Wi-fi FREE!!

MAGAS MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFO:  TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

birtok

A nemesi származású elődök privát tengerparti rezidenciáját alakították át a leszármazottak színvonalas, családi birtokká. Családi, mármint a családi vállalkozás értelmében… merthogy szerintem leginkább pároknak ideális, romantikus helyszín. Természetesen szívesen látják a gyermekes családokat is, de azt tudni kell, hogy kimondottan az apróságoknak – a medencén kívül – szórakozási lehetőség nem nagyon van…

bejaratkemenyterasz

Ahogy a fotókon is látszik, a birtokon 3, jól elkülöníthető épület van. Az egyik a recepció és az étterem épülete. A másik kettő szolgál a vendégek elszállásolására, alapvetően különböző jelleggel. A főépület klasszikus hotel szolgáltatást nyújt, 2, 3, 4 ágyas szobákkal, bad&breakfast ellátással. Ezeknek a hotelszobáknak az árában tehát már benne van a reggeli. Egy franciaágyas szoba ára előszezonban, május 31-ig, és utószezonban, szeptember 10-től 105 Euró, június hónapban 115 Euró, júliusban és szeptember első 10 napjában 135 Euró, míg az augusztusi főszezonban 165 Euró éjszakánként, reggelivel két főre. Telefon, műholdas TV, széf, légkondícionálás, fűtés teszik tökéletessé a szállodai komfortot.

camera1camera 2camera 3camera 4

Mindössze 12, igényesen berendezett szoba, mindegyik sajátságos karakterrel. A klasszikustól a romantikuson át (kiváló nászutas helyszín!!!) a modernig, mind-mind a háziasszony enterior design szenvedélyéről tanúskodnak. Szembeötlő a művészetek, elsősorban a költészet iránti elhivatottsága is, hisz minden szoba falára – karaktere alapján – egy-egy idézetet is pingált. Az értékes, antik bútordarabokat modern kiegészítők körítik, kiváló ízléssel ötvözve (a legkülönlegesebb darabok sokszor a háziasszony kreativitásának szülöttjei, és egyben keze munkái).
A főéülettel szemközti, modernebb épületben – a múlt évben – néhány teraszos, kerti suite került kialakításra. Komfortban alapvetően megegyeznek a főépület szobáival, ám valamivel tágasabbak, de igazi értékük – amiért az árak is magasabbak – a saját terasz, vagy balkon.

cioccaie terrazzofrassine terrazzoolmaia terrazzopratella terrazzosegalari terrazzoveduta balcone panorama

A suite-ek árában szintén benne van a reggeli két főre. Azonban néhányukban egy mini-konyha, főzősarok is helyet kapott, amely lehetőséget ad az önellátásra. Ez utóbbiaknak az ára természetesen nem tartalmazza a reggelit, bár plusz költségen bármikor kérhető, akár alkalmanként is, elég előző nap a recepción jelezni. Az önellátást általában azok preferálják, akik tökéletes nyugalomra, intimitásra vágynak. A kétszemélyestől, a családoknak ideális négyszemélyesig többféle méretben és felszereltséggel bérelhetők a kerti suite-k a birtokon, heti turnusban.

olmaia camerapievi cameraveduta balconeolmaia bagnopievi bagnosegalari cucinaserristori cucina

Mediterrán fauna, patinás rend és tisztaság, szabályosra nyírt örökzöld gyep, feszített víztükrű medence, igazán pazar környezet, minden felesleges luxus nélkül. Az egy főre jutó teret – nem véletlenül – jócskán felülméretezték, a vendégek lehetetlen, hogy zavarják egymást. A birtokon itt-ott egy romantikus lugas, kellemes beszélgetésekre, függőágy egy kis szunyókálásra, kovácsoltvas bútor egy délutáni koktél elkortyolására.

Piscinagazebosdraio

A birtok végéből egy kerékpár- és gyalogösvény egyenesen a partra vezet. Kb. 20-25 perc alatt lehet kényelmesen Marina di Castagneto tengerpartjára sétálni. Az Etruszk Riviérán nagyon ritka az ilyen lehetőség, ahol az autót a nyaralás idejére akár el is felejtheti, aki strandolni jár. A sétaút először egyenesen átvág az ültetvényeken a tenger irányában. A pinetá-hoz (part menti fenyőerdőhöz) érve balra érdemes fordulni annak, aki a magányosabb szabadstrandokra vágyik, jobbra a nyüzsgősebb fizetős strandok vannak, Castagneto parti sétányán, éttermekkel, fagyizókkal, boltokkal.

marina cc aerea

A Hercegbirtokon a nap első étkezése igazi szeánsz. A mediterrán reggeli ínyencségei mind házilag készülnek, édes illatukkal bearanyozzák a vendégek napját. A háziak megrögzött hívei az egészséges reform konyhának, így a büféasztalon nagy a választék a szezon zamatos gyümölcseiből, az “egzotikus” házi lekvárokból, és a minőségi müzlikből is. Persze az se keseredjen, aki a kontinentális – sós – ízeket kedveli, kérésre ezeket is felszolgálják. A reggeli helyszíne nem is lehetne romantikusabb a kerti terasznál.

colazionefrutta a colazionereform reggelibriochejam

A kellemes, árnyékos teraszon egész nap folyamán elfogyasztható egy üdítő, finom gyümölcskoktél, kávé, vagy akár egy gyors saláta, szendvics, könnyű nyári fogás. Komoly étterem nem üzemel itt, de főszezonban minden este rendelhető egy-egy tésztaétel, tengeri halfogás. A háziak szeretnek minden nap valami különleges ajánlattal előállni, amelyek tisztelik a toszkán konyha alapjait, ugyanakkor a nyári melegben könnyű, kalóriaszegény fogások. Tapasztalatból mondhatom: a birtokon nyaraló vendégeim nagy része nem használja ki a környékre adott éttermi-, vendéglős kapcsolataimat, annyira beleszeretnek a teraszon eltöltött estékbe, finom fogásokba.

antipasto3antipasto2primo1primo2

Az árak nem alacsonyak. Egyértelműen tükrözik a helyszín exkluzivitását, hisz amint feljebb is írtam, ritka az ilyen partközeli, mégis zöld övezeti, igényes ajánlat. Ezért aztán főleg augusztusra – az olaszok hónapjára – idejekorán kell foglalni, mert nagyon korán megtelik. Másik vonzereje a napi foglalás, így gyakorlatilag egész szezonban nagyon kedvelik azok, akik több helyszínes, toszkán körutazást terveznek, hisz nincs heti turnus, néhány éjszaka is foglalható. Végül fontos kiemelnem – hisz egyre többen kérdezik -, hogy a kis méretű háziállatok is szívesen látott vendégek itt.

merendadolcinomerenda2

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ:  TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Marina di Castagnetóban az idegenforgalmi adó mértéke: 1 Euro/fő/éjszaka. Készpénzben kell megfizetni.

sera