San giminiano head.jpg
Fanciullini farmháza – agriturismo San Gimignanóban

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓK: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

A TERMÉSZET ÖLÉBEN

A TERMÉSZET ÖLÉBEN

Ha vendéglátós hasonlattal akarnék élni, azt mondanám: valami olyasmi helyet foglal el Fanciulliniék birtoka a farmházak között, mint otthon a Gundel, vagy a Gambrinus a gasztronómiában. Na persze ez ma már közel sem a drágaságban jelenti az előkelő pozíciót – mint ahogy otthon sem -, hanem az úttörésben, példamutatásban. Toszkána egyik legelső agriturismo-ja ez, és talán nem véletlen, hogy pont itt, a világhíres – és világörökség – San Gimignanóban. A házigazda – Isten ments, hogy “leöregurazzam”, de már a gyermekeinek adja át azt a stafétabotot, amit még édesapja – egykori san gimignanói polgármester – hagyott rá, megteremtve egy ősrégi gazdasági épületből – 1800-as évek – a mai csinos farmházat. A fiatalok pedig, hogy ők is hozzáadjanak valami újat a hagyományoshoz, már mélyen beleásták magukat az idővel szakmává fejlődött munkába, és az ifiúr pl. jóhírű szakácsként is kamatoztatja tehetségét a ház falai között.

ÉJSZAKAI FÉNYBEN

ÉJSZAKAI FÉNYBEN

San Gimignanót ma már nagyon kevés honfitársamnak kell bemutatni (nem véletlenül vagyok adós még ezzel az argomentummal az autós túrák között). Talán a divatos amerikai filmeknek köszönhetően, talán a világörökség cím révén, de tény, hogy ma már az általános kultúra részét képezi ismertsége. Toszkánában Firenze, Siena es Pisa után valószínűleg a leglátogatottabb város, és kedvező pozíciójának köszönhetően könnyű úticél akármelyik város, vagy a tengerpart felől is. Én nem szeretem az amerikai hasonlatot használni, ezért inkább csak toronyvárosnak becézném néha, amelynek meglátogatását feltétlenül javaslom összekötni Volterráéval azoknak, akik csak 1 napos túrát terveznek ide.

A VERNACCIA FÖLDJE

A VERNACCIA FÖLDJE

… és általában így szokott kezdődni. Aztán nagyon sokan eljönnek másodszor is, majd harmadszor, aztán már csak ide akarnak visszajönni. Hisz San Gimignano nemcsak a tornyokkal tűzdelt város – alapvetően egy, a sok csodálatos toszkán város közül – hanem a környező csodálatos dombvidék, kiváló minőségű zafferano (sáfrány) termőföldje, híres borvidék – elsősorban a Vernaccia szülőföldje -, a toszkán konyha kiváló éttermeinek hazája, és a végtelen nyugalomra, kikapcsolódásra vágyók zarándokhelye….

PANORÁMA A KERTBŐL

PANORÁMA A KERTBŐL

Alig két kilóméterre a város szívétől és 300 méterre a tengerszint felett – olyan érzése van itt az embernek, hogy elég lenne csak a karját kinyújtani, hogy megérintse a városfalakból kimagasló tornyok valamelyikét. És ez csak egy, a különös élményekből: a csendes kertben üldögélve, távol az országút zajától mindennapos látvány egy-egy fácán, vaddisznó, vadnyúl, róka, esténként a szentjánosbogár, késő este pedig az éjjeli tücsök zenéje ringat álomba. S ha mégis ki akarnánk szakadni ebből az áldott békességből néhány napra, akkor Firenze csak 40, míg Siena 30 km, Volterra mindössze 25, de Pisa is alig 90 km, a tengerpart pedig 75.

EGY POHÁRKA JÓ BORRAL...

EGY POHÁRKA JÓ BORRAL…

8 kényelmes, hagyományos, toszkán falusi hangulatú szoba, bad and breakfast ellátásban, és egy romantikus, kétszemélyes apartman. Az ínycsiklandozó reggelik alapját az agriturismo saját termékei képezik: lekvár, méz, olivaolaj, de ebédhez és vacsorához saját borát és grappáját is kínálja a ház ura. A szobák természetesen mind fürdőszobásak, légkondícionáltak, fűthetők – hisz egész évben várják a vendégeket -, valamint széf, telefon és hűtő is helyet kapott bennük. A kertben kerti bútorok, a barbecue szabadon használható, és medence és napozóterasz kényezteti a vendégeket.

EGYSZERŰEN ELEGÁNSAN

EGYSZERŰEN ELEGÁNSAN

Feltétlenül külön említést érdemel a ház kiváló étterme. Specialitásai elsősorban a birtok egyik kiváló termékét, a sáfrányt használják alapul. Az érdeklődők az itt tartózkodásuk alatt egy gyors tanfolyamot is elvégezhetnek a toszkán konyha alapjainak elsajátítására, és elsősorban e kiváló fűszernövény titkainak megismerésére. Az ínyenceket biztosíthatom, nem mindennapi ízélmény a receptek kipróbálása.

KÜLÖNÖS ÖSSZHANG

KÜLÖNÖS ÖSSZHANG

A farmházban nincs elő- és utószezon, sem főszezon. Az árak egész évben azonosak, és a hely kellemes klímájának köszönhetően valóban egész évben érdemes is idelátogatni. Persze mindenkinek megvan a kedvenc évszaka, és az ahhoz kapcsolódó színek, illatok. Itt valóban ez alapján kell választani, hisz az ár nem befolyásolja a döntést: A kétszemélyes szobák ára ugyanis minden évszakban 105 Euro. A birtokon a kis méretű háziállatok is szívesen látott vendégek.

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

SÁFRÁNY VIRÁGA

SÁFRÁNY VIRÁGA

FONTOS! SAN GIMIGNANÓBAN AZ IDEGENFORGALMI ADÓ MÉRTÉKE 1,5 EURO/FŐ/ÉJSZAKA!!! KÉSZPÉNZBEN FIZETENDŐ!

 • admin (1-7-2014)

  San Gimignano- véleményem szerint messze a legjobb szállás volt , de talán azért mert a tulaj valóban kiváló szakács és nagyon jól főz, és talán velük lehet a legkönnyebben kommunikálni-beszélnek angolul...
  Zoli

 • admin (10-8-2014)

  Kedves Andrea!
  Szeretnénk megköszönni a szállásfoglalás és a nyelvi nehézségek kapcsán nyújtott segítséged. A szállásokkal minden rendben volt, azt kaptuk, amit
  leírásaid alapján vártunk.
  Minden jót kívánva, üdvözlettel: A Nuszer család

 • Ivánkovics Norbert (1-10-2014)

  Kedves Andrea,
  bár levendulamezőket sajnos nem láttunk az utazásunk varázslatos volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire magával ragadó város Firenze. Órákon ár sétáltunk a szobrok közt vagy a kis utcákban, gyönyörú volt.
  Aztán jött San Gimignano... ez a város tényleg elképesztő. Ahogy az ember azt gondolja, hogy már fent van a város tetején egy téren, aztán jön egy következő tér, míg végül az egyik töröny tetejéből megláthatja a panorámát.
  Reggelente ezen a szép vidéken futottam vagy bringáztam.
  Volt szerencsénk túrázni egyet a köornyéken, megkerülve a várost, jókat ettünk és ittunk, sőt Cecinában napoztunk és a tengerben fürödhettünk.
  Szóval csodálatos volt...
  Köszönöm a tanácsokat, a segítséget.
  Üdvözlettel Norbi

 • admin (23-6-2015)

  Kedves Andrea!
  Minden rendben volt, nagyon nagyon hálásak vagyunk a segítségedért, gyönyörű tájakat ismerhettünk meg!
  Nagyon jól éreztük magunkat, csodaszép hely :)!!!!
  Vissza fogunk még térni Toscanaba :)!
  Köszönjük a segítségedet!!
  Üdvözlettel,
  Dóri & Kálmán

 • Jónásné HÉdi (11-9-2016)

  Kedves Andrea!

  Itt is szeretném megköszönni a segítséget, amit az utazásunkhoz nyújtottál. A szállás egyszerűen tökéletes volt. A tulajdonosok nagyon kedves emberek, igazi vendéglátók voltak. A konyha kitűnő volt, a boruk pedig fantasztikus. Igazán csak ajánlani tudom annak, aki egy csendes, nyugodt helyen szeretné tölteni a szabadságát. Ha lehetőségünk lesz rá, biztosan még egyszer el fogunk menni.
  Üdvözlettel:

  Attila és Hédi

 • dobi géza (19-1-2017)

  Megkésve bár de nem elfelejtve. Szeretnénk Neked megköszönni a sok segítséget és az érdekes programokat. Nagyon jó és szép két hetet töltöttünk Toscanaban. A szállások nagyon jók voltak az általad ajánlott éttermek is. Jókat ettünk, ittunk és kirándultunk. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Mi csak ajánlani tudjuk Andit és a honlapját . Ha valaki a honlapra téved és kételyei lennének, ne legyen. Bízza magát nyugodtan Andira. Nekünk egy életre szóló élményt szerzett. Még egyszer nagyon köszönjük!
  Terka és Géza
  Rothenburg o.d. Tauber

Szólj hozzá!

Blog szabályai
Sértő tartalmú bejegyzés nem engedélyezett! Félkövér, Aláhúzott és Dőlt stílusjegyek alkalmazhatók.

Toscana Cestovanie Toscana Riviera