Head_volterra.jpg
Volterra Tour magyarul

A Volterra tour már “régi” favorit. Livornóval együtt az egyik első túrám, amit magyar nyelven szervezek, és mindig nagyon nagy rá az érdeklődés. Mert azoknak is sok újdonságot ígér, akik jártak már Volterrában, ráadásul szerintem Volterrát nem lehet megunni… Ez persze szubjektív vélemény, de Volterra az én szívemhez nagyon közel áll, Toszkána egyik legszínesebb városának tartom. Ódon városfala jelképezi úgy a középkori misztikumot, mint korunk egyik leglenyűgözőbb történelmi felfedezéseit az etruszk kultúra terén, vagy éppen a Római Birodalom korát. Pozíciója hűen tükrözi a jellegzetes toszkán városokét, hangulata elvarázsoló, környező dombvidéke pedig még a “gyakorlott” Toscana látogatóknak is tartogat döbbenetes meglepetéseket…
karika És pontosan itt is kezdjük majd a tourt. A volterrai magaslatot átölelő dombvidéken, az egykori – amikor még az etruszkok világa volt ez – sokkal tágasabb városfalak után kutatva. Azon az oldalán a városnak, ahol a híres volterrai szakadékok tátonganak. Ahol évszázadokkal ezelőtt a föld elnyelte az etruszk nekropoliszokat. Ahol a szakadékok még ma is “rettegésben” tartják a vidéken élőket. Van bőven mesélnivalóm, a látványról nem is beszélve!
balze A tourt a kamalduli kolostor meseszerű látványával folytatjuk, még mindig a városfalakon kívül. Elképzeljük – amiben persze majd én segítek a történeteimmel – milyen is lehetett az etruszkok, majd a rómaiak idején, az evangelizáció során, végül a Mediciek korában ez a föld, amelyet évezredek óta alakít, formál a természet ős ereje, sajnos nem mindig az itt élők kedvére… Ha szerencsénk van, be is mehetünk a kolostorromba, ellenkező esetben messzebbről csodáljuk meg.
kamalduli apatsag A városba egy, a túristák által kevésbé ismert kapun át lépünk, amelyre önállóan nem lenne könnyű rátalálni, de ettől még – vagy pont ezért… – nagyon izgalmas (és parkolni is ingyen tudunk itt…).
porta Volterra hangulata egyedülálló, minden házfalnál, utcasarkon, ablakpárkány alatt, vagy kapubejáratnál a fényképezőgép után kapkod az ember. Semmi kétségem afelől, hogy akik először jönnek Volterrába, azt sem tudják majd, merre is nézzenek… ezért aztán hegynek menet nem is fogunk sokat beszélgetni!!!
reszletekreszletek3reszletek4 Természetesen bejárjuk együtt a város főbb utcáit, felmászunk az etruszk ciszternáig, esetleg megpihenünk a Medici vár melletti réten. De nem sokáig, hogy folytathassuk a kutatást a városban az érdekességek után, meggyújthassunk egy-egy mécsest a kis kápolnákban, egész addig, amíg el nem jutunk a Római Színházig, ahol a legújabb régészeti felfedezésekkel ismerkedünk. Végül elköszönünk egymástól, és mindenki annyi időt tölt még ebben az egyedülálló városban, amennyit csak akar.
basilicacastelloteatro A tour kb. 3 órás. Nincs benne múzeumlátogatás, és semmi olyan, ami belépőjegyes lenne. Aki ilyen programot is tervez, a tour végén önállóan megteheti. Természetesen szívesen adok ötleteket, tanácsokat a város további felfedezésére, de úgy gondolom, az együtt töltött időt senki nem fogja bánni. Külön figyelmet fordítottam rá, hogy olyan részletekbe nyújtsak bepillantást, amelyeket önállóan, helyismeret nélkül nehéz lenne felfedezni. A háromórás program ára 50 Euro családonként. Ezzel egyáltalán nem a párokat kívánom penalizálni, pont ellenkezőleg: azt szeretném, hogy ne a gyermekek számán múljon a részvétel!!!
Várom tehát a jelentkezéseket: a tour időpontját, és a találkozás helyszínét mindenkivel még az utazás megkezdése előtt pontosítom. Találkozzunk idén Volterrában!!!!
leonefoteralabastrom
INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Volterráról van egy jó kis filmem is a Toscana Tv című oldalamon!

 • Orban Zsoka (9-7-2016)

  Kedves Andrea!
  Először is elnézést hogy ilyen sokára jelentkezem
  Volterra: Fantasztikus volt!!!!Mindenki nevében mondhatom,nagyon jól éreztük magunkat,ami lehet nem látszott rajtunk,de mellettünk szóljon,hogy előtte már 3 napot lecsavartunk,és nem kevés bort kóstoltunk...Na de ez ilyen.Nagyon sok érdekes dolgot tudtam meg nemcsak volterráról,hanem toscanáról,az emberekről,a kultúráról.Tökéletesen lett megszervezve,pont annyi információt kaptunk,ami még befogadható és nem felejtjük el!Szóval sok sikert a későbbi túráidhoz!És utólag is nagyon köszönünk mindent!
  Számomra külön öröm volt végre személyesen is találkozni veled.
  Szép nyarat kívánunk Neked!
  Zsóka

 • ladocsi dora (9-7-2016)

  Kedves Andrea és Kinga!
  Engedjétek meg, hogy megköszönjem mégegyszer a sok segítséget, szervezést és a sok sok információt, érdekességet amiket tőletek kaphattunk az út soránJ
  Andrea hagyj köszönjem meg külön az elragadó szállásokat, amiket leszerveztél nekünk. A kirándulási útvonalakat, amiket szintén összeállítottál nekünk. Semmit sem hagytunk kiJ Élveztük a Volterrai-s kirándulást, a végére a csapat is összekovácsolódottJ
  Azt hiszem a történelmi ismereteinket most picit ugymond élőben fedezhettük fel és elenevíthettük felJ
  Mindent amit ajánlottatok, hogy nézzük meg, próbáljuk ki, vagy csak tévedjünk el a Toszkán dombok között mert álom, na ezek mind így voltak. Ettünk, ittunk, eltévedtünk, minden helyet kipróbáltunk amit mondtatok és tanácsoltatok, csak néztük a tájat, a tengert, millió fotót készítettünk és nem akartunk haza jönniJ
  Bátran merem állítani, hogy idáig akárhol is jártunk, ez volt a Top csúcs kiruccanásJ Az biztos, hogy visszatérünk vmikor mégJ
  mindneképp foglak titeket keresni, amikor úgy érezzük mehetnékünk van vissza hozzátok, felétekJ
  Köszönettel mégegyszer:
  Ladocsi Dóra
  És
  Balogh Norbert

 • Kedves Andrea!

  Köszönjük a segítségedet! A szállásunk nagyon tetszett, az általad szervezett program ( Volterra) nagy élmény volt számunkra. Toszkána csodálatos, a javaslataidra építve nagyon szép öt napot töltöttünk el. Ezzel sikerült a házassági évfordulónkat méltón megünnepelni.
  A munkádhoz sok sikert és sok örömet kívánunk! (A szegedi barátainknak továbbítjuk az elérhetőségedet.)
  Szia
  Gyöngyi, Józsi, Bence, Zsófi

Szólj hozzá!

Blog szabályai
Sértő tartalmú bejegyzés nem engedélyezett! Félkövér, Aláhúzott és Dőlt stílusjegyek alkalmazhatók.

Toscana Cestovanie Toscana Riviera