Wi-fi FREE!!

MAGAS MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

INFORMÁCIÓ FOGLALÁSRÓL: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Megérkezünk a Santa Maria Novellába, és pár perces séta után már be is csengetünk a hotel sötét nagykapuján. Az ajtó kinyílik, és a küszöböt átlépve máris egy másik világba csöppenünk. A budapesti bérházak is gyakran tartogatnak ilyen meglepetéseket… Az utcafronti, zord, városi szmogtól beszínezett, külső falak még csak nem is sejtetik, ami mögöttük van. A fogadtatás már az udvarban nagyon kellemes, de még csak egy ízelítő abból, ami az ajtók mögött vár ránk. Az igazi hatás akkor ér el minket, amikor már a lépcsőházat is meghódítottuk (de persze a lift ettől megkímélheti a fáradt vándort), és belépünk az – akár családi lakást is rejthető – ajtón.
cortile Egy szempillantás alatt a híres Zeffirelli filmben találjuk magunkat. Na igen, ez az!!! Ez az a Firenze, amelyre vártunk. Amelyről hónapok, évek óta álmodoztunk. Amelyet olyan jól megismertünk, és elképzeltünk a könyvekből, filmekből. Mert minden mai dokumentumfilm, világjáró Tv csatorna ellenére is sokan vagyunk még, akik romantikázunk… akik szeretjük magunk elképzelni, megformálni a helyszíneket. A saját fantáziánkkal, persze egy jó könyv, egy fantasztikus kosztümös film alapján. És micsoda kielégülés, boldogság az, amikor egyszer csak valóra válik minden álmodozásunk, ott találjuk magunkat a közepén. Nem illúzió! Minden olyan szép, amilyennek elképzeltük, vagy talán még szebb is… és mi vagyunk a főszereplők ebben a történetben.
soffitto A Babér Hotel mesés környezete nem túlzás, valóban képes ezeket az érzéseket ébreszteni bennünk. Az igazi romantikus lelkeknek ajánlom tehát, akik a firenzei álmot a pihenés perceiben sem akarják nélkülözni. Így akarnak ébredni, reggelizni, és az egész napos városnézés után, este nyugovóra térni. Váltani pár szót a kedves vendéglátóval, esetleg elkortyolni vele egy eredeti aperitívet, és közben kifaggatni, hová is érdemes beülnünk egy finom vaddisznó-, vagy ‘fiorentina’ vacsorára a közelben. Cristian minden vendégével maga szeret foglalkozni, szeret velük társalogni, szinte mindenkivel új barátságot kötni – igazi nyitott, mosolygós toszkán!!!
colazione A hotel korabeli szobáit minden kivitelezhető modern szolgáltatással komfortositották. Telefon, széf, Tv, minibár, vízforraló, szabályozható fűtés- és légkondícionálás, és Wi-fi. A reggeli házi süteményekkel, briósokkal, péksüteménnyel, lekvárral, mézzel és joghurttal a szobákban is elfogyasztható. A személyzet készségesen segít az előzetes jegyvásárlásban a város múzeumaiba, galériáiba, kultúrális eseményekre, koncertekre. Az autóval érkezőknek parkolóhelyet biztosítanak egy külsőbb kerületi, biztonságos, és kedvező árú parkolóházban, ahonnan a hotel már tömegközlekedéssel is könnyen elérhető.
ambraametista2rubinozaffiro A Hotel Babért elsősorban a repülővel Pisába érkezőknek ajánlom, az ilyen utazás kritériumai alapján kerestem. A pisai Ryanair járatok jelen pillanatban hétfőn és pénteken repülnek, itt pedig napi foglalás van. Pisából a lekényelmesebben vonattal lehet átjönni Firenzébe, a vonatjegyet a repülőtér terminálján lehet megvenni, a Trenitalia jegypéztárában, és a peronon, felszállás előtt le kell kezelni. A terminálról balra kisétálva egyből a vonatmegállóban találja magát az ember, a vonatok sűrűn járnak Firenzébe. Firenzében a Santa Maria Novella nevű központi pályaudvarra érkezik a vonat, gyakorlatilag a belváros szívébe.
stazione A pályaudvar a szemközti, hatalmas bazilikáról kapta a nevét, amely bizonyosan a firenzei tartózkodás egyik látogatásra érdemes állomása. A pályaudvarról kisétálva, rögtön szembetaláljuk magunkat vele, nem lehet eltéveszteni. A zebrán átkelve, ha egyenesen továbbsétálunk a bazilika oldalában, gyakorlatilag a történelmi belváros legfontosabb látnivalóit vesszük célba (dóm, harangtorony, Ponte Vecchio, Pitti Palota, városháza, Uffizi, stb…). Firenzében jó sok gyaloglásra kell felkészülni, mert a legtöbb nevezetesség legkönnyebben sétálva érhető el, tömegközlekedési eszközt nem is nagyon kell igénybe venni.
sta maria novella2 Míg ha a pályaudvarról kisétálva rögtön balra elkanyarodunk, és bevesszük magunkat egy szűk, egyirányú utcába, 4-5 perc alatt a Hotel Babérba érünk. A kapu mellett aranyszínű cégtáblán a felirat, elsőre figyelmesnek kell lenni, hogy megtaláljuk. Rögtön az első napi barangolás kapcsán kiderül majd, micsoda kiváló, stratégiai helyszín ez a város felfedezésére. Ez már a San Lorenzo negyed széle, innen a San Lorenzo Bazilika, és számos más látnivaló csak pár lépés.
via A környéken nem csak nevezetességek, de számos kiváló vendéglő is található. Egész Firenze talán leggazdagabb gasztronómiai kínálatú negyede ez. És őszintén mondom: nem kell megijedni. A firenzei utazást is lehet egész nyugodtan úgy tervezni, hogy az étkezéseket éttermekben, vendéglőkben töltjük el. Akármit hallottunk is a túristák “lehúzásáról”, ne dőljünk be a híreszteléseknek… Na, persze mint mindenhol, itt is vannak ilyenek. De minimális figyelemmel, éberséggel, ezek könnyen kikerülhetők. Elég megnézni az étlap árait még az utcán, az ajtó előtt, mert mindenki kiteszi. Na és az sem mindegy, mennyien vannak már az étteremben (ha sokan, az rossz nem lehet). Nem kell közvetlenül a dóm mellett leülni, be lehet sétálni egy-egy mellékutcába, és máris jobb árakat találunk. Én MINDIG jó szájízzel jövök el Firenzéből – a szó szoros értelmében… Komolyan mondom, sokat veszít az, aki nem ízleli meg a toszkán konyha remekeit Firenzében.
arco

FOGLALÁSI INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM