querceto head.jpg
Ginori Várkastély – apartmanok Quercetóban

MAGAS MINŐSÉGI- ÉS ÁRKATEGÓRIA

FOGLALÁSI INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

lontano2lontano Bár azt mondják, az új házasok mindenhol jól érzik magukat, mégis különleges úticélt keres mindenki a nászútja helyszínéül. És ha van a világon különleges helyszín, akkor Querceto kastélya bizonyosan az. Igazi jolly joker nekem, akkor ajánlom legszívesebben, amikor a minden apró részletre kényes nászutasok már mindent félresöpörtek… Többször kijátszottam ezt a lapot, és eddig mindig bejött. Na persze a nászút túlságosan leszűkítené a lehetőségeket: ajánlottam már házassági évfordulót ünneplőknek, első közös útjukra készülő szerelmeseknek, ajándék meglepetés útnak, és egyszerűen csak az igazi romantikus lelkeknek is.
vicinocampaniletetti A Medici név a legismertebb otthon – is – az olasz reneszánsz aranykorából. Azonban Firenzében ma is számos olyan nemesi család él, akik évszázadok óta ismertek Toszkána szerte. Ezek a családok ma is büszkén viselik nemesi címereiket, jelképeiket, tisztelik az évszázados családi hagyományokat, akár magánéletükről, akár közéleti szerepükről legyen szó. Persze ma már modern, üzleti mentalitással kell átértékelniük tárgyi, és természeti vagyonuk fenntartását, hasznosítását. Bizonyosan ezek közé tartozik a firenzei Ginori család is.
piazza interna Querceto középkori kastélya az 1500-as évek óta a Ginorik tulajdona. A kastélyépület köré az évszázadok során aprócska falu épült ki. És bár Quercetónak a mai napig néhány állandó lakosa is van, a házakból mára elsősorban kiadó lakások lettek, az időtlen toszkán hangulatot kutató túristák megelégedésére. A firenzei tulajdonosok amúgy a kastély központi részét a mai napig privát célokra tartják fenn, időnként lakják (így ez a rész természetesen nem látogatható).
camera1camera4camera3camera5 A külsőre teljesen eredeti, középkori falak között ma minden modern igényt kielégítő apartmanok rejtőznek. Hűen megőrizve nemcsak az eredeti méreteket és struktúrákat, de sokszor egy-egy – jól restaurált – korabeli bútordarabot is, két-, három-, négy-, de nagy, hat- és nyolcszemélyes apartmanok is kialakításra kerültek. Nincs két egyforma. Mindegyiknek más az elrendezése, a hangulata, a kapacitása, a különlegessége, és főleg a varázsa. Mindegyik nevet is kapott, leginkább egy-egy jellegzetességéről. A legtöbbnek jutott – vagy egy szobaablakból, vagy egy tetőteraszról, vagy egy hátsó udvarról, vagy egyenesen egy kerthelyiségből – csodálatos dombvidéki panoráma is, hisz a falucska szolíd magasságú dombtetőn fekszik.
entrata pozzoesterno Stradellatetto terrazza El kell ismerni: a nemesi család nagyon jó munkát végzett. Semmit nem csorbult ősi birtokuk eredetisége, a középkori helyszín romantikája, a nemesi atmoszféra varázsa. Querceto minden évszakban meseszép. Nyáron hűsítő medence és panorámaterasz is vendégül látja az apartmanok lakóit a szomszédos völgyben, de a tengerpart is mindössze félórás kiruccanás (25 km). Tavasszal csodálatos színekben pompáznak a vidék legelői, olajfa-, gabona- és szőlőültetvényei, ősszel pedig a környező erdők lombkoronái. Nemcsak Toszkána felfedezésére kiváló kiindulópont, de a környéken gyalogos túrákra is nagyon gazdag lehetőségeket kínál. Télen pedig a végtelen nyugalom helyszíne.
piscinalaghettopecorevitinuvole Ha a romantikát valamilyen mércével mérni lehet, nem is kérdés: Querceto nem csak az én kínálatomban, de Toszkána szerte az egyik legromantikusabb helyszín. A lakásokban pedig a romantika az igényességgel párosul. És mivel önellátásra vannak berendezve, minden komfort is megtalálható bennük. A fürdőszobák száma a legtöbbször megegyezik a hálószobák számával is, csak nagyon kevés lakásban nem volt erre lehetőség. Az ilyen apartmanokat tehát baráti párok, családok is igénybe vehetik, hisz mindenkinek megvan az intimitása, ugyanakkor a közös kényelmesen tágasak. A kisebb lakások konyháiban is – ahol elfért – mosogatógép, mikrohullámú sütő, tehát a lehető legmagasabb komfort és kényelem.
attesabaldacchinopostaA bérleti díjakban benne van minden rezsi költség: víz-, gáz- és áramfogyasztás, az ágyneműhuzatok és törülközők bérleti díja, és medencehasználat, de nem tartalmazzák az egyszeri takarítás díját. Ez utóbbi a max. 4 személyes apartmanoknál 40 Euro/hét, a hatszemélyeseknél 60 Euro/hét, míg az egyetlen nyolcszemélyes esetén 80 Euro/fő. Kerékpárt lehet a helyszínen bérelni, és a kastély minden vendége ingyenesen részt vehet a Ginori család helyi borpincéjének látogatásán, és megkóstolhatja a kiváló Montescudaio doc. borukat. Querceto  a nyári főszezonban olykor helyszínt ad zenés rendezvényeknek, amelyeknek a szabad ég alatt különleges varázsuk van. A faluban egy kiváló vendéglő – hétfő kivételével – minden nap nyitva tart, és van egy szendvicsbár is.
vinoteka cantinaristorantebarÁrak 2017-ben:
Április, május hónapokban és június 24-ig, valamint szeptember, október hónapokban:

