lajatico.jpg
Valdera farm – agriturismo Orciaticóban

Wi-fi FREE!!

MAGAS MINŐSÉGI- ÉS KÖZEPES ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Annak, aki minden áldott reggel a varázslatos toszkán dombvidék – ez esetben a Valdera – és Volterra középkori városfalának látványával kívánja kezdeni a napot.

VALDERA DOMBVIDÉK

VALDERA DOMBVIDÉK

A Volterrát környező dombvidék meggyőződésem szerint az egyik legszebb egész Toszkána szerte, vetekszik úgy a sienai krétavidékkel, mint akár Montalcino, vagy a Chianti dombjaival. Ilyesfajta vidéken kipihenni az év fáradalmait, a jól megérdemelt nyaralás során nemcsak valóban megnyugtató, de valami kimondottan felemelő, a visszatérésre töltetet adó, új ötletekre, kihívásokra ihlető élmény. Persze kell rá megfelelő igény is, és pl. családi körülmények, hisz adott esetben a gyerekekkel is el kell fogadtatni, hogy ez itt nem a lunaparkok paradicsoma. Sőt, az állandó bizsergésre, mozgalmas életre vágyók számára maga a tömény unalom. Na de nem is az ilyen igényűek választják e darabka földi paradicsomot, hanem a természet, a csend, a színek és illatok hódolói, a lábukat lejáró, autentikus hangulatokat felfedezni vágyók, és nem utolsó sorban a kulináris élvezetek kedvelői. Persze azért ők se aggódjanak, hisz a tenger, a nyüzsgés nincs is olyan messze – Cecina partja kb. 40 km -, a változatosság kedvéért oda is egy órácska alatt le lehet ugrani.

AGRITURISMO

AGRITURISMO

A családias méretű, és vezetésű agriturismo a hatalmas földbirtok közepén igazán kellemes, takaros hely egy – vagy akár több – hét eltöltésére. Apartmanjai kényelmesek, finom ízléssel berendezettek, és angyali kezek által tisztán tartottak és csinosítottak. A ház asszonya azonban nemcsak kedves vendéglátó, de kiváló szakács is, aki nagyon szívesen kényezteti lakóit egy-egy autentikus toszkán vacsorával. És még csak nem is féltékeny a hosszú évek alatt tökélyre fejlesztett receptjeire, kérésre akár együtt főz vendégeivel, megtanítva a fiatal háziasszonyokat a kívánt ételek titkaira, trükkjeire. Egy igazi agriturismo azonban nemcsak az ízekről ismerendő fel, ill. helyesebben szólva nemcsak az ételek ízeiről. Hanem a viselkedés, vendégtartás, szórakoztatás, és pl a beszédmód – dialektika – ízeiről, melynek e helyen igazi mestere Maurizio, a háziasszony fia, a családi vállalkozás megálmodója. Egyszerűen élvezi, amit csinál, és ez minden szavából, mozdulatából érződik. Nekünk, magyaroknak csak a hab a tortán, hogy Maurizio még a fehérnép terén is jó ízléssel bír, és magyar lányt választott párjául, akihez bármikor fordulhatunk kérdéseinkkel, kéréseinkkel.

TOSZKÁN FALUSI HANGULATBAN

TOSZKÁN FALUSI HANGULATBAN

A birtokon, olajfaligetek és gyümölcsösök ölelésében, hűsítő medence és napozóterasz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környező dombvidékre. Az apróságoknak kis játszótér, a kiváncsiskodóknak zöldséges kert, és gazdasági épületek, ahol bepillanthatnak a mindennapok gazdálkodásába is. A szervezett vacsorák helyszínéül a tágas vacsoraterem szolgál, kényelmes konyhával, ahol a már említett főzőleckéket is vehetik a vendégek.

PANORÁMA TERASZ

PANORÁMA TERASZ

Az apartmanok 4 és hatszemélyesek, saját külső terasszal, felszerelve a külső étkezésre. Étkező-nappali, benne szétnyitható, ketszemélyes kanapéval. A konyha felszereltsége modern, minden igénynek megfelel (mosogatógép és mikrohullámú sütő is). Zuhanyzós fürdőszoba, és egy, vagy két hálószoba, minden a jellegzetes, gazdag falusi toszkán stílusban. Az apartmanokból természetesen nem hiányzik a televízió, és egyéb kényelmi kiegészítők.

