Marina di Castagneto

HERCEG BIRTOK – HOTELSZOBÁK ÉS APARTMANOK MARINA DI CASTAGNETÓBAN

A Herceg birtok, valaha nemesi birtok, Gherardo herceg nevét viseli. Hatalmas fenyőfák, pálmafák, ciprusok, olajfák, és errefelé ritka akácok ölelésében bújik meg az egykor jóval terjedelmesebb uradalomban, Marina di Castagneto homokos tengerpartja és Castagneto Carducci dombjai közt. Az exclusiv, alaposan körbekerített birtok diszkrét eleganciát, patinás rendet, gondosan kezelt flórát és örökzöld pázsitot rejt egész évben, őrizve az ősök hagyományát. A privát tengerparti rezidencia, a modern turisztika elvárásai szerint alakult mára színvonalas szálláshellyé. Mindössze 12, igényesen berendezett szoba, és néhány kerti suite a melléképületben, a klasszikustól a romantikuson át (kiváló nászutas helyszín!!!) a modernig, mind egyedi stílusban, tanúsítva a tulajdonos – vérében átörökölt – szépérzékét, finom eleganciáját. A szobák berendezése értékes, antik bútorok és a modern design ízléses ötvözete, a háziasszony szenvedélyével – a költészettel – átszőve a részleteket, amelyek gyakran a saját kreativitása és keze munkái.

A költészet szeretete pedig Castagneto Carducciban, a híres olasz költő-író, Giosué Carducci falujában szinte természetes. Az Etruszk Riviéra egyik leghíresebb középkori települése ez (Bolgheri kastélyával), ahová az SS1 Aurelia kétsávos autóútjáról kell lehajtani a tengerpart, Marina di Castagneto irányában. A szép fasor első körforgalmánál vissza kell fordulni, mert csak ebből az irányból lehet a – jól kitáblázott – birtok felé vezető földútra kanyarodni (jobbra).

SZÁLLÁSTÍPUSOK

A birtokon három, jól elkülöníthető épület van. Az egyikben a recepció és az étterem kaptak helyet, a másik kettő a vendégek elhelyezését szolgálja. A főépület klasszikus hotel szolgáltatást nyújt, 2-, 3- és 4 ágyas szobákkal, bad&breakfast ellátással (foto1,2,3,4). Ezeknek a hotelszobáknak az árában tehát már benne van a reggeli. A szobák mind egyedi berendezéssel rendelkeznek, jól tükrözve a részletekben a háziasszony belső lakberendezés- és a művészetek iránti szenvedélyét, és kiváló ízlését. Az igényességről, ugyanakkor otthonos hangulatról az elegáns kárpitok és ágyneműk gondoskodnak.

A főépülettel szemközti melléképületben egészen új kialakításúak a teraszos apartmanok a családoknak, és kerti suite-ek a pároknak. Ez utóbbiak komfortban megegyeznek a főépület szobáival, de igazi értékük – amiért az árak is magasabbak – a saját terasz, vagy balkon (foto 5,6). A suite-ek árában szintén benne van a reggeli két főre.

A nagyobb, családi apartmanokban egy mini-konyha, főzősarok is helyet kapott, amely lehetőséget ad az önellátásra. Ezek bérleti díja természetesen nem tartalmazza a reggelit, bár plusz költségen bármikor megrendelhető, akár alkalmanként is, elég előző nap a recepción jelezni. A két- és háromszemélyestől, a családoknak ideális négyszemélyesig többféle méretben és felszereltséggel bérelhetők a kerti apartmanok (főszezonban minimum 3 éjszakára) (foto 7,8).

ÁRAK

A Herceg birtok szobái és apartmanjai előlegfizetéssel foglalhatók. Nincs heti turnus, főszezonban azonban a minimum foglalási idő 3 éjszaka. Az árak tartalmazzák a rezsit, a takarítást, az ágyneműhuzatok- és törülközők bérleti díját, a parkolást, a medencehasználatot és – a szobák és suite-ek esetén – a reggelit. Műholdas TV, széf, légkondícionálás és fűtés teszik tökéletessé a szállodai komfortot.

04.01. – 05.31.

09.13. – 10.10.

06.01. – 06.30.

07.01. – 07.31.

09.01. – 09.12.

08.01. – 08.06.

08.25. – 08.31.

08.07. – 08.24.
2 személyes szoba 110 125 145 170 180
3 személyes szoba 135 150 180 205 215
4 személyes szoba 160 175 205 240 250
kerti suite 125 140 160 190 195
jacuzzi suite 150 150 170 200 200

A szobákban – ahol megoldható pótágyon – 1 éven aluli gyermek nem fizet felárat. 1-3 éves korú gyermek után  július 1 és szeptember 12 között 20, egyébként 15 Euró felárat kell fizetni, 3-14 éves korú gyermek után pedig 25 és 20 Eurót.

04.01.-05.31.

06.01. – 06.30.

09.01. – 10.10.

07.01. – 07.31. 08.01. – 08.31.

Egylégterű 2 személyes apartman

90-100 100-110 120-130 140-160

Kétlégterű 2 személyes apartman

120-130 135-150 170-190 190-200

Kétlégterű 2+2 személyes apartman

150 175 220 250

Az árak a farm hivatalos árai Euróban (közvetítői díjat nem kell fizetni!). Kistestű háziállatok hozhatók, ezt előre kell jelezni, és felárat fizetni (8 Euro/nap).

