casale 2.jpg
Poggio farm – agriturismo Casale Marittimóban

Wi-fi FREE!!

KÖZEPES MINŐSÉGI – ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM 

AGRITURISMO

poggio1 Franca asszony (a ház igazi ura), Franco a családfő, a kedves Simonetta lányuk, és most már egy kisunoka is fogadja a vendégeket e csodálatos helyen. Egyszerű emberek, nyelveket nem beszélnek, mosolyuk azonban hamisítatlan, és vérükben van a vendéglátás. Nem is nagyon van szükségük a nyelvtudásra, hisz itt minden olyan tökéletes, panaszra sosincs ok, a házigazdák tiszteletben tartják, hogy a vendégek ide valóban pihenni, testileg-szellemileg kikapcsolódni jönnek, a szájukat pedig maximum a kiváló házi fogások kóstolására használják. Mindez már akkor is levenne bárkit a lábáról, ha nem a varázslatos toszkán dombok között (a tengertől mégis alig negyedórára), és a lenyűgöző szépségű középkori falucska, Casale Marittimo lábánál játszódna.
gelso panorama1panoramicocavallo Igazi agriturismo (falusi turizmus) ez, olyan, amilyet csak kevesen tudnak nyújtani (hisz Toszkánában is sokan visszaélnek ezzel a jelzéssel). A Testi család hatalmas területen műveli a toszkán földet: gabona, olajbogyó, szőlő, gyümölcsök… Lovat, nyulat, galambot és kacsákat tartanak, saját termésű olívaolajukat, borukat, gyümölcseiket, zöldségeiket, ecetjüket, különböző mártásokat, tojást, mézet és baromfit kínálnak vendégeiknek. A ház asszonya minden héten szervez toszkán vacsorát, melyeken természetesen helyi finomságok: finom sonkák, sajtok, hús-és vadételek, kézzel gyúrt tészták kerülnek felszolgálásra.
Schermata 2014-05-14 alle 10.28.43formaggioSchermata 2014-05-14 alle 10.24.57 A farm ideális “játszótér” a gyerekeknek, a környék pedig kiválóan felfedezhető kerékpáros túrák keretében is. Az agriturismo mindössze 9 km távolságra van Cecina és Bibbona homokos partjaitól, ám a hűsölésre gazduramék medencéje is kiválóan alkalmas. A birtok kiváló stratégiai pozíciójának köszönhetően kedvelt kiindulási pont a Toszkánát felfedezni vágyóknak is, Volterra – San Gimignano – Siena felé ugyanúgy, mint az Aurélia úton Északnak – Pisa, Firenze, Lucca, Viareggio – és Délnek – Populonia, Grosseto, Maremma irányában.
Schermata 2014-05-14 alle 10.26.45Schermata 2014-05-14 alle 10.27.00 Az agriturismo központi épülete a Casale, amelynek emeletén négy kétlégterű, 2+2 személyes, komfortosan berendezett apartman található. Külön felhívom a figyelmet, hogy négy felnőttnek nem alkalmasak, a nappalikban elhelyezett kétszemélyes kanapéágyat csak gyermekek vehetik igénybe. Itt is kiemelem, hogy ezek az apartmanok főszezonban a legjobb áron érhetők el kétgyermekes családoknak az összes szállásajánlatom közül. A ház földszintjén pedig 2 db egylégterű, két személy elhelyezésére alkalmas apartman kapott helyet. Azt is fontos azonban tudni, hogy a kiváló árak alapvetően egy nagyon minimalista, egyszerű, falusi berendezést takarnak, patinás tisztaságban.
casaleappto camera3appto cucinabilocale A Casale vendégei természetesen szabadon használhatják a közös területeket, a barbecue-t, a kerti asztalokat, lugasokat, van bőven hely mindenkinek pl. a szabadban való étkezésre. Az épület hatalmas szalonja a vendégek kívánságára különleges ebédeknek, vacsoráknak ad helyszínt, a játszóteret, focipályát, medencét szintén mindenki igénybe veheti. A legfontosabb azonban mégis az autentikus, toszkán vidéki hangulat, amelyet a farm minden szegletében, rejtett ösvényén, apró részleteiben, ültetett virágaiban meg lehet ragadni…
esternocasale con fioridettagli2dettagliooleandri1 Az agriturismo részét képezik az önálló – a főépülettől elszakadó – mesés kis villák is, melyek között szintén van két-, három- és négyszemélyes. Néhányuk a medencéhez, vagy éppen a főépülethez közelebb, míg mások távolabb, néhány perces sétára a Casalétól, a gyümölcsösök, szőlőtőkék tökéletes magányában bújnak meg.
cipresso?olivo fiori copiamimosa lontano A villák berendezése valamivel rafináltabb, mint az apartmanoké, az árak is ennek következtében magasabbak. A kétszemélyesek egylégterűek, a háromszemélyesek kétlégterűek, ebben az esetben egy szimpla ágy a nappaliban kap helyet. A négy db négyszemélyes villa mindegyike két külön hálószobával rendelkezik, ezekből egy franciágyas- és egy kétágyas szobával. Két db négyszemélyes gyakorlatilag egy, kétszintes villát képez, ezek külön-külön, de egyben is bérelhetők pl. két baráti család számára.
mandorlocameracipresso cameraSchermata 2017-02-04 alle 12.46.46cipresso cucinaalloro cucinaSchermata 2017-02-04 alle 12.46.33GelsosoggiornoGelsodoccia
Az agriturismo árai 2017-ben:

