Wi-fi FREE!!

KÖZEPES MINŐSÉGI – ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM 

AGRITURISMO

poggio1 Franca asszony (a ház igazi ura), Franco a családfő, a kedves Simonetta lányuk, és most már egy kisunoka is fogadja a vendégeket e csodálatos helyen. Egyszerű emberek, nyelveket nem beszélnek, mosolyuk azonban hamisítatlan, és vérükben van a vendéglátás. Nem is nagyon van szükségük a nyelvtudásra, hisz itt minden olyan tökéletes, panaszra sosincs ok, a házigazdák tiszteletben tartják, hogy a vendégek ide valóban pihenni, testileg-szellemileg kikapcsolódni jönnek, a szájukat pedig maximum a kiváló házi fogások kóstolására használják. Mindez már akkor is levenne bárkit a lábáról, ha nem a varázslatos toszkán dombok között (a tengertől mégis alig negyedórára), és a lenyűgöző szépségű középkori falucska, Casale Marittimo lábánál játszódna.
gelso panorama1panoramicocavallo Igazi agriturismo (falusi turizmus) ez, olyan, amilyet csak kevesen tudnak nyújtani (hisz Toszkánában is sokan visszaélnek ezzel a jelzéssel). A Testi család hatalmas területen műveli a toszkán földet: gabona, olajbogyó, szőlő, gyümölcsök… Lovat, nyulat, galambot és kacsákat tartanak, saját termésű olívaolajukat, borukat, gyümölcseiket, zöldségeiket, ecetjüket, különböző mártásokat, tojást, mézet és baromfit kínálnak vendégeiknek. A ház asszonya minden héten szervez toszkán vacsorát, melyeken természetesen helyi finomságok: finom sonkák, sajtok, hús-és vadételek, kézzel gyúrt tészták kerülnek felszolgálásra.
Schermata 2014-05-14 alle 10.28.43formaggioSchermata 2014-05-14 alle 10.24.57 A farm ideális “játszótér” a gyerekeknek, a környék pedig kiválóan felfedezhető kerékpáros túrák keretében is. Az agriturismo mindössze 9 km távolságra van Cecina és Bibbona homokos partjaitól, ám a hűsölésre gazduramék medencéje is kiválóan alkalmas. A birtok kiváló stratégiai pozíciójának köszönhetően kedvelt kiindulási pont a Toszkánát felfedezni vágyóknak is, Volterra – San Gimignano – Siena felé ugyanúgy, mint az Aurélia úton Északnak – Pisa, Firenze, Lucca, Viareggio – és Délnek – Populonia, Grosseto, Maremma irányában.
Schermata 2014-05-14 alle 10.26.45Schermata 2014-05-14 alle 10.27.00 Az agriturismo központi épülete a Casale, amelynek emeletén négy kétlégterű, 2+2 személyes, komfortosan berendezett apartman található. Külön felhívom a figyelmet, hogy négy felnőttnek nem alkalmasak, a nappalikban elhelyezett kétszemélyes kanapéágyat csak gyermekek vehetik igénybe. Itt is kiemelem, hogy ezek az apartmanok főszezonban a legjobb áron érhetők el kétgyermekes családoknak az összes szállásajánlatom közül. A ház földszintjén pedig 2 db egylégterű, két személy elhelyezésére alkalmas apartman kapott helyet. Azt is fontos azonban tudni, hogy a kiváló árak alapvetően egy nagyon minimalista, egyszerű, falusi berendezést takarnak, patinás tisztaságban.
casaleappto camera3appto cucinabilocale A Casale vendégei természetesen szabadon használhatják a közös területeket, a barbecue-t, a kerti asztalokat, lugasokat, van bőven hely mindenkinek pl. a szabadban való étkezésre. Az épület hatalmas szalonja a vendégek kívánságára különleges ebédeknek, vacsoráknak ad helyszínt, a játszóteret, focipályát, medencét szintén mindenki igénybe veheti. A legfontosabb azonban mégis az autentikus, toszkán vidéki hangulat, amelyet a farm minden szegletében, rejtett ösvényén, apró részleteiben, ültetett virágaiban meg lehet ragadni…
esternocasale con fioridettagli2dettagliooleandri1 Az agriturismo részét képezik az önálló – a főépülettől elszakadó – mesés kis villák is, melyek között szintén van két-, három- és négyszemélyes. Néhányuk a medencéhez, vagy éppen a főépülethez közelebb, míg mások távolabb, néhány perces sétára a Casalétól, a gyümölcsösök, szőlőtőkék tökéletes magányában bújnak meg.
cipresso?olivo fiori copiamimosa lontano A villák berendezése valamivel rafináltabb, mint az apartmanoké, az árak is ennek következtében magasabbak. A kétszemélyesek egylégterűek, a háromszemélyesek kétlégterűek, ebben az esetben egy szimpla ágy a nappaliban kap helyet. A négy db négyszemélyes villa mindegyike két külön hálószobával rendelkezik, ezekből egy franciágyas- és egy kétágyas szobával. Két db négyszemélyes gyakorlatilag egy, kétszintes villát képez, ezek külön-külön, de egyben is bérelhetők pl. két baráti család számára.
mandorlocameracipresso cameraSchermata 2017-02-04 alle 12.46.46cipresso cucinaalloro cucinaSchermata 2017-02-04 alle 12.46.33GelsosoggiornoGelsodoccia
Az agriturismo árai 2017-ben:

–      Négyszemélyes apartmanok a főépület emeletén: elő- és utószezonban: 550 Euro/hét, június 15 – július 15 között: 650 Euro/hét, július 16 – augusztus 31 között: 750 Euro/hét.

–      Két-, max. háromszemélyes (kisgyermekkel) apartmanok a főépület földszintjén: elő- és utószezonban: 500 Euro/hét, június 15 – július 15 között 550 Euro/hét, július 16 – augusztus 31 között: 650 Euro/hét.

–      Az önálló villák árai – méretüktől függően – elő- és utószezonban: 610 / 660 és 760 Euro/hét, június 15 – július 15 között: 710 / 810 / 910 Euro/hét, míg július 16 – augusztus 31 között: 860 / 960 / 1010 Euro/hét.
A háziasszonytól ágynemű és törülközők bérelhetők, de ezek nincsenek benne a fenti bérleti díjakban. Aki nem kíván hozni, a helyszíni áruk 12 Euro/fő, max. egy héttel érkezés előtt jelezni kell. Minden egyéb rezsiköltséget (víz-, gáz- és áramfogyasztást), medencehasználatot, parkolást a bérleti díjak tartalmazzák. A farmon háziállatokat szívesen fogadnak (5 Euro/nap a felár).
terrazzocamere piscinagelsoesternomimosaterrazzopalma4
FONTOS! CASALE MARITTIMÓBAN 2017-BEN SINCS IDEGENFORGALMI ADÓ!!!
cipressipanorama giallopanorama verde