesen 3 egymással szomszédos épületben található, a középkori jellegzetességgel teljesen összenőve, szinte egy nagy, körszerű lakóközösséggé összezárva. Különleges varázsa van a helynek, a szűk sikátorok, árkádok, magas lépcsők szövevényes tengerében.

A toszkánok leleményessége fedezhető fel a lakások belső kialakításában, berendezésében. Aki nem járt még ilyen helyen, el sem tudja képzelni, micsoda komfortot, modern, minden igényt kielégítő házbelsőt rejtenek az ódon falak. Azt gondolom, nem véletlen a toszkánok világhíre a belsőépítészet terén (is), mert félelmetes kreativitás kell ilyen különleges környezetben a komfort megteremtéséhez. Ha ma kimondhatatlan összegeket érnek ezek az apró lakások, az csak úgy fordulhat elő, hogy tökéletesen ki tudják elégíteni a mai ember igényeit. Hisz a formától, korabeli szépségtől sokan elájulunk, de azért a mai igényeinkről nem sokan mondanánk le szívesen…

SZÁLLÁSTÍPUSOK

2 SZEMÉLYES LAKÁSOK

NIDO – 2, 3 személynek ideális kétlégterű, emeleti lakás. Komfortos konyhával összekötött nappalijából aprócska ablak nyit panorámát a környező, hangulatos dombvidékre. Franciaágyas hálószobája, zuhanyzós fürdőszobája van, valamint a nappaliban egy kanapéágy. Bejárata a falu szívéből (foto1).

GROTTA – 2 személynek ideális ez a romantikus, egylégterű lakás. Fürdőszobája zuhanyzós. Franciaágyas hálószobáját az eredeti boltívben függöny választja le a nappaliról, ahol a konyha és étkezőasztal is található. Ide nyílik a bejárati ajtó, amely az egykori “Castello” – ma a falu szíve –  külső kerületéből érhető el hosszú lépcsősor tetején. Pontosan ennek köszönhetően van egy kis lugassal benőtt terasza is, a parkolás pedig közvetlenül a lépcsősor alatt is lehetséges (foto34).

COCCOLA – A legrusztikusabb hangulatú lakás belső tere aprócska, mindössze egy párnak ideális franciaágyával, kandallójával. Innen nyílik a konyha és a zuhanyzós fürdőszoba. Hihetetlen, de ennek a miniatűr lakásnak hatalmas, nagyon pazar, több emeletes és teraszos saját kertje van, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környező dombvidékre, egészen a tengerpartig. Bejárata szintén a külső gyűrűről, lépcsővel (foto34).

SZÁLLÁSTÍPUSOK

2+2 SZEMÉLYES LAKÁSOK

PASSIONE – Az emeleti, kétlégterű, franciaágyas hálószobával rendelkező lakás nappalijában a galérián lett elhelyezve a gyerekeknek ideális, kétszemélyes kanapéágy. A konyha és az étkezőasztal így akár egy négyszemélyes családnak is felszerelt, a fürdőszoba zuhanyzós.

CANTUCCIO – Az emeleti elhelyezkedésének köszönhetően panorámás szobájából egész a tengerig ellátni, bejárata a falu szívéből (foto1). A nappaliban egy kétszemélyes kanapéágy, igény esetén 2 gyermeknek kényelmes. Konyhája tágas, modern fürdőszobája zuhanyzós.

PRIMIZIA – Két bejárata is van ennek a kellemes, teraszos lakásnak. A főbejárat a falu szívéből (foto1), hátsó bejárata a terasz felől pedig a külső gyűrűről, lépcsősorral (foto16), ahol az utcán parkolni is lehet ingyenesen. A nappaliban kandalló és kétszemélyes kanapéágy gyermekeknek. Szobája franciaágyas, fürdőszobája zuhanyzós, és egy hangulatos kis balkon.

BELVEDERE – A legpazarabb panorámával rendelkező, kétlégterű, emeleti lakást a tenger felől teljesen beüvegezték, hogy éjjel-nappal élvezhető legyen a csodás látvány. A gyerekeknek a nappali galériáján helyezték el a kétszemélyes kanapéágyat, innen nyílik a franciaágyas hálószoba és a zuhanyzós fürdőszoba is. Bejárata a falu szívéből (foto1).

4+2 SZEMÉLYES LAKÁSOK

MURA – A legnagyobb lakás két hálószobás, akár két baráti párnak is ideális, hisz mindkettőben franciaágy van. A fürdőszoba zuhanyzós, a konyha kényelmesen tágas. A nappaliban – igény szerint – gyermekeknek egy kétszemélyes kanapéágy is található. Bejárata a falu szívéből (foto24).

ÁRAK

A casalei lakások főszezonban (július-augusztus) heti (szombati) turnusban bérelhetők. Ettől elő- és utószezonban (egész évben) el lehet térni, ilyenkor a minimális foglalási idő 3 éjszaka. A falusi lakásokban az árak kiválóak, ugyanakkor heti foglalás esetén árkedvezményt is tudok adni.

NIDO GROTTA COCCOLA PASSIONE CANTUCCIO PRIMIZIA BELVEDERE MURA

01.07.-05.31.

11.04.-12.22.

 75  80  90  80  80  90  90  90

 06.01.-06.30.

09.23.-11.04.

12.22.-01.07.

85  90 110  90  90  110  110  110

 07.01.-07.28.

09.01.-09.23.

95  110  135  110  110  135  135  135
 07.29.-08.31.  130  140  160  140  140  160  160  160

Az árak a privát lakások hivatalos árai egy éjszakára Euróban (közvetítői díjat nem kell fizetni!). Tartalmazzák a bérleti díjat, a rezsiköltséget (gáz, áram, víz) és az egyszeri takarítást, valamint idén már az ágyneműhuzatok- és törülközők bérleti díját. Az idegenforgalmi adó a faluban 2 Euro/fő/nap. A parkolás a falu parkolójában ingyenes (lakásoktól kb. 100 méterre). A lakások önellátásra (főzésre és étkezésre) felszereltek. Háziállatokat nem lehet hozni!

GASZTRONÓMIA

Casale Marittimóban minden csak pár lépésre van a kibérelt lakástól. Olyan aprócska falu ez, mégis minden megvan, ami a gasztronómiai élményeket színesítheti. A friss briós illatával csalógató pékség, a helyi kiválóságokat szeletelő hentes, az olasz hétköznapok első számú találkahelye: a “bar” (presszó), ahol minden falusi pletykáról hírt kaphat a vándor… Aki ide betéved, legyen legalább félórája, hogy végighallgassa a nyelvi akadályokra fittyet hányó öregeket!!! Kiváló pizzériák (a La Pergola (foto25) nevűt különösen ajánlom), és kitűnő, teraszos éttermek (pl. a La Taverna di mezzo-foto26), amelyek a nyáron gyakori faluünnepek, búcsúk alkalmával az utcákra is kitelepednek, és hangulatos standokon árulják ínyencségeiket.

MIÉRT A FALUSI LAKÁSOK?

Casale Marittimo elhelyezkedése ideális a nyaraláshoz. A tenger nagyon közel van, ugyanakkor nem kell lemondani a hangulatos dombvidéki környezetről, hisz a legtöbben ezért jönnek Toszkánába. Egy aprócska faluban kóstolhat bele az ember leginkább az autentikus atmoszférába, itt pillanthat bele a helyiek életébe, szokásaiba. Ez a “kirakat-mentes”, eredeti módja a nyaralásnak sokakat vonz, főleg Toszkána esetében. Nem véletlenül kínálok többféle szállás kategóriát ebben a lenyűgöző falucskában. Van a kínálatomban itt farm, fogadó, rezidencia és ezek a privát lakások is. A hosszú évek alatt szinte mindenki, aki ide foglalt velem szállást, egyben be is állt mögém a “Casale Marittimo Fan Club'”-ba…, hisz képtelenség nem beleszeretni ebbe a helybe!

Casale Marittimónak alig néhány száz állandó lakosa van, akik mind ismerik egymást. Talán ezért is fogadják olyan szívesen a vendégeket maguk közé, mert legalább ők is látnak időnként új arcokat… Pár nap, és a vendég máris otthon érzi magát. Erről a helyiek gondoskodnak. A legtöbbször már érkezéskor leállítják beszélgetni a még félénken kutató idegen arcokat, akik nem győznek betelni a középkori falucska mesés látványával, a kibérelt apartmant keresve. Mindenkit megdöbbent a helyszín érinthető valósága.

Egy aprócska faluban persze sokminden hiányozhat… de sebaj! Cecina, az Etruszk Riviéra egyik legszínesebb, legszórakoztatóbb városa alig 7 km: bevásárlóközpontokkal, belvárosi butikokkal, heti piaccal, tengerparti korzóval, szórakozóhelyekkel. Semmiről sem kell tehát lemondani!

CASALE MARITTIMO – 0 KM (településen belül)

MARINA DI CECINA ÉS MARINA DI BIBBONA (TENGERPART) – 12 KM

CECINA – 7 KM

VOLTERRA – 31 KM

LIVORNO – 46 KM

PIOMBINO (ELBA) – 51 KM

MASSA MARITTIMA – 62 KM

SAN GIMIGNANO – 62 KM

PISA – 62 KM

LUCCA – 83 KM

SIENA – 85 KM

GROSSETO – 104 KM

FIRENZE – 121 KM

PISTOIA – 129 KM

PIENZA – 140 KM

MONTEPULCIANO – 145 KM

CORTONA – 156 KM

AREZZO – 172 KM

TUFAVÁROSOK – 184 KM