Wi-fi FREE!!

KÖZEPESEN MAGAS MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFO:  TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Casale Marittimo a szívem csücske… ez szerintem már sokak számára kiderült a honlapot böngészve. Számtalan fotó, videó, írás róla, programajánlatok, és persze bőséges választék a szállások terén. Néha viccesen már azzal áltatom magam, hogy hamarosan díszpolgárrá választanak itt. Nem bánnám… De persze ez a vonzódás nem ok nélküli. Casale Marittimo, meggyőződésem, az igazi toszkán falu (márpedig láttam már egy-kettőt). Ideális célpontja tehát azoknak, akik eredetiséget, hamisítatlan toszkán hangulatot, kedves, vendégszerető embereket, csodás panorámát, autentikus ízeket, illatokat, és elbűvolő lakókörnyezetet keresnek.
panoramica-picc És ha ez még nem lenne elég: Casale alig 10 perc a tengertől, de már a csodás dombvidék ölelésében. Élettel teli, mégsem zsúfolt, vagy zajos. Közvetlen környezetében számos hasonló, középkori falu biztosít hetekre való felfedezéseket, ugyanakkor közel 100 km-es körzetben bizonyul kiváló stratégiai kiindulópontnak a csillagtúrákhoz a nagyobb városokba. A faluban, és a környező dombok között remek éttermek, vendéglők, pizzériák, borászatok, a riviéra híres borútjának is neves állomása. Igazi erőssége azonban külleme: ódon falaival, patinás utcakövével, virágzó teraszaival, romantikus erkélyeivel és sikátoraival, apró ablakaival és karakteres ajtóival, spirálos kéményeivel, na és elbűvölő tengeri panorámájával a megálmodott toszkán nyaralás ideális színtere.
Gelso panorama2 Casaléból most egy olyan ajánlatot hoztam, amely még hiányzott az eddigi kínálatomból. A tenger közelsége a hosszabb nyaralások helyszínévé teszi a part menti településeket, ebből következően szállásaim szinte kizárólag heti turnusúak, legalábbis főszezonban. Most végre egy olyan falusi fogadót vettem a listámba, amely az átmenő vendégeket, az itt néhány éjszakára megszállókat is vendégül látja. Erre a legmegfelelőbb formát, a bed and breakfast kínálatot választották, az eredetileg vendéglős házigazdák. Rövid idő alatt kiderült: a vendégeket a hasukon keresztül meghódítani tudó háziaknak a szoba kiadáshoz is jó érzékük van. Nagyon takaros kis fogadót, eredeti nyelven ‘locanda’-t alakítottak ki a vendéglő körül.
fronte lungo Két-, háromágyas, fürdőszobás szobák, a fiatal feleség jóízlésével berendezve, és szigorú háziasszonyi elvárásaival rendben tartva, takarítva. Nagy művészet nem kell hozzá, mondaná a józan ész. Én azonban már tapasztalatból tudom: ezek az elvárások egyáltalán nem ilyen természetesek a vendéglátásban, általában sokat kell válogatnom. Ez a családi locanda azonban úm. magasan verte a lécet tisztaságban, jól szervezettségben, udvariasságban, kedvességben. Én pedig nyugodtan alszom, ha ide küldöm honlapom olvasóit…
giallacamera doppia 2camera triplaA b&b ellátásnak köszönhetően a szobaárban reggeli is van már. A locanda egész évben fogad vendégeket, egy rövid szabadságtól eltekintve. 100 Euro az ára egy franciaágyas szobának, július-augusztus hónapokban, egész szeptember 10-ig, az év többi részében 90 Euro éjszakánként. A három- négyágyas szobák arányosan drágábbak. Az árban természetesen benne van az ágyneműhuzat és a törülközők, valamint a takarítás is. Casaléban nincs idegenforgalmi adó. A parkolás a locanda előtti parkolóhelyeken ingyenes.
rosatraviquadrupla A vendéglő minden nap nyitva tart vacsoraidőben, főszezonban ebédidőben is. Így aztán a fáradtabb, kirándulós napok végén a vendégek a helyszínen is kényelmesen eltölthetik vacsorájukat. Kiváló házias étkek, toszkán falusi receptek, az ún. ‘cucina povera’ fogásai: zuppa toscana (toszkán zöldségleves), pappa al pomodoro (toszkán paradicsomleves, mindkettő sűrű, kenyérrel bélelt, tálaláskor igazából már levetlen leves), de kiváló vadételek (pappardelle al cinghiale – vaddisznóragus szélesmetélt) is megtalálhatók a kínálatban, valamint halfogások is. Feltétlenül érdemes kipróbálni a ház desszertjeit, de a vendéglő egyben pizzéria is, és pizzája is kiváló. A vendéglős házigazda maga is borász, enotékájában azonban Toszkána összes híres borvidéke képviselteti magát, tehát van miből válogatni.
ristoranteenotecareception FOGLALÁSI INFO:  TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

FONTOS!!! CASALE MARITTIMÓBAN 2014-BEN SINCS IDEGENFORGALMI ADÓ!!!