san pietro Amikor Rómáról kérdeznek, mert leugranának egy napra Toszkánából, mindig sértődötten, vagy mérgesen válaszolok… szinte kikérem magamnak. Mert hogy is gondolhatja valaki, hogy egy nap alatt megnézi Rómát? Aztán mindig kiderül – és ilyenkor elszégyellem magam – hogy természetesen csak egy ízelítőnek szánják. El akarnak csípni egy hangulatot, egy érzést, amiért aztán megéri majd visszatérni. Nos, ezzel maximálisan ki tudok egyezni. Olyannyira, hogy magam is rásegítek egy kicsit erre az élményre. Segítek megszervezni egy 1 day tourt.
fori Rétóta ismertem már ezt a lehetőséget, nagyon kedves ismerős ugyanis a tulajdonosa a cecinai utazási irodának, amely a buszos kirándulásokat szervezi a környékbelieknek, elsősorban itt nyaraló túristáknak. Őszintén szólva, sosem gondoltam volna, hogy milyen nagy sikere van ennek a kirándulásfajtának a nyaralók körében. Egyrészt, mert már többektől hallottam, hogy nagyon profi, praktikus és kényelmes a szervezés. Másrészt, mert valóban eléri a tervezett célját: a résztvevők nagy része előbb-utóbb több napra is visszatér Rómába.
monumento A római nap korán reggel kezdődik, a busz kb. 6 óra körül indul, így kényelmesen, még 11 óra előtt elkezdődhet a városnézés az “Örök Városban”. Colosseum, Forum Romanum, Trevi-kút, Capitolium, Piazza Venezia, rövid ebédidő a Spanyol lépcső alatt, majd Piazza Navona, Pantheon, Angyalvár, Szent Péter tér és Bazilika. Több ezer év néhány óra alatt… még leírva is fejszédülést okoz! Fergeteges nap, fergeteges élmények.
1 day Roma – minden hét CSÜTÖRTÖKÖN.
Római kirándulás tarifái: 70 Euro/fő, 16 éves kor alatt 60 Euro/fő, két éves korig ingyenes.
trevi Buszos kirándulásra Firenzébe is elmehetünk. Kétség kívül kényelmes meglátogatása ez a reneszánsz kultúra bölcsőjének. Indulás kora reggel, érkezés 11 óra körül. A történelmi belváros legfontosabb látnivalói: Palazzo Vecchio, Uffizi Galéria, Santa Maria del Fiore székesegyház a harangtoronnyal, Ponte Vecchio, Szent Kereszt Bazilika és a Pitti-palota.
Firenzei kirándulás árai: 60 Euro/fő, 16 éves kor alatt 45 Euro/fő, 2 éves korig ingyenes.
1 day Firenze – minden hét PÉNTEKEN.
santa maria del fiore Végül egy alternatív megoldás Elba felfedezésére: busszal, körös-körül az egész szigeten. 1 day Elba. Jó megoldás lehet azoknak, akik megfogadják a tanácsomat: és nem viszik át a saját autójukat a szigetre, viszont nem elégszenek meg a fürdőzéssel, és alaposan körbe akarják járni a szigetet. A buszos kirándulás áthidalja ezt a két megoldást, és a legfontosabb elbai nevezetességek is beleférnek a napba: Portoferraio Napóleon villájával, majd Marina di Campo, a mesés szépségű öbölben megbújó jellegzetes halászfalu. Szabadidő ebédre, vagy fürdőzésre, majd folytatódik a sziget körbejárása. Porto Azzurro, bányavasutazással, majd borkóstolással.
Elbai kirándulás tarifái: 70 Euro/fő, 12 éves korig 60 Euro/fő, 2 éves korig ingyenes.
1 day Elba – minden hét SZERDÁN.
portoferraio A buszos kirándulások pontos indulási idejét mindig foglaláskor közlöm. Találkozó a cecinai Lidl parkolójában, ahol kényelmesen, és ingyenesen leparkolhatók az autók (néhány szállásomra házhoz jönnek az utasokért, ezt is foglaláskor jelzem…). Utazás mindegyik célpont esetében kényelmes, légkondícionált buszokkal. Utazás alatt, és a helyszíneken is idegenvezetés 3 nyelven (olaszul, angolul és németül). Minden kiránduláshoz kényelmes öltözék, és főleg cipő javasolt. A firenzei és római kirándulások esetén az ajánlott öltözék: hosszú nadrág és fedett váll a kegyhelyek látogatása miatt. Az elbai és firenzei kirándulások alatt fakoltatív étkezési program, amelyről a buszon tájékoztatnak. Kisméretű kutyát mindhárom utazásra lehet vinni.
elba A foglaláshoz szükségem van az utazók nevére, életkorokkal, az utazók szállásának a címére, és egy-két – a nyaralás ideje alatt hívható – telefonszámra. Az utazás napja előtt maximum három nappal tudok helyet foglalni, a legjobb lenne azonban még otthonról, indulás előtt lefoglalni a buszos kirándulást. Ebben az esetben tudom csak megbízható módon a vouchert is eljuttatni a foglalóknak. Nagyon fontos az indulási idők betartása, mert a busz senkire nem vár. Aki elkésik, elesik az utazás lehetőségétől, fizetett előleg nem jár vissza. A vouchert mindenkinek be kell mutatni érkezéskor a kísérőnek, enélkül senki nem jogosult az utazásra. A helyszínen készpénzzel kell fizetni, és a pontos összeget, visszajáró nincs. Kártyát a buszon nem tudnak elfogadni.
colosseo