castagneto.jpg
Borvidéki villa Castagneto Carducciban

FOGLALÁS ÉS INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

Szép, igényes, családbarát villa az Etruszk Riviéra borútján, Toszkána és egész Olaszország egyik legkiválóbb borvidékén, Bolgheri és Castagneto Carducci között. A birtok körül, amerre csak a szem ellát szőlőültetvények, melyeket esetleg olajfaligetek szakítanak meg itt-ott. A világhíres Sassicaia vidéke ez, de akinek e kiváló bor nem a pénztárcájához való – sokan vagyunk így – az is talál magának bőven kóstolásra érdemes borokat.

SZÉP, TÁGAS BIRTOK
SZÉP, TÁGAS BIRTOK

Na persze nem csak annak ajánlom szívesen e villát, aki praktikusnak látja, hogy autó nélkül járja be a borutat, hogy itt-ott megállhasson a borospincéknél kóstolgatni. A tenger is alig 10 perc autóval (5km), méghozzá Marina di Castagneto és Donoratico, vagy akár Bibbona csodálatos homokos partjai. Fizetős és szabadstrandok egyaránt megtalálhatók itt, végig a tengerpart mentén a hűsítő pinetával, ahol jókat lehet a tűző nap után egyet szusszanni, vagy ebédidőben pik-nikezni.

TERASZ

TERASZ

A családbarát jelző azonban azt is jelenti, hogy szintén alig 10 perces autóútra van – szintén Marina di Castagnetóban – a riviéra legjobb vidámparkja, a Cavallino Matto. Benne minden korosztály számára szórakoztató körhinták, hullámvasutak és kisvonatok, minigolf pálya, és a környéken számos hagyományos játszótér, ugrálóház, stb…. Maga a villa attól is családbarát, hogy a hatalmas kertben nyugodtan szabadon ereszthetők a gyerkőcök, hogy kedvükre kergetőzhessenek, játszanak biztonságban. A tökéletesen elkerített, zárható kapus birtokon egyedül talán a medencénél kell, hogy legyen állandó szülői felügyelet, de ez talán nem is olyan kellemetlen feladat a nyári nagy melegben.

HŰSÍTŐ MEDENCE

HŰSÍTŐ MEDENCE

A tágas villa alapvetően két részre osztható, és a nyár nagy részében két részletben kerül bérbe adásra. Ez azt jelenti, hogy a közös területeken – medence, szaletli, kert – két család, vagy baráti társaság osztozkodik. Tipikus példája annak a szituációnak, amikor egész életre szóló barátságok születnek akár különböző nemzetiségűek között. A villa persze egyben is kibérelhető, de ehhez már nagyobb társaság kell, hogy kifizetődő legyen (ilyen esetben amúgy árengedményre is befűzhető a tulajdonos).

NAPPALI A FÖLDSZINTEN

NAPPALI A FÖLDSZINTEN

A földszinten a Glicine nevű apartman: három szoba, mindegyik kétszemélyes, és mindegyik saját fürdőszobával, így nemcsak családoknak, de baráti házaspároknak is praktikus. A konyha és az étkező közös. Az emeleten a Melograno négyszemélyes apartman, amelybe külső lépcső vezet, természetesen a szomszédokat nem zavarva. Ebben franciaágyas hálószoba, a nappaliban még két ágy, konyha és fürdőszoba. Az egész villa egyben 10 személy kényelmes elhelyezését biztosítja, de ilyenkor akár pótágyat is lehet kérni, ha egy két gyerkőccel több lenne. Amikor a villa két részletben kerül bérbeadásra, a kényelmes 6 plusz 4 személyes elosztást nem szeretik a bérbeadók túllépni, hogy senkinek ne legyen zsúfolt a villa.

NAPPALI EMELET

NAPPALI EMELET

A birtokon természetesen bőven van hely az autók belső parkolására. A kapu távirányítós, minden vendégnek saját kulccsal. A kertben megfelelő számban kerti bútorok a külső étkezésekre, a barbecue szabadon használható. A földszinti lakrészben az egyik fürdőszoba mozgássérültek által is használható. Az apartmanok légkondícionáltak, a villában  mosási lehetőség is van. A birtok zöldségeskertjében szabadon válogathatnak a vendégek az idényzöldségek és gyümölcsök között.

SZOBA MELOGRANO

SZOBA MELOGRANO

Castagneto Carducciban, Bolgheriben és a tengerparton is a családias vendéglőktől az elegáns hal- és húséttermekig minden megtalálható, nem beszélve – a már említett – kiváló borospincékig, ahol borkóstolók is szervezhetők (ált. előzetes bejelentkezésre). Ilyenkor a legtöbb pincészet a szőlészet, borászat titkaiba is betekintést enged a vendégnek, és a birtokok is meglátogathatók. Legközelebbi vásárlási lehetőség akár az imént említett falvakban, akár a tengerparton. Marina di Cecina nyüzsgő éjszakai élete kb. 20 perc autóval, és a környéken számos látnivaló.

BORVIDÉKI VILLA

BORVIDÉKI VILLA

A villa bérleti díja június 17-ig és szeptember 14-től 650 + 500 Euro, június 17 – július 6 és augusztus 31 – szeptember 14:  800 + 600 Euro, július 6-27 és augusztus 24 – augusztus 31: 1000 + 750 Euro, július 27 – augusztus 3 és augusztus 17-24: 1400 + 900 Euro, és augusztus 3 – 17: 1600 + 1000 Euro. Az árban benne van a víz- és gázfogyasztás költsége, egyszeri takarítás, medencehasználat. Külön költség az áramfogyasztás – elsősorban a légkondi miatt, amely fakoltatív – ezt óraállás alapján kell megfizetni. Az ágyneműhuzatról a vendég gondoskodik, de törülközők és a medencéhez fürdőlepedők benne vannak az árban.

FOGLALÁS ÉS INFO: TOSCANAUTAZAS@ICLOUD.COM

FONTOS! Idegenforgalmi adó Toszkánában – lásd: Legfrissebb hírek

Toscana Cestovanie Toscana Riviera