–      Négyszemélyes apartmanok a főépület emeletén: elő- és utószezonban: 550 Euro/hét, június 15 – július 15 között: 650 Euro/hét, július 16 – augusztus 31 között: 750 Euro/hét.

–      Két-, max. háromszemélyes (kisgyermekkel) apartmanok a főépület földszintjén: elő- és utószezonban: 500 Euro/hét, június 15 – július 15 között 550 Euro/hét, július 16 – augusztus 31 között: 650 Euro/hét.

–      Az önálló villák árai – méretüktől függően – elő- és utószezonban: 610 / 660 és 760 Euro/hét, június 15 – július 15 között: 710 / 810 / 910 Euro/hét, míg július 16 – augusztus 31 között: 860 / 960 / 1010 Euro/hét.
A háziasszonytól ágynemű és törülközők bérelhetők, de ezek nincsenek benne a fenti bérleti díjakban. Aki nem kíván hozni, a helyszíni áruk 12 Euro/fő, max. egy héttel érkezés előtt jelezni kell. Minden egyéb rezsiköltséget (víz-, gáz- és áramfogyasztást), medencehasználatot, parkolást a bérleti díjak tartalmazzák. A farmon háziállatokat szívesen fogadnak (5 Euro/nap a felár).
terrazzocamere piscinagelsoesternomimosaterrazzopalma4
FONTOS! CASALE MARITTIMÓBAN 2017-BEN SINCS IDEGENFORGALMI ADÓ!!!
cipressipanorama giallopanorama verde

 • admin (21-7-2012)

  Kedves Andrea!
  Mi már szerencsésen haza is értünk, és köszönjük a segítségedet, a Poggio farmon nagyon jól éreztük magunkat, és sokat csavarogtunk is a környéken. Nagyon tetszett a vidék, a városok, stb. Remélem, még visszatérünk ide.
  Jó pihenést a nyár további részére! köszi. Tünde (Nyírbátorból)

 • Judit (24-8-2012)

  Kedves Andrea!
  A Poggioban töltöttük életünk egyik legszebb nyaralását, és ezt a gyermekeim nevében is állíthatom. Az az atmoszféra, amit sugároz a hely, a háziak kedvessége (már a második napon nevükön szólították a lányainkat), az olasz emberek vendégszeretete, a Casale-i kisbolt eladójának segítőkészsége, a Le Volte étterem feledhetetlen toszkán ételei, aztán a hazaúton Pisa, Lucca gyönyörű látnivalói.... szóval sorolhatnám, de minek is... látni kell!!! és átélni! Köszönjük a sok-sok segítséget, amit nyújtottál. Igazán biztonságban indultunk útnak. Még biztosan visszajövünk! Üdvözlettel: Judit, Pécs

 • szabó judit (27-9-2012)

  Kedves Andrea csodálatos napokat töltöttünk Toszkánában,gyönyörű volt az idő és a táj. Hihetetlen,hogy a háziak egy szót nem beszéltek idegen nyelven,ezért nem is eröltettük...az árak nagyon húzósak és soha nem fogom elfelejteni a levest amit villával ettem...mégegyszer köszönjük a segítségét. Judit

