Cecina

CECINA MARE HOTEL – HOTELSZOBÁK ÉS APARTMANOK MARINA DI CECINÁBAN

Az Etruszk Riviéra nem az Adria… errefelé a tengerparton nincsenek nagy hotelek, terjedelmes strandok, minden sokkal emberibb léptékű, kisebb méretű. A toszkán nagyvárosok – Firenze, Prato, Pistoia – lakóinak nyaralóházas vidéke. A legszebb épületek a múlt századi liberty időszakában épültek, majd az utóbbi években modernizálódtak. Minden középkori településnek – Rosignano, Bibbona, Castagneto Carducci – megvan a maga “marinája”, azaz tengerparti övezete. Ezek közül az egyik legkedveltebb, és leginkább élettel teli Cecina üdülőövezete, azaz Marina di Cecina, vagy egyszerűen csak: Cecina Mare. Cecina belvárosából gyönyörű, 2 km hosszú, feketefenyővel övezett út vezet le a partra, amelyet jobbra és balra is elegáns nyaralóházak környékeznek. Az út a tengerbe torkollik, a végén, rá merőlegesen húzódik a szintén 2 km hosszú tengerparti sétány. Ennek az egyik végén található a Cecina Mare hotel, egy 3 csillagos, kisméretű szálloda, amely 4 emeletével alig emelkedik ki a családiházak közül. Két épületében komfortos, légkondícionált szobákkal és apartmanokkal várja a vendégeket.

Az A12-es autópálya Rosignano Marittimónál végetér, innen kétsávos, nem fizetős, gyorsforgalmi autóútként folytatódik Róma irányában. Erről a Cecina Nord táblánál kell lehajtani, és a “mare”, “marina” és Cecina Mare táblákat követve a tengerpartra érünk. A Cecina folyó hídja utáni lámpás kereszteződésnél jobbra kell kanyarodni, innen már alig 200 méter a hotel, amely jól ki van táblázva.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

A Cecina Mare hotel két épületből áll, a kettő között kb. 50 méter a távolság. A főépületben taláható a recepció, az étterem, és természetesen a szobák egy része is. A dependance melléképületben szobák és apartmanok kaptak helyet. Az egyes épületek szobáinak komfortja teljesen megegyezik, a kettő között árban sincs különbség.

STANDARD SZOBÁK – Mindkét épületben a legnagyobb számban standard franciaágyas-, háromágyas- és négyágyas szobák találhatók. Minden szobában légkondícionálás, fűtés, telefon, TV, széf, minihűtő, hajszárító és Wi-fi, a fürdőszobák zuhanyzósak.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

SUPERIOR SZOBÁK – A superior szobák komfortban és hangulatukban teljesen megegyeznek a standard szobákkal, azzal a különbséggel, hogy a legfelső emeleten találhatók mindkét épületben, és ennek köszönhetően – mivel kiemelkednek a környék épületeiből – tengeri panorámásak. Balkonnal, vagy terasszal rendelkeznek.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

APARTMANOK – A dependance melléképületben néhány apartman is helyet kapott, amelyek heti – vasárnapi – turnusban bérelhetők, elsősorban a családok igényeinek kielégítésére. Egy-, vagy kétlégterűek, 3- és 4 személyesek. Az apartmanokban főzősarok, zuhanyzós fürdőszoba, és egy, vagy kettő hálószoba, amelyek már ágyneművel- és fürdőszoba szettekkel is felszereltek. A legfelső emeleten kettő db superior apartman is található, balkonnal és tengeri panorámával.

ÁRAK

A Cecina Mare hotel árai napi árpolitikával alakulnak, így ezeket nem csak a szezonalitás, de az aktuális foglaltság is befolyásolja. Ugyanakkor minden év első harmadáig a szobák és apartmanok előfoglalási kedvezménnyel bérelhetők. Érdemes tehát korán foglalni! A napi árpolitika miatt nincs fix árlista, így pontos árajánlatokat csak a foglalás – vagy érdeklődés – pillanatában tudok adni e-mailen.

SZOLGÁLTATÁSOK

Aki nem superior, tengeri panorámás szobát, vagy apartmant bérel, az is élvezheti a csodás naplementéket (ne feledjük: ez a nyugati part!!!) a hotel számos terasza közül valamelyiken. Ahol csak lehetett, hangulatos sarkokat, teraszokat alakítottak ki az épületek között, hogy a vendégek a szobáikon kívül is kellemes perceket tölthessenek el.