SZOLGÁLTATÁSOK

A birtok közepén feszített víztükrű medencében frissülhetnek fel a vendégek a nyári nagy melegben. A medence partján napernyők, nádfedeles szaletlik és nyugágyak garantálják a kényelmet. Az egy főre jutó teret – nem véletlenül – jócskán felülméretezték, a vendégek lehetetlen, hogy zavarják egymást. A birtokon itt-ott egy romantikus lugas, kellemes beszélgetésekre, függőágy egy kis szunyókálásra, kovácsoltvas kertibútorok egy délutáni koktél elkortyolására.

A háziak – a vendégek kérésére – megszervezik a kerékpárbérlést, és szívesen adnak ötleteket a szabadidő aktív eltöltésére: legyen az lovaglás, tenisz, vagy épp vitorlázás. A birtokon – előzetes egyeztetésre – masszázsok, és egyéb wellness szolgáltatások is megszervezhetők.

A farmon kényelmesen lett kialakítva a vendégek számára a parkolási lehetőség, a szobaárak természetesen ezt is tartalmazzák. Wi-fi elérhetőség szintén a bérleti díjakban, műholdas TV, légkondícionálás – vagy éppen fűtés… – minden szobában megoldott.

GASZTRONÓMIA

A Hercegbirtokon a nap első étkezése igazi szeánsz. A mediterrán reggeli ínyencségei mind házilag készülnek, édes illatukkal bearanyozzák a vendégek napját. A háziak megrögzött hívei az egészséges reform konyhának, így a büféasztalon nagy a választék a szezon zamatos gyümölcseiből, az “egzotikus” házi lekvárokból, és a minőségi müzlikből is. Persze az se keseredjen, aki a kontinentális – sós – ízeket kedveli, kérésre ezeket is felszolgálják. A reggeli helyszíne nem is lehetne romantikusabb a kerti terasznál.

A kellemes, árnyékos teraszon egész nap folyamán elfogyasztható egy üdítő, finom gyümölcskoktél, kávé, vagy akár egy gyors saláta, szendvics, könnyű nyári fogás. Komoly étterem nem üzemel itt, de főszezonban minden este rendelhető egy-egy tésztaétel, tengeri halfogás. A háziak szeretnek minden nap valami különleges ajánlattal előállni, amelyek tisztelik a toszkán konyha alapjait, ugyanakkor a nyári melegben könnyű, kalóriaszegény fogások. Tapasztalatból mondhatom: a birtokon nyaraló vendégeim nagy része nem használja ki a környékre adott éttermi-, vendéglős kapcsolataimat, annyira beleszeretnek a teraszon eltöltött estékbe, finom fogásokba.

A birtok szobái és a kerti suite-k árában már benne van a reggeli, de aki apartmant bérel, az is megrendelheti plusz költségen, akár alkalmanként is. A reggeli ára ebben az esetben 9 Euro/fő/alkalom. Ebédet, vacsorát minden vendég rendelhet, menürendszer nincs.

MIÉRT A HERCEG BIRTOK?

Marina di Castagneto az Etruszk Riviéra közepén, a két nagyobb város: Cecina és Piombino között helyezkedik el, Castagneto Carducci – középkori falu – tengerparti övezete. A kiépített parti szakaszon éttermek, szórakozóhelyek, fagylaltozók… a birtoktól pár perc autóval, de sokkal kényelmesebb kerékpárral, vagy kb. 20 perces sétával. Az ellenkező irányban, a dombok felé a Bolgheri borvidék látnivalói, ültetvényei, borászatai, középkori falvai, mind-mind kitűnő kirándulási- és kikapcsolódási lehetőségek. A legközelebbi nagyobb települések Cecina és San Vincenzo (5-10 km), ahol nagyobb bevásárlóközpontok is találhatók.

A birtok végéből egy kerékpár- és gyalogösvény egyenesen a partra vezet. Kb. 20-25 perc alatt lehet kényelmesen Marina di Castagneto tengerpartjára sétálni. Az Etruszk Riviérán nagyon ritka az ilyen lehetőség, ahol az autót a nyaralás idejére akár el is felejtheti, aki strandolni jár. A sétaút először egyenesen átvág az ültetvényeken a tenger irányában. A pinetá-hoz (part menti fenyőerdőhöz) érve balra érdemes fordulni annak, aki a magányosabb szabadstrandokra vágyik, jobbra a nyüzsgősebb fizetős strandok vannak, Castagneto parti sétányán, éttermekkel, fagyizókkal, boltokkal.

Marina di Castagnetóban található, a birtoktól 20 perces sétára az Etruszk Riviéra legnagyobb gyerekparadicsoma, a Cavallino Matto vidámpark. Egész napos szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak, nyáron minden nap nyitva tart.

CASTAGNETO CARDUCCI – 5 KM (legközelebbi lakott település!)

MARINA DI CASTAGNETO (TENGERPART) – 1 KM

CECINA – 23 KM

PIOMBINO (ELBA) – 35 KM

LIVORNO – 55 KM

VOLTERRA – 55 KM

MASSA MARITTIMA – 55 KM

PISA – 80 KM

GROSSETO – 82 KM

SAN GIMIGNANO – 86 KM

LUCCA – 100 KM

SIENA – 110 KM

PISTOIA – 116 KM

FIRENZE – 130 KM

PIENZA – 153 KM

TUFAVÁROSOK – 163 KM

MONTEPULCIANO – 167 KM

CORTONA – 180 KM

AREZZO – 204 KM