 • kozma balazs (14-7-2013)

  Kedves Andrea,
  tegnap sajnos befejeződött a Toscana-i nyaralásunk. Nagyon élveztük az ott töltött egy hetet, amely nagyon kevésnek bizonyult. Mindenkit arra biztatok, hogy ha megteheti, legalább két hétre tervezze a nyaralását.
  Sok mindent írhatnék a táj szépségéről,a Poggio farm és gazdáinak "kiválóságáról", vendégszeretetéről, de ezt előttem már sokan megtették.
  Köszönjük Andrea!
  Üdv.
  Kozma család

 • Darnai Krisztina (5-8-2013)

  Kedves Andrea!
  Nagyon koszonjuk hogy a Poggio farmon tolthettunk egy hetet belecsoppenve az igazi toszkan eletbe. Sokkal szebb latvany tarult a szemunk ele mint a kepeken. Rovid kanyargos ut vitt a farm fele egyik oldalon a szoloultetvenyek masikon az olivafakkal szegelyezve. A kovacsoltvas kapun beerve ott volt a hatalmas haz. Ezt a foepuletet valasztottuk es jol tettuk. Leparkoltunk es a negy gyereket meg ilyen boldognak nem lattuk. A fiuk oromujjungva rohantak, a barackfak mellett amik epp ertek, a frissen nyirt focipalyara . Ami mellett egy szamar es egy poni figyelte oket minden nap. A kislany pedig a medence fele. Mi felnottek is minden reggel orommel keltunk es a futocipot felveve a buzatablak kozott futva a hires toscan tajbab gyonyorkodve ,kedvunkre keszulhettunk a felmaratonra . Mikozben megcsodaltuk a tobbi apartmant is a hegyen de nekunk a gyerkok miatt igy kenyelmesebb volt. Delben a filagoria alatt falatozhattunk es ugyanitt delutanonkent vad kartyacsatakba kezdtunk.( nem tudom ki hogy eli meg, de mi harom nap utan vettuk eszre, hogy nincs tv nk , akkor is a barataink szoltak. Egyebkent nem is hianyzott. Wifi se volt igy ferjeink se dolgoztak , csak mikor a kozeli varosba bekocsikaztunk ) Egyik delelott a tulajek konyhajaba betevedve az olivabogyo befozesebe pillanthattunk bele. Reggeli kozben pedig a sajat olivaolajukon sult tukortojas es a sajat amarenalekvarjukat kostolhattuk. A nagy kozos vacsora is mennyeire sikerult a toscan nyullal megkoronazva vegigfalatozva a tradicionalis toscan etelek utan. Termeszetesen a haziak sajat borait is megkostoltuk. Kedves barataink es rokonaink meg soha egyik ajandekunknak nem orultek annyira mint amikor elm ondtuk nekik , hogy a tulajdonosek sajat termekeiket hoztuk el Nekik. A bort, az olivabogyot, az articsokat befottesuvegben, az olivaolajt, a sokfele lekvart es a toscan kekszet .
  Eletunk egyik legjobb nyaralasat toltottuk itt. Visszavagyunk ide a Poggio farmra , ahol a szetarado nyugalomban pihenhettunk es figyelhettunk egymasra csaladunkkal es baratainkkal.
  Koszonettel Nagy Csalad

 • Farkas Eva (6-11-2013)

  Andrea, kedves! Vasárnap estefelé szerencsésen haza érkeztünk. Nagyon köszönöm, hogy hozzá segítettél ehhez a szép élményhez! Örökké emlékezni fogok rá! A szállás, a háziak, az időjárás, a felkeresett kisvárosok, a tengerpart színei és illatai...mind-mind maradandó élményt adtak.Különösen a háziakat, Francot, Francát és Simonettát kedveltük meg, mert olyan kedvesek és vendégszeretőek voltak, mintha családtagok lettünk volna.Nem mentünk a "kötelező" nagyvárosokba, mert arra kevés lett volna az a pár nap, de voltunk Bibbona-ban Guardistallo-ban, Montescudaio-ban, Volterrában, San Gimignano-ban és két nap a tengernél, s majd minden este sétálgattunk Casale-ban. A búcsú vacsorát a "Le Volte"-ban költöttük el, amely tényleg egy nagyon hangulatos, remek vendéglő. Mindez nem jöhetett volna létre ha veled nem futok össze az interneten és nem segítesz olyan készségesen és eredményesen! Egyet sajnálok csak, hogy nem sikerült személyesen találkoznunk! Sajnálom, hogy nem ölelhettelek meg...hát majd legközelebb! Reménykedem, hogy örültél a kis ajándékomnak...
  A másik, amit még szeretnék megemlíteni, az a tisztaság.Olyan családias, jó érzésű tisztaság volt mindenütt, - a lakóházban, a medence mellett, a konyhában -, amely csak olyan helyekre érvényes, ahol igényes a gazda!
  Még most is - ha becsukom a szemem - megjelenik előttem az a csodás körpanoráma, amit az erkélyünkről láthattam...Ezzel az érzéssel búcsúzom és szeretettel üdvözöllek:Éva

 • admin (10-8-2014)

  Kedves Andrea,
  elmondhatatlan élményeket köszönhetünk neked. Tudod milyen az, amikor minden a helyén van a szabadság alatt?! A szállás, az időjárás, az emberek, a táj, a falucska, az emberek…
  Köszönöm a segítséget, a türelmet, hogy helyre tettél, ha kellett. A Poggio Farm a legtökéletesebb választás volt, a falut keresztül- kasul bejártuk , amit javasoltál, kipróbáltuk és fantasztikusan éreztük magunkat.
  Imádom, hogy nem beszélnek semmilyen nyelvet, de pillanatok alatt megértettük egymást, hogy mindenki segítőkész – olaszul, mosolyogva J még csak nem is lassítanakJ
  Köszönöm még egyszer, minden vágyunk, hogy visszatérjünk.
  Üdv BudapestrőlJ
  Gyöngyi

 • admin (10-8-2014)

  Szia! Andrea! Nagyon jól sikerült a nyaralàs! A környék és a szállás is kiváló volt! Nagyon szépen köszönjük segítségedet! Üdvözlettel: Edit&László
  Boncsér László

 • adorjan andrea (13-7-2016)

  Kedves Andrea!
  Tegnap érkeztünk haza és szerettem volna visszajelezni, h minden szuper volt! Nagyon jól éreztük Magunkat! Egy baj volt csak h hamar vége lett! :))))
  Nagyon köszönjük a segítséget és remelem h lesz még lehetőségünk Toscanaba utazni :) akkor mindenképpen újra felvesszük Önnel a kapcsolatot újra!
  Köszönettel és üdvözlettel: Andrea

 • dobi géza (19-1-2017)

  Megkésve bár de nem elfelejtve. Szeretnénk Neked megköszönni a sok segítséget és az érdekes programokat. Nagyon jó és szép két hetet töltöttünk Toscanaban. A szállások nagyon jók voltak az általad ajánlott éttermek is. Jókat ettünk, ittunk és kirándultunk. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Mi csak ajánlani tudjuk Andit és a honlapját . Ha valaki a honlapra téved és kételyei lennének, ne legyen. Bízza magát nyugodtan Andira. Nekünk egy életre szóló élményt szerzett. Még egyszer nagyon köszönjük!
  Terka és Géza
  Rothenburg o.d. Tauber

 • purger szilardne (16-6-2017)

  Kedves Andrea!
  Szeretném megköszönni neked a sok segítséget, a kevességedet és a szervezést!
  Szerencsésen hazaérkeztünk a nyaralásból, bár nem szívesen hagytuk ott ezt a csodás helyet! Franca asszonnyal még viccelődtünk is, hogy maradunk és segítünk a munkában, hisz van bőven mit csinálni! Szinte már olyan érzés volt, mintha rokonoknál lettünk volna, az egész család nagyon szeretnivaló és rajtuk is azt láttuk, hogy örülnek a viszontlátásnak. Mondták is, hogy remélik jövőre is találkozunk, ezzel mi is így vagyunk!
  Még egyszer ezer köszönet mindenért, csodálatos nyaralás volt!
  Üdvözlettel:
  Purger Kriszti és az egész család

Szólj hozzá!

Blog szabályai
Sértő tartalmú bejegyzés nem engedélyezett! Félkövér, Aláhúzott és Dőlt stílusjegyek alkalmazhatók.

Toscana Cestovanie Toscana Riviera