villa_elena_heading.jpg
Elena Villa – apartmanok a guardistallói kastélyban

FOGLALÁS: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Annak, aki a középkori romantikát szereti.

Az Elena Villát a vidékemen legalább hírből mindenki ismeri. Guardistallo egyik híres nemesi családjának -a Marchionneschi-nek – neves kastélyáról van szó, amely – hisz tudták az ősök, hová is kell emelni a lakhelyet – csodálatos tengeri panorámámával büszkélkedik. Mára tekintélyes település szerveződött köré, a hangulat azonban semmiben sem “romlott”, hiszen a helyiek nagyon értik, hogyan kell a középkori hangulatot a modern eleganciával és a praktikummal ötvözni. Egy szó mint száz, a ma residence-ként működő villa ugyan egy falu lüktető szívében helyezkedik el – és ennek inkább előnyei vannak, mint hátrányai -, ugyanakkor néhány perces autóúttal elérhető a csodálatos toszkán dombvidék ugyanúgy, mint a szórakoztató tengerparti városok (10 km).

A villa központi kastélyépülete köré a tulajdonosok csinos, modern apartmansort építettek, az egészet pedig egy mesés őspark forrasztja csodálatos egységgé, a toszkán klíma jellegzetes virágkompozícióival, növényvilágával, japánkerttel, kerti bútorokkal és hűsítő medencével. Néhány apartman a kastélyépületben is ki lett alakítva, befogadóképességük 2-6 fő. A nagyobb, hatszemélyes apartmanok két hálószobával és két fürdőszobával rendelkeznek, mindegyikben TV, széf, jól felszerelt konyha található, berendezésük eredeti, toszkán stílusú.

A residence a medencéken kívül játszóteret kínál gyermekvendégeinek, sportpályákat, barbecue-t, mosodát, Wi-fit, és nemzetközi olvasószobát felnőtt vendégeinek. Saját parkolója van. Mindezek mellett talán furcsán hangzik, hogy a vendégek egyik kedvenc időtöltése mégis a kerti séta, és a pihenés a kerti bútorokon, ahonnan órákon át lehet csodálni a Volterra felé elnyúló színpompás toszkán lankákat, Volterra szigorú városfalait, vagy éppen  a tengerben megcsillanó Elba, Capraia, Gorgona, és Korzika szigeteit.

A villa pozíciójának köszönhetően kiváló kiindulási pontja a környékbeli kirándulásoknak, de a tengerpart örömei is kiválóan kihasználhatók. Elsősorban családok kedvelik, hiszen családias környezetében a gyermekek biztonságban játszhatnak, és így a szülőknek is marad néhány nyugalmasabb perc a nyaralásból. A falu szomszédsága nagyszerű lehetőséget ad a helyi életforma, szokások megismerésére, tavasztól – őszig pedig számtalan sagra-t, azaz faluünnepet is kínál, ahol megkóstolhatók a legjellegzetesebb étel-, italspecialitások, megismerhetők a helyi mesterségek. Számos kiváló étterem, vendéglő, őstermelő üzlet, borászat látja vendégül nemcsak a falu, de a környező vidék túristáit is.

A VILLA BÉRLETI DÍJAI 2014-BEN:

ÁPRILIS 26 – MÁJUS 31 ÉS SZEPTEMBER 6 – OKTÓBER 4: NÉGYSZEMÉLYES APARTMAN 441 EURO, HATSZEMÉLYES APARTMAN 581 EURO.

MÁJUS 31 – JÚNIUS 28 ÉS AUGUSZTUS 30 – SZEPTEMBER 6: NÉGYSZEMÉLYES APARTMAN 525 EURO, HATSZEMÉLYES APARTMAN 770 EURO.

JÚNIUS 28 – JÚLIUS 12 ÉS AUGUSZTUS 16 – AUGUSZTUS 30: NÉGYSZEMÉLYES APARTMAN 735 EURO, HATSZEMÉLYES APARTMAN 1036 EURO.

JÚLIUS 12 – AUGUSZTUS 16: NÉGYSZEMÉLYES APARTMAN 896 EURO, HATSZEMÉLYESA APARTMAN 1246 EURO.

AZ ÁRAK CSAK SZOMBATI ÉRKEZÉSRE, ÉS MINIMUM EGYHETES TARTÓZKODÁSRA ÉRVÉNYESEK.


FOGLALÁS: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

FONTOS! Idegenforgalmi adó Toszkánában – lásd: Legfrissebb hírek

Toscana Cestovanie Toscana Riviera