Pisai dombvidék – Terricciola

FERRARI FARM – AGRITURISMO, APARTMANOK TERRICCIOLÁBAN

Pisa egyre kevésbé akar csak a híres Ferdetorony lenni… És valóban: mindene megvan ahhoz, hogy napokra, vagy akár hetekre elegendő kikapcsolódást, kultúrát, természeti túrákat, kényeztetést, gasztronómiai élményeket nyújson a környezetében pihenőknek. A tenger közelsége régóta vonza a főszezonban a nyaralni vágyókat, a borutak, agriturismók viszont csak a legutóbbi években szaporodtak el a Pisai-dombvidéken, komolyan meghosszabbítva a turisztikai szezont, és az itt töltött vendégéjszakákat. A leghíresebb műemlékvárosok – Pisa, Lucca, Firenze, Pistoia… – az autópályáknak köszönhetően igazán gyorsan elérhetők, de a belső vidéki gyöngyszemekhez, pl. Volterrához, San Gimignanóhoz sem kell hosszasan kanyarogni. A Ferrari farm Terricciola település ültetvényei közt bújik meg, amely név az utóbbi években borász körökben is egyre ismertebbé vált. A  “Le Colline Pisane” (=Pisai-dombvidék) konzorciuma roppant elszántsággal küzd azért, hogy a “nagy” toszkán borvidékek közt – Chianti, Montepulciano, Montalcino, Bolgheri… – előkelő helyre tornássza fel magát. Az Észak-Olaszországból híres Lunelli család is hisz ebben a fejlődésben, és lenyűgöző környezetben nyitott borászatot, és magas színvonalú agriturismót Terricciola szőlőtőkéi között.

A Ferrari farm megközelítéséhez először Terricciola településre kell megérkezni, amely kényelmesen, Ponsacco, vagy Pontedera felől autópályán és autóúton érhető el. A település közelében már maga a farm is ki van táblázva, de a pontos címet is ismerik a navigátorok.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

Régmúlt idők stílusos, rafinált berendezése ötvözve a legmodernebb komfortot kínáló technológiával – ilyenek a magas színvonalú Ferrari farm 2-, 4- és 6 személyes apartmanjai. Az atmoszférában a lakberendezők egyértelműen a romantikára törekedtek, amelyhez tökéletes környezetet varázsol maga a természet, a pisai lankák egyedülálló hangulata. Minden apartman konyhája tökéletesen felszerelt (mosogatógéppel is!), a reggeli már az árban, a légkondícionálás, a Wi-fi, a takarítás és hideg évszakokban a fűtés alapszolgáltatás, nem kell külön fizetni értük. Műholdas televízió, Illy kávéfőző, teljes ágynemű- és fürdőszoba szett, fürdőlepedők a medencéhez, és mindehhez a lenyűgöző panoráma.

2 SZEMÉLYES APARTMANOK

Autentikus toszkán hangulat, apró, kényeztető figyelmességek a részletekben. Konyha/étkező, kényelmes nappali, franciaágyas hálószoba és fürdőszoba. Elegáns fabútorok, cotto padlózat, néhol fagerendás mennyezet, vagy galéria. A nagyobb méretű kétszemélyes apartmanok kisebb gyermeknek pótágyazhatók.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

4 SZEMÉLYES APARTMANOK

A négyszemélyes, háromlégterű apartmanok kb. 80 m2-esek, két hálószobával és két fürdőszobával. Ideálisak tehát akár 4 felnőttnek is, nem kizárólag családoknak. Egy külön épületben találhatók a főépület mellett, mindegyik saját terasszal, amelyek a végtelen dombvidékre nyújtanak csodás panorámát. Az apartmanokban természetesen jól felszerelt konyha/étkező, és nappali is található.

SZÁLLÁSTÍPUSOK

6 SZEMÉLYES APARTMANOK

140-160 m2-es apartmanok, amelyek különösen alkalmasak nem csak a nagycsaládoknak, de baráti társaságoknak is. Három hálószobájuk van, és három fürdőszobájuk, valamint tágas, kényelmes étkező/konyha, nappali és terasz. A panoráma lenyűgöző, a saját kertrészben szaletli, ahol hangulatos reggelik és vacsorák tölthetők el intim környezetben.

ÁRAK

A Ferrari farm egész évben nyitva tart, az árakat a szezonalitás befolyásolja. Főszezonban heti foglalás van, a főszezonon kívül napi foglalás is lehetséges (min. 2 éjszaka). Főszezonnak számít a május 27 – szeptember 9 közti időszak.