APARTMANBELSŐ

APARTMANBELSŐ

EGÉSZEN MÁJUS KÖZEPÉIG ELŐSZEZONI ÁRAKON BÉRELHETŐK AZ APARTMANOK: A NÉGYSZEMÉLYESEK 490 EURÓÉRT, MÍG A HATSZEMÉLYES (90 M2) 670 EURÓÉRT. MÁJUS KÖZEPÉTŐL JÚNIUS VÉGÉIG UGYANEZEK 610 ÉS 770 EURO ÁRON ELÉRHETŐK, MÍG A FŐSZEZONBAN: JÚLIUSBAN ÉS AUGUSZTUSBAN 800 ÉS 1020 EURO A BÉRLETI DÍJ. FŐSZEZONON KÍVÜL NAPI ÁRAK IS KÉRHETŐK, EGY HÉTNÉL RÖVIDEBB, VAGY HOSSZABB TARTÓZKODÁS ESETÉN.

KÉT, EGYBENYITHATÓ APARTMAN

KÉT, EGYBENYITHATÓ APARTMAN

A farm kiváló kiindulási pont a látnivalókban gazdag toszkán tartomány csillagtúraszerű felfedezéséhez. Volterra 18, Pisa (repülőtér) 60, San Gimignano 30, Siena 50, Firenze 80, a tengerpart 35 km. Feltétlenül ajánlott az autós közlekedés, aki repülővel érkezne Pisába, annak mindenképp autót kell bérelnie. Nem utolsó sorban, a legszebb kirándulásokat a dombok között barangolva, “elveszve”, az apró középkori falvakat felfedezendő, szintén autóval tehetjük.

FOGLALÁSI INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

KÉNYELEM, TISZTASÁG, HANGULAT...

 • Holló Krisztina (18-9-2014)

  Kedves Andrea!
  Vasárnap hajnalban érkeztünk haza...egyelőre csak testben. Fantasztikus volt a nyaralás. Minden elképzelést felülmúlt! Sikerült a család minden tagjában olyan érzéseket gondolatokat ébreszteni, hogy nem most voltunk Toszkánában utoljára...köszönöm a közbenjárást szállás ügyben! Nagyon kedvesek voltak a háziak. A farmon egy másik magyar családdal nyaraltunk akik már 4.alkalommal tértek vissza, ez azért elég meggyőző volt! Az utazáson kívül még több mint 1000 km autóztunk.Gyönyörű tájon, fantasztikus partokon.Volterraban egy középkori lovagi rendezvény közepébe csöppentünk...felejthetetlen élmény volt mindenkinek!!
  Az ismerőseim kérdésre hogy na milyen volt? ! Mindenkinek ugyan azt tudom csak mondani: nem lehet elmondani, érezni kell!! Az életérzést nem tudom elmesélni!
  Jövőre 2 hétre tervezzük a nyaralást. Addig is hogy még tökéletesebb legyen minden, beiratkoztam egy olasz nyelvtanfolyamra ;-)
  Üdvözlettel: Holló Krisztina

 • Székely László (1-10-2014)

  Kedves Andrea!
  Csodálatos egy hetet töltöttünk Toscanában!
  Remekül éreztük magunkat az Ön által ajánlott szállásunkon, tüneményesek, kedvesek voltak!
  A honlapja pedig sok ötletet adott a "felkészülésünk" során, köszönet érte!
  Üdvözlettel: László

 • czuczi istvan (2-6-2015)

  Kedves Andrea!
  Két napja jöttünk meg Toszkánából, és még nem tudtuk feldolgozni az egész utat. A rengeteg képet feltöltöttük, és ahogy nézegetjük, jönnek elő az emlékek.
  Sok jó tanácsot adtál, amiért köszönet. A szállások kiválóak voltak, mind teljesen más, de nekünk nagyon megfeleltek. Nagyon kedves szállásadók is járultak a szállásokhoz. Hozzám legközelebb a Lajatico melletti farmház állt, nagyon tudnék ott élni, mindenben nagyon segítőkészek voltak.
  Az Úti programunkat nagyjából tudtuk teljesíteni, amit lehetett megnéztünk, amire lehetett , felmásztunk. Egyszóval: gyönyörű utunk volt, és még egyszer köszönet a sok hasznos tanácsért. Mindenkinek ajánlani tudom . A tavasz külön hozzájárult a sok szépséghez: azokat a virágos domboldalakat más nem tudja pótolni.
  Mindkettőnk nevében köszönöm a segítséget ahhoz, hogy az út olyan szép, és sikeres lehetett.