A szállodának két fizetős stranddal is szerződése van, ahol a vendégeik kedvezményesen bérelhetnek – napi- vagy heti formulában – napernyőket, nyugágyakat. A strandok zuhanyzókkal-, öltözőkabinokkal- és vendéglátóegységekkel is felszereltek.

A hotelnek saját parkolója nincs. A környező utcákban fizetős- és ingyenes – közterületi – parkolóhelyek egyaránt vannak. Őrzött, fizetős parkolóban helybérlést a szálloda recepcióján lehet rendelni.

GASZTRONÓMIA

A hotel többféle ellátást kínál vendégeinek: a szobákat lehet ellátás nélkül-, reggelivel- és félpanzióval is foglalni. Az egyre nagyobb külföldi vendégszámnak köszönhetően a reggeli kontinentális típusú, de természetesen az olasz tradíciónak megfelelően, nagy a választék a házilag készült édes sütemények, gyümölcsök között is. Reggeliző terem mindkét épületben található.

A hotel étterme a főépületben található, és főszezonban: július 1- augusztus 31 között üzemel. A konyha kiváló, a cecinai hagyományoknak megfelelően, elsősorban tengeri halételeket kínál, de az étlapon a hús- és tésztaételekben is nagy a választék. Az a’la carte rendelés mellett félpanziós ellátásra is lehetőség van. A főszezonon kívül két konvencionális partner étterme is van a szállodának a közelben (100-200 méterre), ahol szintén kiváló, tradícionális konyha várja az ebédelni-, vacsorázni vágyókat.

MIÉRT A CECINA MARE HOTEL?

Marina di Cecina kimondottan vidékies, kisvárosi hangulatú település. A parti sétányon, és közvetlen közelében épült néhány szálloda alig emelkedik ki a családiházak magasságából. A turizmus mára ugyan nemzetközivé vált, az agresszív építkezési szándékot azonban meggátolták a helyi rendelkezések, amelyek nem engedik “bepiszkolni” ezt az autentikus, vidékies arculatot. Szórakozni, élvezni a nyarat azonban itt is szeretik az emberek! Cecinában tehát minden megvan, ami az aktív, nyüzsgő, élményekkel teli nyaraláshoz szükséges.

A hotel Marina di Cecina tengerparti sétányának a legelején található, ill. a sétánytól alig 100 méterre, egy csendes mellékutca sarkán. A sétány július elejétől szeptember elejéig nagyon változatos programokat kínál: zenés esteket, gyerekeknek előadásokat, kézműves kirakodóvásárt. Az éttermek, vendéglők – elsősorban halkínálattal – természetesen a csendesebb elő-és utószezoni hónapokban is nyitott ajtókkal várják a vendégeket. A hoteltől néhány lépésre pék, pizzériák, zöldségesek, szendvicsbárok, fagyizók, kisebb bevásárlóközpont is található. A hotelből gyalogos sétával is elérhető (kb. 15 perc) az Etruszk Riviéra legnagyobb csúszda- és vízi vidámparkja.

A marinai sétány mentén elsősorban fizetős strandok bérlik a partot, de itt-ott vannak szabad parcellák is. Aki azonban ez utóbbit preferálja, annak sem kell feltétlenül autóba ülnie. A sétány másik végén – kb. 20 perc séta -, kezdődik az 5 kilóméter hosszú, csodás, pineaerdővel szegélyezett, homokos partszakasz Marina di Cecina és Marina di Bibbona között. A teljesen új sportkikötő szintén nem több egy 20 perces sétánál… itt részt lehet venni motorcsónakos kiránduláson, és vitorlást is lehet bérelni. Autóba csak akkor kell ülni, ha távolabbi strandokat is ki akar próbálni a vendég, és persze a városlátogatások végett, amelyekhez kiváló kiindulási pont Cecina városa.

CECINA (TENGERPART) – 0 KM (településen belül!)

LIVORNO – 40 KM

VOLTERRA – 42 KM

PIOMBINO (ELBA) – 52 KM

PISA – 59 KM

MASSA MARITTIMA – 72 KM

SAN GIMIGNANO – 74 KM

LUCCA – 84 KM

SIENA – 97 KM

GROSSETO – 99 KM

PISTOIA – 104 KM

FIRENZE – 116 KM

MONTEPULCIANO – 157 KM

PIENZA – 163 KM

CORTONA – 168 KM

TUFAVÁROSOK – 180 KM

AREZZO – 182 KM