Wi-fi FREE!!

MAGAS MINŐSÉGI- ÉS KÖZEPES ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Annak, aki minden áldott reggel a varázslatos toszkán dombvidék – ez esetben a Valdera – és Volterra középkori városfalának látványával kívánja kezdeni a napot.

VALDERA DOMBVIDÉK

VALDERA DOMBVIDÉK

A Volterrát környező dombvidék meggyőződésem szerint az egyik legszebb egész Toszkána szerte, vetekszik úgy a sienai krétavidékkel, mint akár Montalcino, vagy a Chianti dombjaival. Ilyesfajta vidéken kipihenni az év fáradalmait, a jól megérdemelt nyaralás során nemcsak valóban megnyugtató, de valami kimondottan felemelő, a visszatérésre töltetet adó, új ötletekre, kihívásokra ihlető élmény. Persze kell rá megfelelő igény is, és pl. családi körülmények, hisz adott esetben a gyerekekkel is el kell fogadtatni, hogy ez itt nem a lunaparkok paradicsoma. Sőt, az állandó bizsergésre, mozgalmas életre vágyók számára maga a tömény unalom. Na de nem is az ilyen igényűek választják e darabka földi paradicsomot, hanem a természet, a csend, a színek és illatok hódolói, a lábukat lejáró, autentikus hangulatokat felfedezni vágyók, és nem utolsó sorban a kulináris élvezetek kedvelői. Persze azért ők se aggódjanak, hisz a tenger, a nyüzsgés nincs is olyan messze – Cecina partja kb. 40 km -, a változatosság kedvéért oda is egy órácska alatt le lehet ugrani.

AGRITURISMO

AGRITURISMO

A családias méretű, és vezetésű agriturismo a hatalmas földbirtok közepén igazán kellemes, takaros hely egy – vagy akár több – hét eltöltésére. Apartmanjai kényelmesek, finom ízléssel berendezettek, és angyali kezek által tisztán tartottak és csinosítottak. A ház asszonya azonban nemcsak kedves vendéglátó, de kiváló szakács is, aki nagyon szívesen kényezteti lakóit egy-egy autentikus toszkán vacsorával. És még csak nem is féltékeny a hosszú évek alatt tökélyre fejlesztett receptjeire, kérésre akár együtt főz vendégeivel, megtanítva a fiatal háziasszonyokat a kívánt ételek titkaira, trükkjeire. Egy igazi agriturismo azonban nemcsak az ízekről ismerendő fel, ill. helyesebben szólva nemcsak az ételek ízeiről. Hanem a viselkedés, vendégtartás, szórakoztatás, és pl a beszédmód – dialektika – ízeiről, melynek e helyen igazi mestere Maurizio, a háziasszony fia, a családi vállalkozás megálmodója. Egyszerűen élvezi, amit csinál, és ez minden szavából, mozdulatából érződik. Nekünk, magyaroknak csak a hab a tortán, hogy Maurizio még a fehérnép terén is jó ízléssel bír, és magyar lányt választott párjául, akihez bármikor fordulhatunk kérdéseinkkel, kéréseinkkel.

TOSZKÁN FALUSI HANGULATBAN

TOSZKÁN FALUSI HANGULATBAN

A birtokon, olajfaligetek és gyümölcsösök ölelésében, hűsítő medence és napozóterasz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környező dombvidékre. Az apróságoknak kis játszótér, a kiváncsiskodóknak zöldséges kert, és gazdasági épületek, ahol bepillanthatnak a mindennapok gazdálkodásába is. A szervezett vacsorák helyszínéül a tágas vacsoraterem szolgál, kényelmes konyhával, ahol a már említett főzőleckéket is vehetik a vendégek.

PANORÁMA TERASZ

PANORÁMA TERASZ

Az apartmanok 4 és hatszemélyesek, saját külső terasszal, felszerelve a külső étkezésre. Étkező-nappali, benne szétnyitható, ketszemélyes kanapéval. A konyha felszereltsége modern, minden igénynek megfelel (mosogatógép és mikrohullámú sütő is). Zuhanyzós fürdőszoba, és egy, vagy két hálószoba, minden a jellegzetes, gazdag falusi toszkán stílusban. Az apartmanokból természetesen nem hiányzik a televízió, és egyéb kényelmi kiegészítők.

APARTMANBELSŐ

APARTMANBELSŐ

EGÉSZEN MÁJUS KÖZEPÉIG ELŐSZEZONI ÁRAKON BÉRELHETŐK AZ APARTMANOK: A NÉGYSZEMÉLYESEK 490 EURÓÉRT, MÍG A HATSZEMÉLYES (90 M2) 670 EURÓÉRT. MÁJUS KÖZEPÉTŐL JÚNIUS VÉGÉIG UGYANEZEK 610 ÉS 770 EURO ÁRON ELÉRHETŐK, MÍG A FŐSZEZONBAN: JÚLIUSBAN ÉS AUGUSZTUSBAN 800 ÉS 1020 EURO A BÉRLETI DÍJ. FŐSZEZONON KÍVÜL NAPI ÁRAK IS KÉRHETŐK, EGY HÉTNÉL RÖVIDEBB, VAGY HOSSZABB TARTÓZKODÁS ESETÉN.

KÉT, EGYBENYITHATÓ APARTMAN

KÉT, EGYBENYITHATÓ APARTMAN

A farm kiváló kiindulási pont a látnivalókban gazdag toszkán tartomány csillagtúraszerű felfedezéséhez. Volterra 18, Pisa (repülőtér) 60, San Gimignano 30, Siena 50, Firenze 80, a tengerpart 35 km. Feltétlenül ajánlott az autós közlekedés, aki repülővel érkezne Pisába, annak mindenképp autót kell bérelnie. Nem utolsó sorban, a legszebb kirándulásokat a dombok között barangolva, “elveszve”, az apró középkori falvakat felfedezendő, szintén autóval tehetjük.

FOGLALÁSI INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

KÉNYELEM, TISZTASÁG, HANGULAT...