FŐSZEZON

NEM FŐSZEZON

2 SZEMÉLYES

APARTMANOK

280 230

4 SZEMÉLYES

APARTMANOK

400 340

6 SZEMÉLYES

APARTMANOK

600 480

Az árak a farm hivatalos napi árai Euróban (közvetítői díjat nem kell fizetni!). Tartalmazzák az apartman bérleti díját, rezsiköltségét (gáz, áram, víz), lékondícionálást és igény esetén fűtést, parkolást, medencehasználatot, takarítást, az ágyneműhuzatok-, konyhai textília-, törülközők- és a fürdőlepedők bérleti díját, Wi-fi használatot, és kerékpárkölcsönzést. A  napidíjak ezeken kívül tartalmazzák a reggeli árát is. Háziállatok felár ellenében hozhatók.

SZOLGÁLTATÁSOK

A Ferrari farm medencéje kellemes, hűsítő pihenést nyújt a fárasztó városnézések után, napernyőkkel, kényelmes nyugágyakkal. Az aktív pihenés szerelmeseinek  kerékpárbérlési lehetőség, ráadásul felár nélkül.

A farm, mint minden igazi agriturismo, elsősorban a gazdálkodás helyszíne. A tulajdonos Lunelli család Észak-Olaszország neves borászai közé tartozik, de nem csak szőlőültetvények gazdagítják a birtokot. A  házi veteményesből az apartmanok vendégei szabadon “csemegézhetnek”.

Egy izgalmas borkóstoló a Ferrari farmon szinte kötelező… de a vendéglátók jószívvel szerveznek egyéb gasztronómiai élményeket is a vendégeiknek: úgy mint toszkán főzőtanfolyamot, vagy szarvasgomba “vadászatot” a környező erdőkben.

GASZTRONÓMIA

A Pisai-dombvidék konyhája messzeföldön híres. Elsősorban Toszkána leghíresebb szarvasgombáit “vadásszák” a környező erdőkben, amelyek mennyei fogásoknak adják ízét-zamatát. De kiváló a vadhús konyha, és a sajtválaszték is pazar. A farm éttermébe érdemes előre foglalni, akár összekötve egy-egy vacsorát a kiváló Lunelli borsorral.

Vörös-és fehérborok egyaránt megtalálhatók a Ferrari pincészet választékában. Nem csak az éttermi vacsorákhoz, de az apartmanokban, intimebb keretek között eltöltött étkezésekhez is érdemes a jobbnál jobb borok közt szemezgetni a polcokról. A választásban természetesen értő szakemberek adnak jótanácsokat.

Bár a tökéletesen felszerelt konyhák az apartmanokban önellátásra adnak lehetőséget, a bérleti díjakban mégis benne van a reggeli. Nincs is annál kényeztetőbb nyaralás, amikor a frissen sült péksütemények illatára ébredhetünk, és nem magunknak kell a kávéfőző alá gyújtani. Egy bőséges reggeli után pedig indulhat a nap az újabb toszkán gyöngyszemek felfedezésére!

MIÉRT A FERRARI FARM?

Pisa valószínűleg az egyik legismertebb olasz város az egész világon. A híres Ferdetorony pedig talán a leggyakrabban felemlegetett műemléke Itáliának. Pisa azonban ennél sokkal többet akar és tud nyújtani az idelátogatóknak. A városi szállások mellett egyre jobban elszaporodtak errefelé is a békés agriturismók, ahol nyugalmat, romantikát, egyszerűséget keresnek a pihenni vágyók a fárasztó, városlátogató napok végeztével. A Ferrari farm kiemelkedő színvonalon nyújtja mindezt Terricciola dombjai között.

A borászathoz ideális talajviszonyok, klíma és autokton szőlőfajták a Pisai-dombvidéken is képesek megnyújtani a szezont: a szeptember, október hónapok a legnépszerűbbek közt vannak az enogasztronómiát kedvelő túristák körében. Ennek a vidéknek azonban van egy másik különlegessége is, amely az év különböző időszakaiban vonza ide az ínyenceket: a világhírű szarvasgomba, amelynek a kutatásában is részt lehet venni erre idomított kutyák, és szakavatott gazdáik kíséretében.

A leghíresebb műemlékvárosok könnyen, gyorsan elérhetők autóutakon a Ferrari farmról. De a tenger is csak egy ugrás: akár a legközelebbi Marina di Pisa és Tirrenia strandjai, de miért is ne: dél felé a változatos Etruszk Riviéra, északra pedig Versilia csodás homokos partjai fedezhetők fel.

TERRICCIOLA – 2 KM (legközelebbi lakott település!)

VOLTERRA – 30 KM

TENGERPART – 40 KM (tengerpart)

PISA – 40 KM

LIVORNO – 42 KM

SAN GIMIGNANO – 42 KM

LUCCA – 50 KM

PISTOIA – 71 KM

SIENA – 82 KM

FIRENZE – 82 KM

MASSA MARITTIMA – 83 KM

PIOMBINO (ELBA) – 88 KM

PIENZA – 133 KM

GROSSETO – 136 KM

MONTEPULCIANO – 142 KM

CORTONA – 150 KM

AREZZO – 150 KM

TUFAVÁROSOK – 215 KM