– két- és háromszemélyes apartmanok 550 – 650 Euro/hét

– négyszemélyes apartmanok 850 – 900 Euro/hét

– hatszemélyes apartmanok 1000 – 1250 Euro/hét

– nyolcszemélyes villa 1600 Euro/hét.

Július, augusztus hónapokban:

– két- és háromszemélyes apartmanok 700 – 750 Euro/hét

– négyszemélyes apartmanok 950 – 1100 Euro/hét

– hatszemélyes apartmanok 1300 – 1550 Euro/hét

– nyolcszemélyes villa 1900 Euro/hét.
stradellapostastradella2baldacchinocardellini

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

QERCETÓBAN 2017-BEN SINCS IDEGENFORGALMI ADÓ!!!

 • Sáray Zsuzsa (27-2-2012)

  Kedves Andi,

  először is szeretnék gratulálni a honlaphoz, nagyon hasznos információkat kaphat róla az ember, a szállások pedig tényleg fantasztikusan néznek ki..
  Szeretném meglepni a férjemet házassági évfordulónka egy a várkastélyban eltöltött hétre. Május közepén mennénk. Kérlek írd meg, hogy mi a foglalás menete, mennyivel előre kell szerveznem az utazást. Esetleg választható szobatípus?

  Segítséged előre is köszönöm.

 • adrienn es balazs (1-6-2012)

  Kedves Andrea!
  Kicsit megkésve ugyan, de szeretnénk még egyszer köszönetet mondani a nászutunkkal kapcsolatos segítségedért. !!!
  Amikor felvettük Veled a kapcsolatot még nem tudhattuk, de így utólag már biztos vagyok benne, hogy óriási szerencsénk volt, hogy „rád találtunk”. Nélküled valószínűleg soha nem jutottunk volna el Querceto-ba, ami egy igazi kis gyöngyszem.
  Érdekes, hogy egyből ráéreztél, hogy mire vágyunk!
  Annak ellenére, hogy csak néhány nap volt vissza az indulásig, sikerült olyan hangulatos és barátságos szállást találnod nekünk ahol igazán jól éreztük magunkat. (A tetőteraszos apartman főnyeremény volt. Az itt elköltött reggelikre és a naplementés vacsorákra mindig emlékezni fogunk.) Ráadásul minden biztosítva volt egy helyen, amit szerettünk volna: gyönyörű természet, csend és nyugalom, barátságos vendéglátás, közeli tengerpart és sok-sok látnivaló a környéken.
  Helyi kapcsolattartónk (Simona) útmutatása alapján, sok gyönyörű városkába eljutottunk a környéken, sőt volt olyan falucska, amelyik annyira tetszett, hogy kétszer is felkerestük. Ellátogattunk Elba szigetére is, ami szintén nagyon szép volt.
  Összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat, és elmondhatjuk, hogy azon szerencsések közé tartozunk, akiknek tényleg úgy sikerült a nászútjuk, ahogy azt elképzelték - és ezt Neked köszönhetjük!!!
  További sok sikert kívánunk a munkádhoz!
  Mindent köszönünk!
  Adrienn&Balázs
  Ui.(1): Ha legközelebb is Toszkánát választjuk úti célul biztos, hogy akkor is hozzád fogunk segítségért fordulni!

 • zsuzsa es tamas (4-6-2012)

  Kedves Andi,
  ezúton is szeretnénk megköszönni a munkádat és a segítséged. Enélkül nem tölthettünk volna egy fantasztikus hetet Toszkánában. A ginori várkastély tényleg hihetetlenül romantikus volt, és az oldaladnak,illetve a tőled kapott információknak köszönhetően rengeteg mindent láttunk. Sajnos az idő nem volt a legjobb, de így is nagyon élveztük a nyaralást. REméljük visszamegyünk még, Neked pedig sok sikert kívánunk.
  Zsuzsa es TAmas

 • Kisbenedek Zsolt (19-9-2012)

