Wi-fi FREE!!

KÖZEPESEN MAGAS MINŐSÉGI- ÉS MAGAS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ:  TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

vista

Nem tudom, jó logika-e, de a firenzei ajánlatokat a legkülönlegesebbel akartam kezdeni. Ez persze senkit ne arra ösztönözzön, hogy a többit meg sem nézi… hisz a választásoknál sok szempontot vettem figyelembe. Legyen egy a városközpontban, a pályaudvar közelében, legyen a kertvárosi részen, és a város szélén is. Ennek persze elsősorban a megközelíthetőség miatt van jelentősége. Mást igényelnek az autóval érkezők, és más a kívánsága a repülős utazónak. Legyen igazi, firenzei stílusú: elegáns, pompás, vagy legyen különleges, esetleg családias, és persze a szolíd, és árban is visszafogott sem hiányozhatott a kínálatból. Arra törekedtem tehát, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletest. A Dóm Hotel azonban, meggyőződésem, mindenkinek a kedvence lesz, még ha a választásában végül a gyakorlatiasabb érvek győznek is majd…

vista2

A Dóm Hotel, nem véletlenül Dóm Hotel. Merthogy ennél közelebb nem is lehetne egy hotel a Dómhoz. Még most, ahogy írom ezeket a sorokat is, tiszta lázban vagyok. Mint egy kisgyerek, aki rátalált a régen áhított játékára. Viccesen fog szólni: de sajnálom, hogy Firenzéhez ilyen közel lakom, és ezért soha nem fogok ebben a szállodában megszállni… Aki szerelmes Firenzébe, annak ezt ki kell próbálni. A dóm látványával nyugovóra térni, és felébredni. Ennél jobb töltetet nem kaphat az ember egy egész napos – kimerítő – városlátogatáshoz. Ezzel a kilátással a reggeliző asztalnál, nem tudom, valami más férne-e még a gyomromba a kávén kívül. Elképzelem, hogy ott ülök, kortyolgatom a tejeskávémat, és remeg a gyomrom… próbálom megemészteni, micsoda gyönyör is vár rám ebben a városban… nem bírok magammal, indulnom kell a felfedezésére!!!

bar

colazione2

A Dóm Hotel mindazonáltal egyáltalán nem luxus hotel. Legalábbis nem a belső kialakításában, a recepció, vagy a szobák méretében, az étkezéseknél elvárt öltözékben, és egyéb külsőségekben… Még csak elegánsnak sem mondanám. Pont ez az erőssége: hogy a puritánabb, szerényebb túrista sem kell lemondjon erről az élményről. Nem igaz, hogy csak az igazán gazdagok élvezhetik az ilyesfajta gyönyörűségeket. Na persze, olcsónak sem mondható a Dóm Hotel. Az üzemeltetők megkérik az árát ennek a látványnak. De semmi olyan felesleges pompát, luxust nem kötöttek hozzá, amely még tovább drágítaná a hotel szolgáltatásait. Tehát én szégyenérzet nélkül merem azt állítani: megéri az árát.

doppia con vista

matrimoniale con vista

singola con vista

Remélem, elég világos volt, amit fentebb leírtam, és a fotók is elég beszédesek. Tehát senkitől nem szeretném azt hallani majd, hogy “de ilyen áron jóval nagyobbak is lehetnének a szobák”. Vagy “hosszabb a büféasztal a reggelinél”. Vagy “tágasabb a lift, és a folyosók”. Vagy “több a személyzet”. Ne feledjük: műemlékvárosban vagyunk. Itt nem lehet csak úgy szétverni egy meglévő liftaknát, és modernebbet, tágasabbat csinálni. Vagy az épület meglévő struktúráját szétbombázni, és kedvünkre tágítani a tereket. Itt a kivitelezőknek egyetlen szándékuk volt: a műemlékvédelmi szabályok szabta keretek között, a lehető legkomfortosabban átnyújtani ezt az élményt.

portone

lift

hall

A Dóm Hotel árai naponta változó árak. Gyakorlatilag minden városi szálloda ezt a szisztémát követi manapság. Hatalmas a túlkínálat, tehát valahol ez érthető, de nekem nincs vele könnyű dolgom. Merthogy nem igazán tudok megközelítő árakat ideírni, bármennyire is szeretnék. Az épp aktuális ár függ a szezonalitástól is, de túl sok benne a véletlen, bizonytalan tényező. Attól függ, éppen hogy alakul a foglaltság. Nincs túl sok szoba a Dóm Hotelben, tehát valami véletlen folytán pillanatok alatt is megtelhet egy-egy periódus, míg mások üresen maradnak. Ezért aztán az ár attól is függ, épp az utolsó szabad szobára adom-e az ajánlatot, vagy van még bőven szabad kapacitás. Van-e olyan városi esemény az adott időpontban, amelyre várható a nagy igény, vagy átlagos időszaknak számít, és így tovább… Ennek eredménye hát, hogy aki szerencsés, akár 85-90 Euro körül is kifoghat itt egy franciaágyas szobát egy éjszakára, míg másnak kénytelen vagyok 160 Euróért felajánlani ugyanazt. Az is lehet, hogy három éjszakás igényre három különböző árat adok. Aki elfogadja a nem panorámás szobát, mert megelégszik a reggeli ideje alatt ezzel a látvánnyal, az szintén kedvezőbb árban bízhat. Aki azonban még teraszt is szeretne a dóm szomszédságában, annak bizony mélyebben kell a pénztárcájába nyúlnia.

doppia senza vista

 

singola senza vista

bagno2

A Dóm Hotel elsősorban azoknak kényelmes helyszín, akik repülővel érkeznek, és sétálnak, tömegközlekednek. Gyakorlatilag a belváros szívéből indulhatnak minden napos sétájuk helyszíneire. Esténként, hosszabb gyaloglás nélkül is találnak vacsorájuk helyszínéül kiváló vendéglőket, és persze az elegáns üzletsorok is a “kapualjban” vannak. Felesleges tovább sorolnom a belvárosi szállás előnyeit. A hátránya leginkább egy: a parkolás nehézsége. De azért ne csüggedjen, aki autóval érkezik, de nem akar kimaradni ebből az élményből. A hotel szerződésben áll egy külsőbb kerületi parkolóval, ahol biztonságban, akár több napra is elhelyezhető az autó, hisz az itt tartózkodás idejére nem nagyon lesz rá szükség. A parkolási igényt természetesen előre kérem jelezni, erre – megközelítőleg – 25-30 Eurós plusz költséggel kell naponta számolni.

terrazzo

FOGLALÁSI INFO:  TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

FONTOS!!!: FIRENZÉBEN AZ IDEGENFORGALMI ADÓ 2 EURO/FŐ/ÉJSZAKA!!!