rosignano
Ingoványos farm – agriturismo Rosignano Marittimóban

Wi-fi!!

MAGAS MINŐSÉGI – ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁS: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

 Rosignano Marittimo egy középkori eredetű város az Etruszk Riviérán, egy domb tetején, amelyről csodás panoráma nyílik a közeli – homokos – tengerpartra. Közigazgatási központja olyan híres nyaralóövezeteknek, mint Rosignano Solvay, Mazzanta, Vada és Castiglioncello, ez utóbbi romantikus, sziklás partszakasszal, kis, homokos öblökkel, míg a többi homokos strandokkal. Rosignano Marittimo messziről a szemébe ötlik az erre utazónak, ezeréves kastélyával, amely a dombot uralja. Utcái nagyon hangulatosak nyaranta, sok rendezvénnyel, és igazi toszkán hangulattal.
 A városhoz tartozik a kastély mögött elterülő csodálatos dombvidék is, és az itt megbúvó apró falvak, mint Gabbro, Nibbiaia és Castelnuovo della Misericordia, ahol a farm található. A farmon elsősorban kiváló minőségű olivaolaj és bor készül, és közvetlen közelében emelkedik az új építésű, igényes apartmanház. Lenyűgöző panorámájú magaslatot választottak a ház építésére: úgy az apartmanok teraszáról, a kertből, mint a medence napozóteraszáról, minden évszakban csodálatos dombvidéki kép tárul az itt pihenők szeme elé, 360 fokban.
 A házban 7 igazán pazar apartman került kialakításra. A jelző vonatkozik a berendezésre is, amely modern és nagyon igényes, a toszkán stílust itt-ott kiemelve. Ugyanakkor elsősorban a belső terek méretei megdöbbentőek, igazán nem spóroltak a vendégek kényelmén. A két db hatszemélyes apartman több, mint 200 m2-es egyenként, de a négyszemélyesek is 55-65 m2 között vannak. A főépület mellett önállóan, egy kis négyszemélyes villa is bérelhető a kertben.
 Az önálló villa négyszemélyes, neve Peonia. Helyben bányászott kővel van kirakva a takaros kis villa, amely saját kertrésszel is rendelkezik, ahol meghitt intimitásban fogyaszthatók el reggelik, vacsorák. A villában két hálószoba és egy fürdőszoba van, valamint jól felszerelt konyha/étkező és nappali.
 Mindkét hatszemélyes apartman – Margherita és Camelia – földszinti bejáratú, tágas teraszokkal, amelyek a ház ellentétes oldalain nyílnak, egymást egyáltalán nem zavarva. Nem túlzás azt állítani: mindkettőben hatalmas, kényelmes nappali, minden igényt kielégítő konyha és étkező. Egyikükben a szobák az emeleten találhatók, míg a másik teljesen földszinti. 3-3 hálószoba és 2-2 fürdőszoba mindkét apartmanban. A szobák mind kétszemélyesek, de akkorák, hogy nagyon kényelmesen pótágyazhatók is igény esetén.
 A 2+2 személyes apartmanokban (Rosa és Ortensia) – mindkettő emeleti – a franciaágyas szobán kívül egy emeleteságy van gyermekeknek, de a szobától, és a nappalitól is elkülönülő légtérben. A konyhák itt is teljesen felszereltek, egy fürdőszoba és tágas terasz tartozik az apartmanokhoz.
 A házban két db kétszemélyes apartman (Azalea és Ciclamino) is kialakításra került franciaágyas szobával, egyikük az emeleten, a másik a földszinten. Az összes apartmanban – az egyik kétszemélyes kivételével – mosogatógép is rendelkezésre áll a vendégek kényelmére. A mosókonyhák közös használatúak, a parkolás ingyenes. A bérleti díjak minden esetben tartalmazzák az összes rezsi költséget, a medencehasználatot, az egyszeri takarítási díjat, ágyneműhuzatokat és törülközőket, Wi-fit
 A hatalmas kertben panorámás medence jacuzzi sarokkal és napozóterasszal (május közepe és szeptember közepe között üzemel), gyerekeknek kerti játékok, biciklitároló, és egy kis veteményeskert, amely minden szezonális ínyencségével ingyenesen a vendégek rendelkezésére áll. A háziasszony, Delfina minden reggel leszedi a napi termést, és elosztja a vendégeinek. A kínálatból a friss kenyér sem hiányozhat…
 Heti rendszerességgel egy házi bor- és olívaolaj kóstolót is rendeznek a gazdák a vendégek örömére (az ajándék üveg boron kívül, amelyet minden vendég talál érkezéskor). Nagyon szívesen ajánlanak a környéken túralehetőségeket úgy gyalogosan, mint kerékpárral, és konvencionális strandokat is javasolnak a tengerparti övezetekben. A szomszédos farm, ahol a termelés folyik, természetesen látogatható, és vásárolni is lehet a helyi termékekből. Egy közeli étteremben 10% kedvezmény jár a farm vendégeinek. A farmon szívesen látott vendégek a családok négylábú tagjai is.
 A farm egész évben nyitva áll, az apartmanok fűthetők a téli hónapokban. Az árak táblázatban:

FOGLALÁS: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Toscana Cestovanie Toscana Riviera