  Üdvözlettel: Jutka, István

 • admin (23-6-2015)

  Kedves Andrea !
  Tegnap érkeztünk haza,mert Olaszországból még Svájcba mentünk, ezért írok csak most.
  Szeretnék mindent megköszönni, fantasztikus élmény volt, erre mondják azt, hogy látni kell.
  Az agriturismo csodálatos volt, a háziak nagyon kedvesek voltak.
  Sok helyen jártunk, de azért pihentünk is a medence partján, isteni volt az idő, szóval tiszta dolce vita, csak sajnos nagyon hamar eltelt és azzal jöttünk el, hogy Toscanába vissza kell menni.
  Még egyszer köszönünk mindent, üdvözlettel:
  Császár Judit

 • KöbeZé (17-7-2015)

  Kedves Andrea!
  Lassan 3 hete hogy hazaérkeztünk, de azóta is csak áradozunk az igen jól sikerült nyaralásról. Összesen 11 napot voltunk Toscanaban, ebből 1 hetet a farmon, amely tökéletes volt! Maurizio nagyon jó ember, Bár őszintén megdöbbent, amikor második invitálására sem lelkesedtünk az esti 11 órás kávézáshoz, lefekvés előtt :-) Gyönyörű apartmanok (Timea megmutatta az összeset), az első napon még volt 1 olasz család a farmon, utána csak mi öten! Húúú, azok a délutáni, esti borozgatások a medencénél, a dombokat bambulva.... Persze a tervezett programnak a felét tudtuk csak megoldani: voltunk Pisában másfél napot, Lucca, Volterra (ez volt a személyes kedvencem), Monteriggioni, Siena, San Gimignano még belefért, majd 1-1 nap a tengernél a gyerekek nagy örömére. És hát az ételek kiválóak voltak! Volt hogy Rosanna mama főzött nekünk vacsorát, de a borszállítás folyamatos volt :-)
  köszönet a segítségért, még visszatérünk Toscanaba!
  üdvözlettel: Zoltán

 • Bencze Alida (20-11-2015)

  Október utolsó hetét töltöttük Toszkánában, és „mindent” látni szerettünk volna, ami „számít”. Így kitűnő választásnak bizonyult Andrea ajánlata, hogy a farmon legyen a szállásunk, hiszen akár Pisa, Lucca, Firenze, Volterra vagy Siena volt úticélunk, egy-másfél óra autózással kényelmesen elértük valamennyit. Az időjárás is nagyon kellemes volt, hiszen amíg idehaza már hűvösök lettek a nappalok, hideg eső esett, ott 20 fok várt ránk. S még az eső is melegebbnek érződött, ami Elbán fogadott minket ottjártunkkor. Apartmanunk kellemesen tágas volt, kényelmesen pihenhettünk mind az öten, ami ránk is fért a feszített programunk miatt. (Csak a papucsokat felejtettük itthon, s a kő így ősszel már meglehetősen hideg volt a talpunknak.) Általában sötétedés után érkeztünk vissza a szállásra, így eleve óvatosan haladtunk felfelé, s többször láttunk őzeket, rókát a bekötőúton. Reggelente pedig fácánnal volt tele a környék.
  Utazásunk szervezésekor sok-sok kérdéssel bombáztam Andreát, aki mindig kedves és türelmes levelekben válaszolt. Így ezúton is szeretném megköszönni a segítségét, tanácsait.

 • Hollo Krisztina (31-1-2016)

  Kedves Andrea!Ne haragudjon hogy nem jeleztem vissza,de az email küldés térerő hiányosságok miatt -SZERENCSÉRE -nem sikerült.
  Ismét fantasztikus volt minden.Biztos hogy ez sem az utolsó nyár volt Toszkánában!!
  Üdvözlettel:Holló Krisztina

Szólj hozzá!

Blog szabályai
Sértő tartalmú bejegyzés nem engedélyezett! Félkövér, Aláhúzott és Dőlt stílusjegyek alkalmazhatók.

Toscana Cestovanie Toscana Riviera