Casale Marittimo

CASALE CAMPING, KEMPING PARCELLÁK CASALE MARITTIMÓBAN

A toszkán dombok ölelésében, Cecina város és a mesés középkori falu, Casale Marittimo között bújik meg a camping, melyet évszázados fenyőfák és olajfaligetek vesznek körbe. Dús, mediterrán növényzete, magas fái a nap minden szakában kellemes, hűsítő árnyékot nyújtanak a 230 sátorhelynek. Amerre csak az ember sétál, a szívárvány színeiben pompázó oleánderek, orgonafák, illatozó rózsabokrok és impozáns muskátli-tenger. A tenger alig 9 km, akár Marina di Cecina, akár Marina di Bibbona partjait preferáljuk. A legszebb szakasz pont a két település közötti, kb. 5 km hosszan elnyúló, szűz tengerpart, szabadstrand (dog beach-csel egy részén!!!). A camping nagyméretű sátorhelyeit (90-130 nm), az élménymedencével is bővített uszodaparkot (összesen 5 medence), a főszezonban gazdag animációt és a miniclubot elsősorban a családok kedvelik, és választják nyaralásuk visszatérő helyszínéül. A kemping üzemeltetői különleges figyelmet fordítanak a tisztaságra, a medencék vízminőségére és a házirend és csendespihenő szigorú betartatására, mely nemcsak a családok, de mindenki érdeke, aki nyugodt, biztonságos pihenésre vágyik.

Az A12 autópálya Rosignano Marittimo után ér véget, innen gyorsforgalmi útként folytatódik Róma felé. Az autóútról Cecina kijáratnál kell lehajtani, és a körforgalmakból Casala Marittimót követni. Cecinát elhagyva, Casale Marittimo – és a volterrai dombvidék – felé, pár kilóméter után jobbra található a camping bejárata, ahol az érkezők első állomása a recepció (foto1).

ÁRAK

03.23.-05.18.

09.07. – 10.05.

05.18.-07.13.

08.24. – 09.07.

07.13.-08.24.
Felnőtt 6,20 7,80 11,00
Gyermek (0-1) ingyenes ingyenes ingyenes
Gyermek (2 – 10) 4,40 6,10 8,60
Parcella 9,90 13,20 19,70
Kutya 3,50 4,30 6,30
Második autó 4,00 4,00 4,00
Vendég 6,00 6,00 6,00

A camping 4 csillagos, árai – kategóriájában – kiválóak. Feltétlenül fontos az előzetes foglalás! Az árlista a camping hivatalos árlistája Euróban (közvetítői díjat nem kell fizetni!). Az árak tartalmazzák az áramszolgáltatást (parcellán), parkolást, medencehasználatot, vízfogyasztást. A komfort kategóriájú parcellák (víz-, és szennyvízvezeték a parcellán) felára 5 Euro/éjszaka/parcella. Casale Marittimóban az idegenforgalmi adó 2 Euro/fő/éjszaka. Háziállatok hozhatók.

SZOLGÁLTATÁSOK

A recepció személyzete turisztikai-, kultúrális-, gasztronómiai- és egyéb praktikus információkkal áll a vendégek rendelkezésére. Jelentkezési lehetőség buszos körutakra Firenzébe, Rómába, Elba szigetére, hajókirándulásokra. A recepció közelében vegyesbolt, bankautómata, Internet szoba, ingyenes Wi-fi zóna (az apartmanokban térítés fejében Wi-fi elérhetőség). A parkolás a camping egész területén ingyenes. Két medencepark, úszó-, gyermek- és élménymedencével, úszómesterekkel, animációval. Strandröplabda-, minifoci-, kosárlabda- és teniszpálya, szabadtéri edzőpadok, ping-pong, biliárd-, gyermek játszótér. Kerékpár-, robogó- és autóbérlési lehetőség. A bárokban hideg-, melegételek, fagylaltok, üdítőitalok, ínycsiklandó koktélok és persze a kiváló olasz kávé és cappuccino, melyekből a vendégeknek sosem elég…

A camping üzemeltetői – nem titkoltan – a családokat részesítik előnyben, figyelmük úgy az új beruházásokban, a biztonsági előírások szigorú betartásában, mint pl. a programokban az ő kényelmüket szolgálja. A két nagy medenceparkban külön-külön gyermekmedence, játszóterek, sportpályák, családi programok és egész napos gyermek animáció várja az apró- és nagyobb gyermekeket. Az animáció keretein belül mini disco, sportversenyek, gyermek club, közös pizzázás, splash dance és acqua gym a medencében.

GASZTRONÓMIA

ÉTTEREM – A toszkán konyha remekeivel, kiváló hús- és halételekkel várja vendégeit a neves Robin Hood étterem. Méretének köszönhetően nagyobb baráti társaságokat is asztalhoz tudnak ültetni együtt, és alkalmi – pl. születésnapi-, házassági évfordulós- stb… – ebédek, vacsorák megszervezését is vállalják. Főszezonban heti rendszerességgel toszkán menüestet rendeznek a vidék jellegzetes ételeiből a panorámás teraszon.

PIZZÉRIA – Egyszerűbb, házias ételeket, tésztákat, salátákat és elsősorban kiváló pizzát kínál a Pizza Gaia pizzéria, amelynek kellemes kerthelyisége a családok egyik kedvenc helyszíne. Menüjük magyar fordítása egyenrangú kényeztetést kínál a magyar anyanyelvű vendégeiknek is. Főszezonban preferált az asztalfoglalás, de lehetőség van take away szervízre is azoknak, akik kedvenc pizzájukat saját sátruk teraszán kívánják elfogyasztani.

BÜFÉ – Nem hiányozhat a camping kínálatából a híres olasz “bár”. A Laguna Caffé és a Pavillon Bar a két medencepark közelében kínálják szendvicseiket, salátáikat, édes süteményeket, fagylaltot, üdítőitalokat és kiváló olasz kávét és cappuccinót. A nyári estéken alkalmanként szórakoztató programok és élőzene kíséretében fogyaszthatók a hűsítő koktélok.

MIÉRT A CASALE CAMPING?

Casale Marittimo egy ismeretlen középkori falucska a világhírű, nagy tartományban. Olyan, amilyennel telis-tele a csodás toszkán dombvidék… tehát miért pont Casale Marittimo? Pl. mert nagyon szép, egy igazi gyöngyszem a “kategóriájában”. Az esti séta meredek, sikátoros utcáin megunhatatlan élmény, főleg a nyaranta gyakori faluünnepek, búcsúk alkalmával. Kiváló éttermei, vendéglői minden estére bőséges választékot nyújtanak. Ugyanakkor nagyon közel van a tengerhez, Marina di Cecina nyüzsgő parti sétányához, ahol egész nyáron esti programok, koncertek, színházi előadások szórakoztatják a túristákat, nem beszélve kiváló pizzériáiról, haléttermeiről, fagylaltozóiról…

A Casale Camping vendégei tehát alig negyedórás távolságra megtalálják úgy a nyugodt, falusi atmoszférát, mint a zsibongó, élettel teli, tengerparti hangulatot. A legtöbben mégis helyben töltik idejüket: napközben a hűsítő medencéknél, este pedig a vendéglátóhelyeken, vagy lakóautójuk teraszán. A kemping elhelyezkedése ideális a tengerparti nyaralásra, de egyben az egész toszkán tartomány bebarangolására is, váltogatva a kirándulós- és a pihenőnapokat. Az aktívabbak, akik minden napra beterveznek egy városlátogatást, akár este, a fárasztó nap után is leugorhatnak csobbanni a tengerpartra.

A Casale Camping házigazdái híresek kedves, készséges vendéglátásukról. Családi vállalkozásban működnek úgy a vendéglátóhelyek, mint maga a kemping is, természetes, hogy vendégeik is otthon érzik magukat.  A tágas, gondozott terek, a patinás tisztaság, az udvarias figyelem, mind-mind hozzájárulnak a vendégek kényelméhez, magas komfortérzetéhez, elégedettségéhez, még a főszezon csúcsán is.

CASALE MARITTIMO – 3 KM (legközelebbi lakott település!)

TENGERPART: MARINA DI CECINA – 9 KM

VOLTERRA – 33 KM

LIVORNO – 45 KM

PIOMBINO (ELBA) – 52 KM

PISA – 60 KM

SAN GIMIGNANO – 65 KM

MASSA MARITTIMA – 73 KM

LUCCA – 80 KM

SIENA – 88 KM

GROSSETO – 100 KM

FIRENZE – 115 KM

PISTOIA – 126 KM

PIENZA – 150 KM

MONTEPULCIANO – 150 KM

CORTONA – 170 KM

TUFAVÁROSOK – 180 KM

AREZZO – 190 KM