  A var nagyon impozans volt, a kilatas a szobabol es a varfalrol, ami az apartman bejaratanal volt leirhatatlan - minden reggel ott kezdtem a napot, csak kiultem es neztem az alattam elterulo tajat. Amikor jo ido volt, a reggelit is ott kint koltottuk el. Az apartman a leirtaknak megfeleloen szepen volt berendezve, mindennel amire szuksegunk lehetett. Ugyanakkor a tobbi apartmannal ellentetben az nem a varon belul helyezkedett el, hanem annak a legtavolabbi hatso szegleteben. Kicsit igy egyedul, magunkra hagyatottan ereztuk magunkat a het folyaman.
  A holgy a quercetoi recepcion nagyon kedves volt, es tulajdonkeppen az utolso akivel rendesen tudtunk angolul beszelni. A het tobbi resze komoly metakomunikacios gyakorlat volt :)))
  A medence nagyon szep volt, hasznaltuk is, viszont kicsit messze esik a vartol. Amikor a holgy lemutatott a varfalrol a volgybe nagyon kellett meresztgetnem a szemem, hogy eszrevegyem. Vegul azert elmagyarazta, hogy mikent lehet autoval lemenni.
  A pince latogatas hetfore volt meghirdetve, de pechunkre aznapra tulszerveztuk magunkatigy nem ertunk vissza idoben, pedig erdekelt volna.
  Meg egyszer nagyon koszonjuk a segitseget, amit tavaly kaptunk a foglalaskor, magunktol nem hiszem, hogy ilyen helyet talaltunk volna. Zsolt

 • peter (25-1-2013)

  Kedves Andrea!
  Nagyon köszönjük a szervezést, foglalást, fantasztikus időt töltöttünk Toszkánában!
  Azt hiszem Querceto-t hosszú-hosszú ideig nem múlja felül semmi. Péter

 • admin (29-9-2013)

  Kedves Andrea,

  Szeretnénk megköszönni a segítségedet a szállásokkal kapcsolatban, mindkét hely nagyon szuper volt és jellegében más, úgyhogy nagyon örülünk, hogy voltunk annyira szerencsések, hogy mindkét helyet megismerhettük. A várkastély valóban meseszép, a tetőterasz pedig felülmúlja minden eddigi nyaralásunk panorámáját, 5 napig valóban "úrnak és úrnőnek" éreztük magunkat, úgy gondolom minden nászutas párnak látnia kellene ezt a gyönyörű kastélyt, jobb helyszínt szerintem nem igazán találtunk volna a te segítséged nélkül Toscana-ban. A sienai malom pedig egy igazi toszkán szállás, a csodás kis kőépületeivel, imádtuk ezt is. A tisztasággal is minden rendben volt. Be kell vallanom, ezzel volt némi fenntartásom, de egy pókháló sem a falakon egyik szálláson sem, minden tökéletes volt, úgyhogy mégegyszer köszönjük neked ezt a csodálatos ajánlást!
  Gratulálunk a jó ízlésedhez, mellyel a szállásokat kiválasztottad! A párommal éppen arról beszélgettünk, hogy ezek után kíváncsiak vagyunk arra a szállásra, ahol igazi luxus körülményeket írtál!:)
  Minden jót kívánunk!
  Anikó és Attila

 • Kuzman Viktória (10-8-2014)

  ...Querceto maga volt a mese.Tényleg egy kis eldugott falu volt, 40 emberrel és mindenki tudta ,hogy nászúton vagyunk,mindenki extra kedves volt!Sarah egy tünemény, a szállás csodás.Kaptunk egy nagyon kedves üzenetet is mikor megérkeztünk,az ágyra készítve,sikerült megríkatniuk egy kicsit.Az általuk készített olívaolaj, bor pedig a legfinomabb amit eddig fogyasztottunk.Vettünk is belőle bőven.A hely ahol a reggelit kaptuk egy nagyon kedves kis étterem volt, ahol a tulaj néni nem beszélt angolul csak olaszul így minden reggel lezajlott egy kis játék aminek keretében megbeszéltük a másnapi reggelit,mi angolul,pár olasz szóval tűzdelve, ő pedig olaszul nagy mosollyal magyarázva.Nagyon vicces volt. Amikor elhagytuk a szállásunkat mindenki megölelt minket és Sarah tolmácsolásában sok boldogságot kívántak.
  Nagyon jó volt ott lenni.
  A medence nagyon szép helyen volt, kelett sétálni de az belefért és alig mentek le az emberek, sokat voltunk ott kettesben.Bár az is igaz ,hogy alig alig találkoztunk az egész út alatt túristákkal.Jó időpontban mentünk.Csak a Medici villákban futottunk össze amerikaiakkal, már pont hiányoltuk őket :)
  Bejártuk a vidéket bár jóval kevesebb várost néztünk meg mint terveztük de azért láttuk:Montepulcianot,Sienat,Cortonat,Firenzét,San Giminanot,Volterrat,Cecinát... SanGimi volt a kedvencünk és Firenze.Firenzébe bármikor visszamennénk.
  Összességében minden szép volt,bár ezt a túrát az ember 50 évesen is simán lenyomja, nászút célpontnak tökéletes volt.
  ki tudja..de egyszer a gyerekeinkkel biztosan visszamegyünk mert az olasz konyha elképesztően jó és nagyon sok kedves élmény ért minket szinte minden étkezés alatt :) Viki

Szólj hozzá!

Blog szabályai
Sértő tartalmú bejegyzés nem engedélyezett! Félkövér, Aláhúzott és Dőlt stílusjegyek alkalmazhatók.

Toscana Cestovanie Toscana Riviera