Wi-fi FREE!!

KÖZEPESEN MAGAS MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Az Oltrarnón, tehát az Arno folyó túloldalán, de ez még mindig belvárosi övezet. Firenze egyik leghangulatosabb részén, a kézművesek utcáján található ez a kellemes B&B hotel, a Ponte Vecchio és a Pitti-palota között. Sétálóutca, de rögtön itt megjegyzem: már pár perces sétára is tudok közterületi, és – írd és mondd – akár nem fizetős parkolásra is ötletet adni. Sokan persze jobban megbíznak egy őrzött garázsban, mondván: amíg Firenzében tartózkodnak, legyen az 2-3 nap, autóra nincs szükségük. Ezzel nem vitatkozom, és valóban jó ötlet igénybe venni egy biztonságos garázs szolgáltatását is, ha pár napig az autó felé sem kívánunk nézni. Tudják ezt a firenzei szállások üzemeltetői is, és van is mindenkinek szerződése, megállapodása egy-egy ilyen, külsőbb kerületi garázzsal. Ezek a garázsok akár full service-t is biztosítanak a túristáknak, tehát eljönnek az autóért, és aztán megrendelt időre visszahozzák.
IMG_1167 Rögtön az elején akartam tisztázni az autó kérdését, hogy már senkinek ne fájjon a feje a továbbiakban emiatt, és valóban az érzéseire hagyatkozhasson, amikor a megfelelő belvárosi szállását kiválasztja. Merthogy nem is kérdés, Firenze belvárosában érdemes megszállni. Ha igazán meg akarjuk ismerni e csodálatos várost, igazán részei akarunk lenni a mediterrán életnek, reneszánsz hangulatnak, akkor a szívébe kell hatolnunk. Igen, el kell felejtenünk az autót egy pár napra, és megreszkírozom: a tömegközlekedési eszközöket is nyugodtan kiverhetjük a fejünkből. Séta, séta és séta… és este is séta… és éjjel is séta… Ezért jó a belvárosi szállás.
IMG_1170 Nem kerülhetem ki a keserű pirulát, ha már belvárosról beszélünk. Firenze nem olcsó. Kár lenne ezt állítani, aki ezt teszi, nem kell komolyan venni. No de melyik csodaszép, világhíres város az??? És nem túlzás: Firenze a világ egyik leglátogatottabb városa. Sőt, el kell áruljam – aki még nem tudná – a végleteket tekintve a világ egyik legdrágább városának is titulálják. Hangsúlyozom: a végleteket tekintve, ez tehát azt jelenti, hogy a legabszurdabb luxusra is nagy a kereslet-kínálat itt. Ez azonban egyáltalán nem zárja ki a “normális” turizmus jelenlétét. Tény, hogy nem könnyű a hatalmas kultúrális, gasztronómiai- és szálláskínálatban eligazodni. Pár perc után megfájdul a feje annak, aki sorra akarja venni a lehetőségeket.
IMG_1085 Az Öreg Híd B&B szépen beáll abba a sorba, amit én állítottam fel az ár/érték arány listámban. Igényes, szép, hangulatos, eredeti, különleges és – a nagy többséghez viszonyítva – megéri az árát. Senki ne várjon tőlem olyan kifejezést, hogy olcsó, vagy jó áron van… hisz ez nagyon relatív. Megéri az árát. Ennél korrektebb nem tudok lenni. És higgye el mindenki: hatalmas csomagot vettem alapul, amikor az összehasonlításokat végeztem. Az Öreg Híd B&B még abban is különleges és sokrétű, hogy többféle árkategóriában kínál lehetőségeket. Egyszerű, technikai okok miatt – külön épület – a főépülettel szemközti dependance szárnyában az alapárnál kedvezőbbet kínál azoknak, akik nem bánnak a reggeli, vagy a vacsora és a recepció kedvéért átsétálni az utcán (csak emlékeztetőül: pár méter széles sétálóutcáról beszélünk).
matrimoniale2 A főszárnyban kétféle, standard és superior minőségben kínálnak franciaágyas-, háromágyas- és akár családi szobákat. Elegáns, ízléses berendezés, modern technika, patinás tisztaság. A szobák felszereltségében alapvető különbség nincs, a minőségi – és ár – különbséget a panoráma adja; a superior szobák a Boboli-kertre néznek. Aki azonban ezt nem tudja megfizetni, ne keseredjen! A tetőteraszról, ahol – szezon függvényében – a reggelik, és vacsorák elkölthetők, megfizethetetlen panoráma kárpótolja őket.
junior suite bobolisuperior3 A dependance épületében standard szobák vannak, szintén két-, három- és akár négyágyasok is. A színvonal semmit nem csorbul a két épület között, az árkedvezmény valóban egy gesztus a fáradozás miatt, azon vendégeknek, akik egyik épületből a másikba kényszerülnek átsétálni. Mint minden firenzei szállásomnál, itt is napi árpolitika van, tehát nem tudok konkrét árlistával szolgálni. Hogy adott pillanatban milyen áron tudok szobát kínálni, az függ a foglaltságtól, szezonalitástól, és egyéb tényezőktől. CSak garantálni tudom, hogy az igények esetén megadok minden árkategóriát a lehetőségek és fizetési kondíciók tükrében.
doppia standard copiatriplaquadrupla Az Öreg Híd B&B-től néhány lépés csak jobb kézre a Pitti-palota, és minden, amit “takar”: a Pitti Képtár, a Boboli-kert, a Modern Művészetek Múzeuma. Balra pedig szintén pár lépés a Ponte Vecchio, amely egyenesen az Arno túloldalán található nevezetességekhez visz. Kiváló kiindulási pont tehát az egész csodálatos város bebarangolásához, és a Hop on – Hop off busznak is van egy megállója pár perces sétára, a Pitti-palota oldalában. Ugyanitt városi tömegközlekedési buszra is szállhatunk, ha a Michelangelo térre, és más, külvárosi látnivalókhoz tartunk. Kár is mondani, a hotel környékén számos jobbnál jobb étterem, vendéglő, bár, fagyizó és rengeteg üzlet.
colazioneterrazzacena con duomo

FIRENZÉBEN AZ IDEGENFORGALMI ADÓ 2 EURO/FŐ/NAP!!!!

FOGLALÁSI INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM